Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Befektetőként vásárolható-e egyszerre több állampapír is?

2024.05.01.

Igen, lehetséges. Célszerű is lehet az állampapírok közötti diverzifikáció, hiszen különböző módon, különböző futamidő mellett biztosítanak kamatot.

Tovább olvasom

Szükséges-e adót kell fizetni az állampapír hozama után?

2024.05.01.

Azoknál a magyar állampapíroknál, amelyeket 2019. június 1. után vásároltak, nem kell adót fizetni a hozam után. Az ez előtt megvásárolt állampapírok kamatjövedelme azonban adóköteles, és az adó mértéke pedig a kamatjövedelem 15 százaléka.

Tovább olvasom

Miért szükséges többet fizetni egy állampapírért, mint a névértéke?

2024.05.01.

Ha az állampapírt a forgalomba hozatala után szeretnénk megvásárolni, akkor a vétel napjáig felhalmozott kamatot ki kell fizetnünk a névérték felett. A gyakorlatban ezt megelőlegezzük, és kamatjóváíráskor ezt az összeget jóváírják az értékpapírszámlánkon is.

Tovább olvasom

Milyen díjai vannak a lakossági állampapír vásárlásnak?

2024.05.01.

Annak, hogy állampapírt vásároljunk nincs semmilyen költsége a Magyar Államkincstárnál, valamint a Magyar Posta kijelölt fióktelepein. Ám azt érdemes megjegyezni, hogy az egyéb, lakossági forgalmazók viszont díjat számíthatnak fel a vásárlások után.

Tovább olvasom

Mennyibe kerül értékpapírszámlát nyitni?

2024.05.01.

Az értékpapírszámla nyitása teljesen ingyenes a MÁK-nál. Nincs kezelési díj, állománydíj vagy bármilyen egyéb költség az értékpapírszámla nyitásakor valamint annak vezetésekor. A lakossági fogalmazóknál és bankoknál már egyéb költségek merülhetnek fel.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával