Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:17

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Ha nem egy kifejezetten olcsó bankszámlát választasz, hanem találomra az elsőt, ami szembejön, akkor könnyen felesleges költségekbe verheted magad: egy rosszabb bankszámlára akár évi több tízezer forintot is elkölthetsz, méghozzá feleslegesen. Milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, ha olcsó bankszámlát szeretnél? A továbbiakból kiderül!

Ne csak az induló költségeket figyeld!

A bankok egy egyszerű marketingtrükköt alkalmaznak: az első évre alacsony költségeket határoznak meg, sőt, akár költségmentesként is hirdethetik a számlát, a második évtől kezdve azonban olyan díjakat terhelnek be, amelyek igencsak leapasztják a vagyonodat. Érdemes ennek elkerülése végett a későbbi költségeket is szemügyre venned, hiszen így könnyen kiderülhet, hogy amit kinéztél magadnak, az nem is olcsó bankszámla.

A plusz szolgáltatások többnyire drágák

Az olcsó bankszámlák legtöbbjénél a plusz szolgáltatások nélküli árat adják meg, márpedig ezek emelik csak meg igazán az árat. A legdrágább az SMS szolgáltatás és a bankkártya díja, amelyek a havi fenntartási költség 60-70%-át is kiteszik. Napjainkban azonban már más megoldások – például mobilapplikáció – is léteznek az SMS szolgáltatás helyett, így érdemes olyan olcsó bankszámlát választanod, amelynél nem SMS-ben kapod a tranzakciókról szóló értesítéseket.

A bankkártya sajnos nem megkerülhető, és mindenhol nagyjából azonos a díja, hiszen azt nem a bankok, hanem a kártyakibocsájtó cégek szabják meg. Egy lehetőség azonban akad: ha az olcsó bankszámlához társkártya is tartozik, akkor azt akár le is mondhatod, így a fele költséget megspórolod. Fontos tudnivaló még, hogy az elektronikus bankkártyák éves díja olcsóbb, mint a dombornyomott bankkártyáké, így kizárólag akkor érdemes az utóbbit választanod, ha kihasználod az extra szolgáltatásait.

Egyéb lehetőségek

Bizonyos feltételek – így például gyakori bankszámlahasználat, meghatározott összeg feletti jóváírás – teljesítése esetén az igazán olcsó bankszámláknak általában nincs havi számlavezetési díja. Ha a számlahasználati szokásaid megfelelnek a bank által támasztott követelményeknek, érdemes így keresned.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A digitális bankolás új dimenziója: fedezd fel az MBH netbankot!

A digitális bankolás új dimenziója: fedezd fel az MBH netbankot!

2023.10.31.

Az MBH Bank. A netbank. Az MBH netbank. Három kifejezés. Az MBH Bank egy magyarországi nagybank. A netbank egy interneten elérhető kezelő felület a bankszámlához. Az MBH netbank egy magyarországi nagybank interneten elérhető kezelő felülete a bankszámlához. Mutatjuk a részleteket. Minden az MBH netbankról egy helyen, közérthetően.

Tovább olvasom
Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

2024.02.23.

A Gránit Bank kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát. Lekötés nélkül. És ez a lényeg. Nem kell lekötni a pénzt ahhoz, hogy magas kamatot kapjunk érte. De kinek jó ez? Kinek érdemes ilyen bankszámlát nyitni? Érdemes egyáltalán? Minden kérdésre válaszolunk. De annyit már most elárulunk: igen, érdemes.

Tovább olvasom
Másodpercek alatt megérkezhetnek az utalások az EU-n belül

Másodpercek alatt megérkezhetnek az utalások az EU-n belül

2024.02.21.

Az azonnali utalás már működik Magyarországon. Forintban, magyar bankszámlák között. Az Uniós szabályok szerint ez minden Európai Uniós bank között is működni fog rövidesen, euróban. De mit jelent ez a változás? Miért lehet ez fontos, és miért lesz jó? Mutatjuk szakértőink válaszait.

Tovább olvasom
5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

2022.09.23.

Diákmunkát vállalsz és szeretnéd jól átlátni a fizetésedet? A buszbérletet is meg kell venned, hogy elérj az iskolába, de az ügyfélszolgálat messze van, így könnyebb lenne online megvenni a jegyet? Szükséged lenne egy új iskolatáskára, de a közelben sehol nem találtál egyedit, ezért a netről rendelnél valamit? Látod az összefüggést? Mindegyikhez szükséges egy bankszámla. Ha pedig a fenti élethelyzetek bármelyike stimmel rád, diákszámlára lesz szükséged. Ha nem vagy még profi a banki ügyekben, akkor segítünk és elmondjuk, mire figyelj oda diákszámla nyitásakor.

Tovább olvasom