2021.06.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:17

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Ha nem egy kifejezetten olcsó bankszámlát választasz, hanem találomra az elsőt, ami szembejön, akkor könnyen felesleges költségekbe verheted magad: egy rosszabb bankszámlára akár évi több tízezer forintot is elkölthetsz, méghozzá feleslegesen. Milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, ha olcsó bankszámlát szeretnél? A továbbiakból kiderül!

Ne csak az induló költségeket figyeld!

A bankok egy egyszerű marketingtrükköt alkalmaznak: az első évre alacsony költségeket határoznak meg, sőt, akár költségmentesként is hirdethetik a számlát, a második évtől kezdve azonban olyan díjakat terhelnek be, amelyek igencsak leapasztják a vagyonodat. Érdemes ennek elkerülése végett a későbbi költségeket is szemügyre venned, hiszen így könnyen kiderülhet, hogy amit kinéztél magadnak, az nem is olcsó bankszámla.

A plusz szolgáltatások többnyire drágák

Az olcsó bankszámlák legtöbbjénél a plusz szolgáltatások nélküli árat adják meg, márpedig ezek emelik csak meg igazán az árat. A legdrágább az SMS szolgáltatás és a bankkártya díja, amelyek a havi fenntartási költség 60-70%-át is kiteszik. Napjainkban azonban már más megoldások – például mobilapplikáció – is léteznek az SMS szolgáltatás helyett, így érdemes olyan olcsó bankszámlát választanod, amelynél nem SMS-ben kapod a tranzakciókról szóló értesítéseket.

A bankkártya sajnos nem megkerülhető, és mindenhol nagyjából azonos a díja, hiszen azt nem a bankok, hanem a kártyakibocsájtó cégek szabják meg. Egy lehetőség azonban akad: ha az olcsó bankszámlához társkártya is tartozik, akkor azt akár le is mondhatod, így a fele költséget megspórolod. Fontos tudnivaló még, hogy az elektronikus bankkártyák éves díja olcsóbb, mint a dombornyomott bankkártyáké, így kizárólag akkor érdemes az utóbbit választanod, ha kihasználod az extra szolgáltatásait.

Egyéb lehetőségek

Bizonyos feltételek – így például gyakori bankszámlahasználat, meghatározott összeg feletti jóváírás – teljesítése esetén az igazán olcsó bankszámláknak általában nincs havi számlavezetési díja. Ha a számlahasználati szokásaid megfelelnek a bank által támasztott követelményeknek, érdemes így keresned.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2021.03.05.

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

2021.02.09.

A pénz nem boldogít – tartja a mondás. Legalábbis önmagában nem. Viszont ha nincs pénz, az sokszor boldogtalanná teszi az embert. Mindenesetre a hétköznapjaink szerves része, ebből tudunk ételt rakni az asztalra, ebből tudjuk fenntartani az otthonunkat, autónkat. A gyakran felmerülő pénzügyi kérdés, hogy hogyan tudnánk többet szerezni belőle, vagy legalábbis spórolni azzal, amink van.

Tovább olvasom
Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

2020.11.20.

Sokan már viccelődnek azzal, hogy mennyire nem az életre készítik fel a gyerekeket az iskolákban, mégis folyamatosan leterheltek. A pénzügyekhez például nem hogy a gyerekek, de a felnőttek nagy része sem ért annyira, amennyire szüksége lenne rá, és akkor a pénzügyi tudatosságról nem is beszéltünk, amit nem elegendő tanulni, arra nevelni kellene mindenkit. A bankszámlanyitás gyerekeknek ehhez lehet az első lépés, de persze a szülőknek lesz még dolguk ezen felül is.

Tovább olvasom
5 tipp a biztonságos bankoláshoz

5 tipp a biztonságos bankoláshoz

2021.03.02.

A biztonságos bankolás feltételeit nem csupán a bank biztosítja; neked is tenned kell érte! Az alábbiakból megtudhatod, hogyan csináld.

Tovább olvasom