Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Az élettársi kapcsolat is megfelelő a babaváró igényléséhez?

2021.03.05.

Nem, házastársi kapcsolat szükséges hozzá, ez fontos kikötés. Az igényléskor már házasoknak kell lenniük az igénylőknek.

Tovább olvasom

Válás után is lehet babaváró hitelt igényelni?

2021.03.05.

Igen, ha van új házasság. A babaváró kölcsön igénylésénél a válás nem kizáró feltétel.

Tovább olvasom

Mit jelent a 3 év folyamatos Tb-biztosított jogviszony a babaváró hitel esetében?

2021.03.05.

A hazai és külföldi tb-jogosultság mellett ebbe beleszámítható a nappali tagozatos, felsőoktatási tanulmányi jogviszony. A társadalombiztosítási jogviszonyok között legfeljebb 30 nap megszakítás lehet, a tanulmányi jogviszony megszűnését követően maximum 6 hónap megszakítás engedélyezett.

Tovább olvasom

A GYES-en, vagy GYED-en lévők igényelhetnek babaváró hitelt?

2021.03.05.

Igen, GYES-en és GYED-en is igényelhető babaváró kölcsön, de a bankok döntési joga, hogy elfogadja a GYES/GYED folyósítást vagy sem. A többi feltételnek is meg kell felelni, például a 3 éves biztosítási jogviszony meglétének is.

Tovább olvasom

A 20 éves futamidő fix?

2021.03.05.

A futamidő lehet kevesebb, de akkor alacsonyabb lesz a felvehető hitelösszeg, mert a törlesztőrészlet a kamattámogatás időszakában maximalizálva van 51 000 forintban.

Tovább olvasom

11 millió forint a maximum, ennél kevesebbet is fel lehet venni?

2021.03.05.

Igen, 11 millió forint hitelösszeg a maximum a babaváró kölcsön esetében, ennél kisebb összeg is igényelhető, viszont a bankok jellemzően meghatároznak egy minimum igényelhető összeget.

Tovább olvasom

Mindenképpen szünetel a törlesztés gyermekszületést követően?

2021.03.05.

A babaváró kölcsön törlesztésének szüneteltetését kérelmezni kell.

Tovább olvasom

Van további időkorlát az említett 5 éven kívül?

2021.03.05.

Nincs, a babaváró kölcsön kamatmentességéhez az első gyermeknek a kölcsön folyósításától számított öt éven belül kell megszületnie, a többi gyermek születésére vonatkozóan nincs időkorlát.

Tovább olvasom

Meglévő gyermekekre igényelhető a babaváró hitel?

2021.03.05.

Nem, csak azok a gyermekek számítanak ebben a konstrukcióban, akik a kölcsön folyósítását követően születnek. A babaváró támogatás rájuk tekintettel vehető igénybe.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával