fbpx
Hirdetés

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

2022.02.02.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. február 2. 14:33

Az esküvő egyike a legnagyobb családi eseményeknek. A legtávolabbi rokonokat és rengeteg barátot is hívhatunk a lakodalomba. Rengeteg rántott hús fogy majd el. És azt ki kell fizetnünk. Mi van, ha nincs elegendő megtakarításunk ehhez? Megnéztük, érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni.

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

Esküvő személyi hitelből

A személyi kölcsön régóta a legnépszerűbb hitel Magyarországon. Ez érthető, mert a jövedelmünk igazolása is elég az igényléshez. Nem kell ingatlanfedezet biztosítsunk, ezért ha nem rendelkezünk ingatlannal, vagy nem szeretnénk bevonni a lakásunkat a hitelügyletbe, akkor a személyi kölcsön igénylése mellett fogunk dönteni. Mivel nincs szükség ingatlanfedezetre, nem kell bemutatnunk szálákat sem. Nem kell gyűjtenünk a bizonylatokat az elvégeztetett munkákról, és a vásárolt árucikkekről sem.

Az ingatlan fedezetes hitelek elbírálása ráadásul nehézkesebb, hosszabb időbe telik, és költségesebb is. A személyi kölcsönnél az egyszerű ügyintézés miatt gyorsan kaphatjuk meg a kért összeget. És nem csak az egyszerűsége és a gyors elbírálás miatt vonzó ez a hitelfajta. A személyi kölcsönt szabadon, bármire felhasználhatjuk. Egy lakáshitel igénylésekor a megvásárolni kívánt lakást fel kell értékeltetnünk, és csak egy konkrét ingatlan megvásárlására fordíthatjuk a megítélt összeget, addig személyi kölcsön igénylésekor senki nem fogja megkérdezi tőlünk, hogy mire költjük azt el. A személyi kölcsönt arra fordítjuk, amire akarjuk. Akár esküvőre is.

Esküvő folyószámlahitelből

A folyószámlahitelünkhöz bármikor hozzáférünk. Egy váratlan helyzetben sem kell kölcsönt igényelnünk, mert már megigényeltük. Egy esküvő persze ritkán váratlan esemény, legtöbbször hosszú előkészületek előzik meg. Amikor folyószámlahitelből fizetjük az esküvőnket, a hiteltörlesztés automatikusan, a számlánkra érkezett utalásokból történik majd, így nem kell a havi törlesztőrészletekkel foglalkoznunk. Ez kényelmes megoldás, mert az igénybe vett hitelkeretet a következő fizetésünkből vagy egyéb beérkező összegből vissza is fizetjük. A visszatörlesztett hitelösszeget pedig a futamidőn belül újra igénybe vehetjük, így az esküvő szervezésével járó újabb kiadásokat is fedezni tudjuk. Kamatot ráadásul csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, havonta fizetnünk majd. Ez gyors és rugalmas pénzügyi megoldás lehet egy esküvőhöz, bár nem ez a legolcsóbb megoldás.

Esküvő gyorskölcsönből

A gyorskölcsön segíthet egy hirtelen felmerülő kiadásnál. Ilyen egy esküvő szervezése közben bármikor előfordulhat, még akkor is, ha előrelátóak voltunk. Akkor jöhet jól a gyorskölcsön, ha nincs a családban vagy barátink között olyan, aki kisegíthetne. Akár néhány óra alatt is pénzhez juthatunk, és ez óriási segítség lehet, ha drágább lesz az esküvői torta a vártnál. A gyorskölcsön tulajdonképpen egy személyi hitel, amit rendkívül gyorsan bírálnak el, és gyorsan ki is utalnak számunkra. A személyi kölcsönökön belül mégis külön kategóriát képeznek, mert a gyorskölcsönök alapvetően magasabb kamatozásúak. Több bank is ajánl gyorskölcsönt az ügyfeleinek, talán a saját számlavezető bankunk is. Esküvő szervezésekor jól jöhet a gyorskölcsön, mert ahogy a mondás tartja, kétszer ad, ki gyorsan ad. És a menyasszony esküvői ruháját időben le kell foglalni. A gyorskölcsön erre tökéletes megoldás lesz, néhány órán belül pénzhez juthatunk. Igen, rendkívül rövid idő alatt.

Esküvő hitelkártyával

Amikor az esküvői meghívókért fizetünk, nincs jelentősége, hogy azt hitelkártyával vagy betéti kártyával tesszük. A grafikus nem is tudja, hogy hitelkártyánk van, hiszen nem látszik a különbség. A hitelkártya pont olyan, mint egy betéti kártya. Az egyik kutya, a másik eb. A kártya kinézete eltérő lehet, de a betéti kártyák sem egyformán néznek ki. Ennek valójában nincs jelentősége, mert a grafikus számára mindegy, hogy a saját pénzünkből, vagy hitelből fizetünk a meghívókért. Nekünk azonban nem lesz mindegy, ha hitelkártyával akarjuk finanszírozni az esküvőnket.

Fizetésnél nincs különbség a kártyák között, a működésük azonban alapjaiban tér el egymástól. A hitelkártyák esetén a pénzintézet által biztosított összeget költjük el, nem a saját pénzünket. A bankok hitelbírálat után meghatározzák a hitelkeretünk nagyságát, és ez a keret a kártyaszerződés megszűnésének napjáig a rendelkezésünkre áll. A fordulónapokon aztán visszafizethetjük a felhasznált hitelkeretet vagy annak egy részét. És ez így megy a szerződés lejártáig. Ezért azonban fizetnünk kell. Ezek a költségek pedig megnövelik az esküvő amúgy sem alacsony költségvetését.

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

Azt nekünk kell eldöntenünk, hogy érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni. A fent említett lehetőségek a rendelkezésünkre állnak, de kamatokkal és költségekkel kell számolnunk, ha hitelből fizetjük ki az esküvőnket. A folyószámlahitel és a hitelkártya kifejezetten drága hitelterméknek számít. A lehetőségeink közül a személyi kölcsön a legkedvezőbb, de a kamatok így is megdrágítják majd az esküvőt. A hitel kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennünk, hogy mennyit szeretnénk az esküvőre fordítani. Egy többmilliós esküvőt nem fogunk tudni kifizetni a négyszázezer forintos folyószámlahitelünkből. Gondoljuk végig, hogy érdemes-e az esküvőt hitelből fizetni, és ha a hitelfelvétel mellett döntünk, válasszuk a nekünk legkedvezőbbet. Szükség esetén szakértőhöz is fordulhatunk, hogy segítsen a kiválasztásban. Aztán már csak élveznünk kell az estét.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

14,45%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön igényléshez a szükséges munkaviszony?

Személyi kölcsön igényléshez a szükséges munkaviszony?

2018.10.14.

A fenti kérdésre két válasz is lehetséges: igen és nem. Természetesen bármilyen hitelhez csak úgy juthatsz hozzá, ha van miből fizetni, de a munkaviszony hiányát meg is lehet kerülni. Lássuk, mik a lehetőségeid a személyi kölcsön igényléshez!

Tovább olvasom
A fedezet nélküli hitelek fajtái

A fedezet nélküli hitelek fajtái

2021.01.05.

A fedezet nélküli hitelek sokszínűek, és mindegyik más-más élethelyzetekben nyújt megoldást.

Tovább olvasom
A gyorskölcsön valóban gyors?

A gyorskölcsön valóban gyors?

2018.10.11.

Bárkivel megeshet, hogy azonnal szüksége van némi hozzáférhető készpénzre. De ha nincs megtakarítása, és egyéb módokon sem tudja megoldani, viszont megoldásra van szüksége, akkor az egyik leggyorsabban hozzáférhető hitelkonstrukció a gyorskölcsön, ami akár 24 órán belül hozzáférhető!

Tovább olvasom
Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

2018.08.12.

Manapság már nem feltétlenül kell bemenni egy bankfiókba ahhoz, hogy hitelt igényelhessünk, elég csak felemelni a telefont, vagy fellépni a kiválasztott pénzintézet honlapjára, és online leadni a megfelelő dokumentumokat. A Provident Maxi Kölcsön rögtön háromféle lehetőséget biztosít, és mindhárom kényelmes!

Tovább olvasom