Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt az igénylés után?

2023.07.21.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. július 21. 13:05

Gyorsan. Tényleg. Nagyon gyorsan. Van olyan pénzintézet Magyarországon, ami a saját ügyfeleinek akár egy óra alatt is folyósít egy személyi kölcsönt. De a többieknek sem kell néhány napnál többet várni. Két nap. Maximum három. A leggyorsabb kölcsön a személyi kölcsön.

Mennyi idő alatt folyósítják a személyi kölcsönt az igénylés után?

Személyi kölcsön gyorsan a célok eléréséhez

A személyi kölcsön egy olyan hiteltípus, amelyet bármilyen célra felhasználhatsz. Nincs fedezetre, például ingatlanra szükség az igényléshez, és a hitelbírálatnál csak a jövedelmed számít. A személyi kölcsönöket általában gyorsan és egyszerűen lehet igényelni, és a folyósítási időtartam is viszonylag rövid. Nagyon rövid.

A személyi kölcsönöket akkor veszik fel, ha váratlan kiadásokkal kell szembenézni, például autójavítással, orvosi kezeléssel vagy házfelújítással. A személyi kölcsönöket azonban más célokra is használhatod, például egy új autó vagy ház vásárlására, vagy egy hitel refinanszírozására.

A személyi kölcsönöknek általában magasabb kamata van, mint a lakáshiteleknek. Ez azért van, mert a személyi kölcsönök nem fedezettek, és ezért nagyobb kockázatot jelentenek a hitelező számára.

A személyi kölcsön felvétele előtt fontos, hogy alaposan mérlegeld a lehetőségeidet. Gondolj arra, hogy mennyi pénzre van szükséged, milyen hosszú idő alatt szeretnéd visszafizetni a hitelt, és milyen kamatot leszel hajlandó fizetni.

Ha több személyi kölcsön ajánlatot is összehasonlítasz, megtalálhatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot. A személyi kölcsönökről szóló információk összehasonlításához használhatsz online kalkulátorokat, vagy felkereshetsz egy pénzügyi tanácsadót.

Néhány tipp a személyi kölcsön gyorsabb igényléséhez

Kérj több ajánlatot. A személyi kölcsönök kamata eltérhet a különböző pénzintézetek között, ezért fontos, hogy több ajánlatot kérj összehasonlításhoz.

Figyeld a Teljes Hiteldíj Mutatót (THM). A THM a hitel teljes költségét fejezi ki, beleértve a kamatot, a díjakat és a jutalékokat. Válassz olyan hitelt, amelynek alacsony a THM-e.

Válassz rövid futamidőt. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, de annál több kamatot kell fizetned.

Biztosítsd be magad. Ha váratlan kiadásokkal kell szembenézned, például betegséggel vagy balesetekkel, akkor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni a személyi kölcsönödre. Ez megvédhet a hitel visszafizetésétől, ha nem vagy képes fizetni.

A személyi kölcsön felvétele egy komoly döntés, ezért fontos, hogy alaposan mérlegeld a lehetőségeidet, mielőtt döntesz. Ha nem vagy biztos benne, hogy megéri-e felvenned a személyi kölcsönt, akkor kérj segítséget egy pénzügyi tanácsadótól.

Amit át kell gondolnod, mielőtt személyi kölcsönt veszel fel

Mennyi pénzre van szükséged? Pontosan mennyi pénzre van szükséged? Fontold meg a váratlan kiadásokat, például az autójavítást vagy az orvosi kezelést, valamint a nagyobb vásárlásokat, például egy új autó vagy ház vásárlását.

Mennyi idő alatt szeretnéd visszafizetni a hitelt? A személyi kölcsönöket általában 1-5 év alatt kell visszafizetni. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, de annál több kamatot kell fizetned.

Milyen kamatot leszel hajlandó fizetni? A személyi kölcsönök kamata eltérhet a különböző hitelintézetek között. Fontos, hogy figyelj az éves költségre (THM), amely a hitel teljes költségét fejezi ki, beleértve a kamatot, a díjakat és a jutalékokat.

Van más lehetőség? Mielőtt személyi kölcsönt vennél fel, érdemes megfontolni, hogy vannak-e más lehetőségeid. Például lehet, hogy meg tudsz kérni egy kölcsönt egy baráttól vagy családtagtól, vagy lehet, hogy találsz egy hitelkártyát, amelyen hosszabb türelmi időszak van.

Ha úgy döntesz, hogy személyi kölcsönt veszel fel, fontos, hogy alaposan elolvasd a szerződést, és hogy megértsd a feltételeket. Fontos, hogy tisztában legyél a hitel kamatával, a díjak és jutalékok összegével, valamint a visszafizetési feltételekkel.

A személyi kölcsön felvétele egy komoly döntés, de ha alaposan mérlegeld a lehetőségeidet, és ha jó döntést hozol, akkor a személyi kölcsön segíthet neked pénzügyi céljaid elérésében.

A leggyorsabb személyi kölcsön

Az Akölcsön szakértőinek véleménye szerint az alábbi lépéseket kell követnie annak, aki a leggyorsabb kölcsönt a legesleggyorsabban szeretné igényelni.

Első lépés: érdeklődés a saját számlavezető banknál. Gyakori, hogy a saját bankunk ad nekünk leggyorsabban személyi kölcsönt.

Második lépés: a személyi kölcsön kalkulátor használata. A kalkulátorral könnyen megtalálható a legkedvezőbb személyi kölcsön.

Harmadik lépés: az igénylés elindítása, lehetőség szerint online. Jellemző, hogy online igényléskor gyorsabban juthat pénzhez az igénylő.

Negyedik lépés: nincs más hátra, csak el kell költeni az összeget. Ez a legjobb lépés.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

2022.09.09.

Személyi kölcsön az OTP Bank kínálatában is található, és az ország egyik legrégebbi bankjához méltóan figyelemreméltó ajánlatokról van szó!

Tovább olvasom
Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

2023.11.21.

Többféle oka is lehet annak, hogy gyorsan, nagy összegű hitelre van szükségünk. Ilyenkor jó megoldásnak tűnik a személyi kölcsön. A szabad felhasználás és a gyors hitelbírálat vonzóvá teszi, és akár 12 millió forintot is kaphatunk. Az Akölcsön szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a nagy összegű személyi kölcsön nem igényelhető online, és egy átlagjövedelem sem lesz elég. A miértek és a részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) - ezt vedd figyelembe, hogy a kívánt hitelösszeget elérhesd

Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) - ezt vedd figyelembe, hogy a kívánt hitelösszeget elérhesd

2023.07.17.

A JTM szabállyal hiteligényléskor szembesülhet az igénylő. Nem vehetsz fel ugyanis annyi hitelt, amennyit szeretnél. Annyit vehetsz fel, amennyit adnak. Ha ez a kettő találkozik, az jó. Van azonban arra is megoldás, ha nem akarnak annyit adni, amennyit szeretnél. Az Akölcsön pénzügyi szakértői megmutatják a megoldást.

Tovább olvasom
Ezek a legolcsóbb személyi kölcsönök jelenleg 3 millió forintra

Ezek a legolcsóbb személyi kölcsönök jelenleg 3 millió forintra

2023.06.22.

A személyi kölcsön a legegyszerűbben igényelhető hitelek egyike. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető. De mi az a személyi kölcsön? Miért a személyi kölcsönt érdemes igényelni? És melyek a legolcsóbb személyi kölcsönök jelenleg 3 millió forintra? Mindegyik kérdésre válaszolunk a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával