fbpx
Hirdetés

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:17

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Ha nem egy kifejezetten olcsó bankszámlát választasz, hanem találomra az elsőt, ami szembejön, akkor könnyen felesleges költségekbe verheted magad: egy rosszabb bankszámlára akár évi több tízezer forintot is elkölthetsz, méghozzá feleslegesen. Milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, ha olcsó bankszámlát szeretnél? A továbbiakból kiderül!

Ne csak az induló költségeket figyeld!

A bankok egy egyszerű marketingtrükköt alkalmaznak: az első évre alacsony költségeket határoznak meg, sőt, akár költségmentesként is hirdethetik a számlát, a második évtől kezdve azonban olyan díjakat terhelnek be, amelyek igencsak leapasztják a vagyonodat. Érdemes ennek elkerülése végett a későbbi költségeket is szemügyre venned, hiszen így könnyen kiderülhet, hogy amit kinéztél magadnak, az nem is olcsó bankszámla.

A plusz szolgáltatások többnyire drágák

Az olcsó bankszámlák legtöbbjénél a plusz szolgáltatások nélküli árat adják meg, márpedig ezek emelik csak meg igazán az árat. A legdrágább az SMS szolgáltatás és a bankkártya díja, amelyek a havi fenntartási költség 60-70%-át is kiteszik. Napjainkban azonban már más megoldások – például mobilapplikáció – is léteznek az SMS szolgáltatás helyett, így érdemes olyan olcsó bankszámlát választanod, amelynél nem SMS-ben kapod a tranzakciókról szóló értesítéseket.

A bankkártya sajnos nem megkerülhető, és mindenhol nagyjából azonos a díja, hiszen azt nem a bankok, hanem a kártyakibocsájtó cégek szabják meg. Egy lehetőség azonban akad: ha az olcsó bankszámlához társkártya is tartozik, akkor azt akár le is mondhatod, így a fele költséget megspórolod. Fontos tudnivaló még, hogy az elektronikus bankkártyák éves díja olcsóbb, mint a dombornyomott bankkártyáké, így kizárólag akkor érdemes az utóbbit választanod, ha kihasználod az extra szolgáltatásait.

Egyéb lehetőségek

Bizonyos feltételek – így például gyakori bankszámlahasználat, meghatározott összeg feletti jóváírás – teljesítése esetén az igazán olcsó bankszámláknak általában nincs havi számlavezetési díja. Ha a számlahasználati szokásaid megfelelnek a bank által támasztott követelményeknek, érdemes így keresned.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

2022.04.29.

A K&H Bank számlacsomagjai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, hiszen igen nagy a választék!

Tovább olvasom
Találd meg vállalkozásod számára a megfelelő bankszámlát a K&H Banknál!

Találd meg vállalkozásod számára a megfelelő bankszámlát a K&H Banknál!

2022.06.14.

A K&H Bank bankszámlái között biztosan megtalálod azt a típust, amelyik minden tekintetben megfelel majd a vállalkozásod igényeinek!

Tovább olvasom
Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

2021.02.09.

A pénz nem boldogít – tartja a mondás. Legalábbis önmagában nem. Viszont ha nincs pénz, az sokszor boldogtalanná teszi az embert. Mindenesetre a hétköznapjaink szerves része, ebből tudunk ételt rakni az asztalra, ebből tudjuk fenntartani az otthonunkat, autónkat. A gyakran felmerülő pénzügyi kérdés, hogy hogyan tudnánk többet szerezni belőle, vagy legalábbis spórolni azzal, amink van.

Tovább olvasom
5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

2022.09.23.

Diákmunkát vállalsz és szeretnéd jól átlátni a fizetésedet? A buszbérletet is meg kell venned, hogy elérj az iskolába, de az ügyfélszolgálat messze van, így könnyebb lenne online megvenni a jegyet? Szükséged lenne egy új iskolatáskára, de a közelben sehol nem találtál egyedit, ezért a netről rendelnél valamit? Látod az összefüggést? Mindegyikhez szükséges egy bankszámla. Ha pedig a fenti élethelyzetek bármelyike stimmel rád, diákszámlára lesz szükséged. Ha nem vagy még profi a banki ügyekben, akkor segítünk és elmondjuk, mire figyelj oda diákszámla nyitásakor.

Tovább olvasom