Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Van-e olyan speciális utalási szolgáltatás, amely előnyös lehet, például nemzetközi átutalásokhoz?

2023.09.28.

Igen, nemzetközi átutalásokhoz előnyös lehet olyan szolgáltatást választani, mint a SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) vagy az IBAN (International Bank Account Number) rendszer, amelyek hatékonyan kezelik a nemzetközi pénzügyi tranzakciókat, és biztosítják a pontos és gyors átutalást. Néhány bank kínál olyan szolgáltatásokat, amelyek alacsony díjakat és kedvező árfolyamokat biztosítanak nemzetközi utalásokhoz, így lehetővé […]

Tovább olvasom

Milyen biztonsági intézkedések vannak az utalások védelmére?

2023.09.28.

Az utalások védelmére számos biztonsági intézkedés létezik, például az erős titkosítás, azonosítás kétlépcsős hitelesítéssel, és a tranzakciók monitorozása gyanús tevékenységek esetén.

Tovább olvasom

Hogyan ellenőrizhetem az utalások állapotát?

2023.09.28.

Az internetbankban követhető az utalások állapota. Mobilbankban szintén látható minden utalás állapota. Részletesen a havi számlakivonat ad tájékoztatást, ami elektronikus is lehet.

Tovább olvasom

Mennyi időbe telik egy átutalás feldolgozása?

2023.09.28.

Elektronikusan néhány másodpercig tart a feldolgozás. A papír alapú feldolgozása ideje több banki munkanap is lehet.

Tovább olvasom

Milyen lehetőségeim vannak, ha hibás utalást hajtok végre?

2023.09.28.

Ha hibás utalást hajtasz végre, azonnal lépj kapcsolatba a bankoddal, hogy értesítsd őket a problémáról. A bankod segíthet kinyomozni az ügyet, és megpróbálja visszafordítani az utalást, de az időzítés fontos lehet a sikeresség szempontjából, ezért minél gyorsabban intézkedj.

Tovább olvasom

Milyen tranzakciós limitek vonatkoznak az átutalásokra?

2023.09.28.

Bankonként és bankszámlatípustól függően lehetnek tranzakciós limitek. Van olyan bankszámla is, ahol korlátozás nélkül lehet utalni.

Tovább olvasom

Van-e utalási díj, amit fizetnem kell minden tranzakcióért?

2023.09.28.

Attól függően, hogy melyik banknál nyitottál bankszámlát, és milyen számlacsomagot választottál, fizetned kell utalási díjat minden tranzakcióért. A nagyobb összegű utalásokért gyakran magasabb díjat kell fizetni. A külföldi utalásokért is magasabb díjat kell fizetni, mint a belföldi utalásokért. Egyes bankszámlacsomagok ingyenes utalásokat is kínálnak.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával