fbpx

Mekkora törlesztővel számoljunk 20 millió forint lakáshitel esetén?

2021.07.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:32

Hogy mekkora törlesztővel számolj egy 20 milliós lakáshitelnél, az számos egyéb tényezőtől is függ, amelyeket mind figyelembe kell venni a helyes végeredményhez.

Mekkora törlesztővel számoljunk 20 millió forint lakáshitel esetén?

Mivel a lakásárak az utóbbi években a duplájukra, sőt, egyes esetekben a triplájukra emelkedtek, egyre többen vesznek fel magas, akár 20-30 millió forintos lakáshiteleket, de nem ritka a 100 milliós hitel sem. Az, hogy mekkora törlesztővel számolunk, függ a hitel kondícióitól, a futamidőtől, a finanszírozási aránytól, és ezek mellett még számtalan egyéb tényezőtől is. Az alábbiakban egy átlagot mutatunk, illetve azt is elmondjuk, hogy találhatod meg a számodra leginkább megfelelő hitelkonstrukciót.

Önerő

Az önerő mértéke az előírások szerint a lakás vételárának minimum 20%-a kell, hogy legyen, a bank pedig csak a maradékot finanszírozhatja, ám a legtöbb helyen ennél jóval nagyobb fedezeti arányt várnak el: 30-50%-ot is akár, de szinte sosem 20%-ot. Ha 30%-kal számolunk, akkor a 20 millió forint lakáshitelhez 6 millió forintot kell előteremteni – akár megtakarításból, akár babaváró hitelből, vagy más támogatásokból.

Mekkora törlesztővel számolhatsz?

A 20 millió forint csupán egyetlen adat, ezen felül pedig szükséges még a futamidő, hiszen minél hosszabb, annál alacsonyabb a törlesztő, a kamatperiódus, aminek végén változik a kamat, és azzal együtt a törlesztő is, a jövedelem, hiszen annak mértéke befolyásolja a kamatot, és természetesen a banktól is függ, hogy mekkora törlesztővel számolhatsz, hiszen az általa kibocsátott hitel kondícióit ez határozza meg. Egy 20 millió forintos, 20 éves futamidejű, 10 éves kamatperiódusú lakáshitel – ami nagyjából az átlag – 115-130 ezer forintos havi törlesztést jelent, feltéve, hogy a jövedelmed eléri a nettó 300 ezer forintot, és, mint látható, jókora a különbség: a havi 15 ezer forint a 20 év alatt 3.600.000 forint plusz költség, tehát érdemes alaposan megfontolnod, hol is veszel fel hitelt!

Hogyan válassz?

A legalacsonyabb törlesztővel számolj, és ehhez találd meg azt a bankot, amely a legalacsonyabb THM értékkel folyósít neked hitelt! Oldalunkon ezt könnyen megteheted, és a folyamatot is elindíthatod online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Így vehetsz fel hitelt nyugdíjasként

Így vehetsz fel hitelt nyugdíjasként

2022.04.18.

Hitelt nyugdíjasként igényelni valamivel nehezebb, mint aktív dolgozóként, ám nem lehetetlen; csupán néhány korlátozással kell szembesülnünk.

Tovább olvasom
Haszonélvezeti jog, tulajdonjog, birtokjog – mi a különbség?

Haszonélvezeti jog, tulajdonjog, birtokjog – mi a különbség?

2020.08.28.

A haszonélvezeti jog és a tulajdonjog közötti különbségek számosak, és természetesen kötelezettségek is tartoznak hozzájuk. Sokan nincsenek tisztában a legfontosabb tudnivalókkal sem, ezért az alábbiakban kifejtjük a lényeges részleteket.

Tovább olvasom
OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

2019.01.25.

Az OTP Bank az egyik legrégebbi szereplő a magyar pénzpiacon. Az egyik legnagyobb is, hiszen ma már külföldön is találunk OTP bankfiókokat. A hitelezés terén szintén nagy tapasztalattal rendelkezik, és többnyire az új hiteltermékeket elsőként tőlük lehet igényelni. Lássuk, hogy milyen OTP hitel létezik manapság, ha felkeressük a bankot!

Tovább olvasom
Okok, amik miatt elbukhatod a lakáshitel igénylését

Okok, amik miatt elbukhatod a lakáshitel igénylését

2021.05.26.

Elbukhatod a lakáshitel igénylését, ám, ha az alábbi cikkben összefoglalt, problémás pontokat el tudod kerülni, gond nélkül lehet pozitív a hitelbírálat!

Tovább olvasom