Hirdetés

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

2021.08.27.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:23

Jövedelemigazolás nélkül szeretnél hitelt igényelni? Létezik az a kiskapu, ami által megteheted, de csupán egyetlen lehetőséged van – mutatjuk a részleteket!

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

Jövedelemigazolás nélkül alapvetően nem vehetsz fel hitelt, hiszen a bank számára ez a dokumentum jelenti a biztosítékot arra, hogy vissza fogod fizetni a kölcsön teljes összegét, és ez még abban az esetben is igaz, ha fedezetes hitelről van szó. Régebben ugyan volt lehetőség arra, hogy a jelzáloghiteleket jövedelemigazolás nélkül folyósítsák, de napjainkban már ez sem lehetséges.

Miért szükséges a jövedelemigazolás?

A bankoknak kötelessége megállapítani azt, hogy a felvett hitelt vissza tudod-e fizetni a törvények által megszabott kereteken belül. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy a bank megkapja-e a pénzét, hanem arra is, hogy Te közben képes leszel-e megélni. A JTM, azaz a jövedelemarányos törlesztési mutató megmutatja, hogy adott jövedelemből mekkora összeg lehet a törlesztőrészleted, és ezt törvény szabályozza. A bank tehát csak így tud hitelt adni neked, ami a jövedelem igazolása nélkül nem lehetséges.

Miért kérnél jövedelemigazolás nélkül hitelt?

Ennek számtalan oka lehet, de a leggyakoribb az, ha a hitelfelvevő nem szeretné, hogy a munkáltatója megtudja: hitelre van szüksége. Hogy ez miért fordulhat elő, nem firtatjuk, de a lényeg, hogy sokan emiatt keresik azt a bizonyos, fentebb is említett kiskaput. Előfordul az is, hogy az igénylőnek nincs rendszeres jövedelme, vagy épp most veszítette el az állását, és az átmeneti időszakra keres megoldást, de ez nyilván még nehezebb helyzet.

Mik a lehetőségek a jövedelem igazolása nélküli hiteligénylésre?

Jövedelemigazolás nélkül attól a banktól tudsz személyi kölcsönt felvenni, amelyiknél a bankszámládat vezeted, ám ez sajnos nem minden pénzintézetre igaz. Napjainkban már sok bank folyósít úgy is hitelt az ügyfeleinek, hogy a jövedelem igazolásaként megelégszik a bankszámla forgalmával, amit természetesen a saját informatikai rendszerein keresztül folyamatosan figyel is, így a munkáltató által kitöltött jövedelemigazolás nélkül is lehetséges a hitel felvétele.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

K&H személyi kölcsön

THM

10,7% - 16,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

2021.11.24.

A változó kamatozású lakáshitelek kamata függ az alapkamat mértékétől. Ha az alapkamat emelkedik, a törlesztőrészlet is emelkedni fog. Mutatjuk, hogy miért járhatunk rosszul egy alapkamat-emeléssel, és hogy mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

2021.10.29.

Alkalmazotti jogviszony esetén a jövedelmünket igazolnunk kell hitelfelvételkor. Ehhez munkáltatói igazolásra lesz szükség. Mi van, ha nem tudunk, vagy nem akarunk munkáltatói igazolást bemutatni? Körüljártuk a témát, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül.

Tovább olvasom
Mire kell figyelned adóstársként?

Mire kell figyelned adóstársként?

2021.05.06.

Adóstársra nem minden hiteligénylés esetében van szükség, de amikor igen, akkor azzal nem csupán előnyök járnak – mutatjuk, mire kell figyelned!

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom