fbpx
Hirdetés

Mekkora törlesztővel számoljunk 20 millió forint lakáshitel esetén?

2021.07.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:32

Hogy mekkora törlesztővel számolj egy 20 milliós lakáshitelnél, az számos egyéb tényezőtől is függ, amelyeket mind figyelembe kell venni a helyes végeredményhez.

Mekkora törlesztővel számoljunk 20 millió forint lakáshitel esetén?

Mivel a lakásárak az utóbbi években a duplájukra, sőt, egyes esetekben a triplájukra emelkedtek, egyre többen vesznek fel magas, akár 20-30 millió forintos lakáshiteleket, de nem ritka a 100 milliós hitel sem. Az, hogy mekkora törlesztővel számolunk, függ a hitel kondícióitól, a futamidőtől, a finanszírozási aránytól, és ezek mellett még számtalan egyéb tényezőtől is. Az alábbiakban egy átlagot mutatunk, illetve azt is elmondjuk, hogy találhatod meg a számodra leginkább megfelelő hitelkonstrukciót.

Önerő

Az önerő mértéke az előírások szerint a lakás vételárának minimum 20%-a kell, hogy legyen, a bank pedig csak a maradékot finanszírozhatja, ám a legtöbb helyen ennél jóval nagyobb fedezeti arányt várnak el: 30-50%-ot is akár, de szinte sosem 20%-ot. Ha 30%-kal számolunk, akkor a 20 millió forint lakáshitelhez 6 millió forintot kell előteremteni – akár megtakarításból, akár babaváró hitelből, vagy más támogatásokból.

Mekkora törlesztővel számolhatsz?

A 20 millió forint csupán egyetlen adat, ezen felül pedig szükséges még a futamidő, hiszen minél hosszabb, annál alacsonyabb a törlesztő, a kamatperiódus, aminek végén változik a kamat, és azzal együtt a törlesztő is, a jövedelem, hiszen annak mértéke befolyásolja a kamatot, és természetesen a banktól is függ, hogy mekkora törlesztővel számolhatsz, hiszen az általa kibocsátott hitel kondícióit ez határozza meg. Egy 20 millió forintos, 20 éves futamidejű, 10 éves kamatperiódusú lakáshitel – ami nagyjából az átlag – 115-130 ezer forintos havi törlesztést jelent, feltéve, hogy a jövedelmed eléri a nettó 300 ezer forintot, és, mint látható, jókora a különbség: a havi 15 ezer forint a 20 év alatt 3.600.000 forint plusz költség, tehát érdemes alaposan megfontolnod, hol is veszel fel hitelt!

Hogyan válassz?

A legalacsonyabb törlesztővel számolj, és ehhez találd meg azt a bankot, amely a legalacsonyabb THM értékkel folyósít neked hitelt! Oldalunkon ezt könnyen megteheted, és a folyamatot is elindíthatod online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakás-takarékpénztár összehasonlítása

Lakás-takarékpénztár összehasonlítása

2018.06.13.

Ha megtakarítási lehetőséget keresel, akkor előbb-utóbb eljutsz a lakás-takarékpénztár megtakarításhoz, mert ezzel elérheted a 10% feletti hozamot, ráadásul biztonságosan, bár a korlátozással számolnod kell, hiszen csak ingatlancélra fordíthatod.

Tovább olvasom
Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

2019.05.10.

Mióta megjelent a CSOK 2019-es módosítása, számtalanszor tették már fel nekünk a fenti kérdést. A CSOK két részre bontható. A vissza nem térítendő támogatásra és a kamattámogatott hitelre. A babaváró támogatás tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Ebben a cikkben a két hitelt hasonlítjuk össze azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Lássuk először a CSOK kamattámogatott hitelt!

Tovább olvasom
A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

2019.10.31.

Aki érdeklődik a lakáshitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom