fbpx
Hirdetés

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

2021.08.27.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:23

Jövedelemigazolás nélkül szeretnél hitelt igényelni? Létezik az a kiskapu, ami által megteheted, de csupán egyetlen lehetőséged van – mutatjuk a részleteket!

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

Jövedelemigazolás nélkül alapvetően nem vehetsz fel hitelt, hiszen a bank számára ez a dokumentum jelenti a biztosítékot arra, hogy vissza fogod fizetni a kölcsön teljes összegét, és ez még abban az esetben is igaz, ha fedezetes hitelről van szó. Régebben ugyan volt lehetőség arra, hogy a jelzáloghiteleket jövedelemigazolás nélkül folyósítsák, de napjainkban már ez sem lehetséges.

Miért szükséges a jövedelemigazolás?

A bankoknak kötelessége megállapítani azt, hogy a felvett hitelt vissza tudod-e fizetni a törvények által megszabott kereteken belül. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy a bank megkapja-e a pénzét, hanem arra is, hogy Te közben képes leszel-e megélni. A JTM, azaz a jövedelemarányos törlesztési mutató megmutatja, hogy adott jövedelemből mekkora összeg lehet a törlesztőrészleted, és ezt törvény szabályozza. A bank tehát csak így tud hitelt adni neked, ami a jövedelem igazolása nélkül nem lehetséges.

Miért kérnél jövedelemigazolás nélkül hitelt?

Ennek számtalan oka lehet, de a leggyakoribb az, ha a hitelfelvevő nem szeretné, hogy a munkáltatója megtudja: hitelre van szüksége. Hogy ez miért fordulhat elő, nem firtatjuk, de a lényeg, hogy sokan emiatt keresik azt a bizonyos, fentebb is említett kiskaput. Előfordul az is, hogy az igénylőnek nincs rendszeres jövedelme, vagy épp most veszítette el az állását, és az átmeneti időszakra keres megoldást, de ez nyilván még nehezebb helyzet.

Mik a lehetőségek a jövedelem igazolása nélküli hiteligénylésre?

Jövedelemigazolás nélkül attól a banktól tudsz személyi kölcsönt felvenni, amelyiknél a bankszámládat vezeted, ám ez sajnos nem minden pénzintézetre igaz. Napjainkban már sok bank folyósít úgy is hitelt az ügyfeleinek, hogy a jövedelem igazolásaként megelégszik a bankszámla forgalmával, amit természetesen a saját informatikai rendszerein keresztül folyamatosan figyel is, így a munkáltató által kitöltött jövedelemigazolás nélkül is lehetséges a hitel felvétele.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az 5+1 leggyakoribb ok, ami miatt elutasítják a hitelkérelmet

Az 5+1 leggyakoribb ok, ami miatt elutasítják a hitelkérelmet

2022.11.08.

Ha elutasítják a hitelkérelmedet, az több okra is visszavezethető – az alábbiakban a leggyakoribbakat mutatjuk be.

Tovább olvasom
Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

2021.09.09.

A fogyasztási hitelek kereslete az év elején csökkent, de a hátralévő időben valószínűsíthetően nőni fog; az alábbi cikkben az okokat fejtjük ki.

Tovább olvasom
3+1 tanács hitelfelvétel előtt

3+1 tanács hitelfelvétel előtt

2021.03.09.

Olvasd el tanácsainkat hitelfelvétel esetére, mert rengeteg bosszúságtól és komoly anyagi veszteségektől kímélheted meg magad!

Tovább olvasom
Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

2021.05.05.

Ahhoz, hogy sikerüljön megvalósítanunk egy álmunkat, vagy egy olyan életszakaszba léptünk, hogy autóra, házra van szükségünk, de nincs elég megtakarításunk belevágni a vásárlásba, sokszor hitelre van szükségünk. A bankok különböző lehetőségeket kínálnak, de hogyan kalkulálhatunk, mennyi hitelt kaphatunk?

Tovább olvasom