Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hagyományos, vagy fogyasztóbarát lakásbiztosítás: melyik éri meg jobban?

2022.07.29.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2022. július 29. 08:48

A hagyományos, vagy a fogyasztóbarát lakásbiztosítással jársz jobban? Az alábbiakból kiderül!

Hagyományos, vagy fogyasztóbarát lakásbiztosítás: melyik éri meg jobban?

A hagyományos és a fogyasztóbarát lakásbiztosítás között akadnak különbségek, ám annak ellenére, hogy az utóbbi tűnik első ránézésre kedvezőbbnek, egyáltalán nem biztos, hogy valóban jobban járunk vele, mintha a már régóta meglévő biztosításunkat tartanánk és hosszabbítanánk meg. A Magyar Nemzeti Bank legújabb felmérése alapján viszont bizonyosan kijelenthető, hogy a fogyasztóbarát lakásbiztosítások átlagos díja egyre kedvezőbb a piaci alapú lakásbiztosítások díjához képest.

Mekkora díjakkal kell számolni a fogyasztóbarát lakásbiztosításoknál?

Az MNB felmérése szerint az április hónapban értékesített, fogyasztóbarát lakásbiztosítások esetében az átlagos díj 34.632 forint volt, ezzel szemben a piaci alapú lakásbiztosításoké 45.956 forint, ami jelentős különbségnek tekinthető. Fontos azonban kiemelni, hogy ezek átlagos díjak, és az adott szegmensen belül ennél alacsonyabb és magasabb értékek is szerepelnek.

Azt viszont szintén nem szabad elfelejteni, hogy a fogyasztóbarát lakásbiztosítások az előnyösebb átlagdíjért cserébe többnyire még plusz szolgáltatásokat is képesek nyújtani, ami viszont előnyösebb helyzetbe juttatja ezeket, azaz érdemes lehet rájuk váltani. Ezt igazolja az a tény is, hogy a bevezetésük óta eltelt években a fogyasztóbarát lakásbiztosítások száma meghaladta a 13 ezret, és ezen szerződések értéke jelenleg több, mint 516 milliárd forint, amihez félmilliárd forintnyi díj tartozik.

Fogyasztóbarát lakásbiztosítást manapság 8 biztosítótársaságnál lehet kötni – ehhez tartozó adat, hogy a lakásbiztosítást kínáló cégek száma összesen 13, azaz több, mint a biztosítótársaságok fele megszerezte már ezt a minősítést, és a számuk valószínűleg tovább nő a közeljövőben, hiszen egy, erre irányuló kérelem jelenleg is elbírálás alatt van.

Ez persze egyben azt is jelenti, hogy a biztosítótársaságok, vagy legalábbis azok nagyobb hányada nem csak, hogy üzleti lehetőséget lát a fogyasztóbarát lakásbiztosítások forgalmazásában, de egyenesen elkötelezett is ebbe az irányba.

Ez még nem a vég, csupán a kezdet

Még a 2022-es év folyamán várható további, a fogyasztóbarát lakásbiztosításokhoz hasonló termék bevezetése a piacra, ami további kedvezményeket és gyorsabb ügyintézést jelenthet; ezt a Magyar Nemzeti Bank által idén elfogadott, februári módosítások is ösztönzik.

A biztosítótársaságok e módosítások következtében célzott hűség-, partner-, illetve családi kedvezményeket is kínálhatnak a fogyasztóbarát lakásbiztosítások mellé, de a digitális folyamatok támogatása érdekében az eddiginél egyszerűbben mérhetik fel az ügyfelek igényeit is a szerződés megkötése előtt; mindezt úgy, hogy a díjkalkuláció elvégzéséhez szükséges információk továbbra is rendelkezésre állnak.

Hol lehet erről többet is megtudni?

A fogyasztóbarát lakásbiztosítások iránt érdeklődők a Magyar Nemzeti Bank honlapján található, ingyenes kalkulátort használva egyszerűen választhatják ki a legmegfelelőbbet. A szerződést az adott biztosító honlapjára történő, automatikus átnavigálással, adataik ismételt megadása nélkül akár azonnal meg is köthetik.

A hagyományos, vagy a fogyasztóbarát lakásbiztosítással járunk jobban?

A fentiek alapján talán kijelenthető, hogy a fogyasztóbarát lakásbiztosítással mindenképp jobban járunk, ám ne siessük el a dolgot. Mindenképp érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteni a már meglévő lakásbiztosításunkat, illetve egy friss kalkulációt is elvégezni, hiszen lehet, hogy a régóta élő szerződés miatt további kedvezményekre számíthatunk, ami miatt viszont nem érdemes fogyasztóbarát lakásbiztosítást kötni a régi helyett.

A meglévő szerződéseket a feltételek szerint, de általában 30 nappal az évforduló előtt lehet felmondani, de az adott biztosítón belül az évfordulótól függetlenül lehet fogyasztóbarát lakásbiztosításra váltani.

Szeretnél fogyasztóbarát lakásbiztosítást kötni? Tekintsd meg oldalunkon a biztosítótársaságok ajánlatait, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakásbiztosítás online, kedvező feltételekkel!

Lakásbiztosítás online, kedvező feltételekkel!

2020.03.24.

Lakásbiztosítás online? Manapság már ez sem lehetetlen, és ha biztonságban szeretnéd tudni az ingatlanod és a benne található ingóságaidat, érdemes is megkötnöd. Nem mindegy azonban, hogy melyiket választod; alábbi cikkünkben ehhez adunk néhány tanácsot.

Tovább olvasom
Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

2023.12.20.

A lakásbiztosítás a lakáshitel mellé kötelező. De ez nem csak a biztosítótársaságoknak fontos. Utánajártunk, hogy mi az a lakásbiztosítás, és annak is, hogy hogyan válasszunk lakásbiztosítást lakáshitel mellé. És annak is, hogy ez miért jó a biztosítottnak. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
Lakásbiztosítási lehetőségek – mire terjed ki, és mire nem?

Lakásbiztosítási lehetőségek – mire terjed ki, és mire nem?

2020.02.13.

Sokan nem tudják, hogy mire igen, és mire nem terjed ki a lakásbiztosításuk, pedig fontos alaposan ismerni a lehetőségeket. Hiszen többféle kárra vonatkozhatnak, ám az alapfedezet csupán a tűz és egyéb elemi károk ellen nyújt védelmet. A lakásbiztosítási lehetőségek ennél viszont sokkal szélesebb spektrumot fednek le, hiszen a veszélyek is többfélék.

Tovább olvasom
Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

2020.03.21.

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz! És hogy miért? Az alábbiakban kifejtjük.

Tovább olvasom