Takarék fix jelzáloghitelek
2021.08.27.
Szerző: akolcson.hu

Jövedelemigazolás nélkül szeretnél hitelt igényelni? Létezik az a kiskapu, ami által megteheted, de csupán egyetlen lehetőséged van – mutatjuk a részleteket!

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

Jövedelemigazolás nélkül alapvetően nem vehetsz fel hitelt, hiszen a bank számára ez a dokumentum jelenti a biztosítékot arra, hogy vissza fogod fizetni a kölcsön teljes összegét, és ez még abban az esetben is igaz, ha fedezetes hitelről van szó. Régebben ugyan volt lehetőség arra, hogy a jelzáloghiteleket jövedelemigazolás nélkül folyósítsák, de napjainkban már ez sem lehetséges.

Miért szükséges a jövedelemigazolás?

A bankoknak kötelessége megállapítani azt, hogy a felvett hitelt vissza tudod-e fizetni a törvények által megszabott kereteken belül. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy a bank megkapja-e a pénzét, hanem arra is, hogy Te közben képes leszel-e megélni. A JTM, azaz a jövedelemarányos törlesztési mutató megmutatja, hogy adott jövedelemből mekkora összeg lehet a törlesztőrészleted, és ezt törvény szabályozza. A bank tehát csak így tud hitelt adni neked, ami a jövedelem igazolása nélkül nem lehetséges.

Miért kérnél jövedelemigazolás nélkül hitelt?

Ennek számtalan oka lehet, de a leggyakoribb az, ha a hitelfelvevő nem szeretné, hogy a munkáltatója megtudja: hitelre van szüksége. Hogy ez miért fordulhat elő, nem firtatjuk, de a lényeg, hogy sokan emiatt keresik azt a bizonyos, fentebb is említett kiskaput. Előfordul az is, hogy az igénylőnek nincs rendszeres jövedelme, vagy épp most veszítette el az állását, és az átmeneti időszakra keres megoldást, de ez nyilván még nehezebb helyzet.

Mik a lehetőségek a jövedelem igazolása nélküli hiteligénylésre?

Jövedelemigazolás nélkül attól a banktól tudsz személyi kölcsönt felvenni, amelyiknél a bankszámládat vezeted, ám ez sajnos nem minden pénzintézetre igaz. Napjainkban már sok bank folyósít úgy is hitelt az ügyfeleinek, hogy a jövedelem igazolásaként megelégszik a bankszámla forgalmával, amit természetesen a saját informatikai rendszerein keresztül folyamatosan figyel is, így a munkáltató által kitöltött jövedelemigazolás nélkül is lehetséges a hitel felvétele.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mire kell figyelned adóstársként?

Mire kell figyelned adóstársként?

2021.05.06.

Adóstársra nem minden hiteligénylés esetében van szükség, de amikor igen, akkor azzal nem csupán előnyök járnak – mutatjuk, mire kell figyelned!

Tovább olvasom
Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

2021.09.09.

A fogyasztási hitelek kereslete az év elején csökkent, de a hátralévő időben valószínűsíthetően nőni fog; az alábbi cikkben az okokat fejtjük ki.

Tovább olvasom
Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

2021.06.28.

Módosíthatja a bank egyoldalúan a kamatokat, és ha igen, milyen esetekben? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom
Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

2021.06.09.

A legnépszerűbb hitelek egy csokorba szedve, hogy könnyebb legyen a választás!

Tovább olvasom