Hirdetés

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

2022.02.02.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. február 2. 14:33

Az esküvő egyike a legnagyobb családi eseményeknek. A legtávolabbi rokonokat és rengeteg barátot is hívhatunk a lakodalomba. Rengeteg rántott hús fogy majd el. És azt ki kell fizetnünk. Mi van, ha nincs elegendő megtakarításunk ehhez? Megnéztük, érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni.

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

Esküvő személyi hitelből

A személyi kölcsön régóta a legnépszerűbb hitel Magyarországon. Ez érthető, mert a jövedelmünk igazolása is elég az igényléshez. Nem kell ingatlanfedezet biztosítsunk, ezért ha nem rendelkezünk ingatlannal, vagy nem szeretnénk bevonni a lakásunkat a hitelügyletbe, akkor a személyi kölcsön igénylése mellett fogunk dönteni. Mivel nincs szükség ingatlanfedezetre, nem kell bemutatnunk szálákat sem. Nem kell gyűjtenünk a bizonylatokat az elvégeztetett munkákról, és a vásárolt árucikkekről sem.

Az ingatlan fedezetes hitelek elbírálása ráadásul nehézkesebb, hosszabb időbe telik, és költségesebb is. A személyi kölcsönnél az egyszerű ügyintézés miatt gyorsan kaphatjuk meg a kért összeget. És nem csak az egyszerűsége és a gyors elbírálás miatt vonzó ez a hitelfajta. A személyi kölcsönt szabadon, bármire felhasználhatjuk. Egy lakáshitel igénylésekor a megvásárolni kívánt lakást fel kell értékeltetnünk, és csak egy konkrét ingatlan megvásárlására fordíthatjuk a megítélt összeget, addig személyi kölcsön igénylésekor senki nem fogja megkérdezi tőlünk, hogy mire költjük azt el. A személyi kölcsönt arra fordítjuk, amire akarjuk. Akár esküvőre is.

Esküvő folyószámlahitelből

A folyószámlahitelünkhöz bármikor hozzáférünk. Egy váratlan helyzetben sem kell kölcsönt igényelnünk, mert már megigényeltük. Egy esküvő persze ritkán váratlan esemény, legtöbbször hosszú előkészületek előzik meg. Amikor folyószámlahitelből fizetjük az esküvőnket, a hiteltörlesztés automatikusan, a számlánkra érkezett utalásokból történik majd, így nem kell a havi törlesztőrészletekkel foglalkoznunk. Ez kényelmes megoldás, mert az igénybe vett hitelkeretet a következő fizetésünkből vagy egyéb beérkező összegből vissza is fizetjük. A visszatörlesztett hitelösszeget pedig a futamidőn belül újra igénybe vehetjük, így az esküvő szervezésével járó újabb kiadásokat is fedezni tudjuk. Kamatot ráadásul csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, havonta fizetnünk majd. Ez gyors és rugalmas pénzügyi megoldás lehet egy esküvőhöz, bár nem ez a legolcsóbb megoldás.

Esküvő gyorskölcsönből

A gyorskölcsön segíthet egy hirtelen felmerülő kiadásnál. Ilyen egy esküvő szervezése közben bármikor előfordulhat, még akkor is, ha előrelátóak voltunk. Akkor jöhet jól a gyorskölcsön, ha nincs a családban vagy barátink között olyan, aki kisegíthetne. Akár néhány óra alatt is pénzhez juthatunk, és ez óriási segítség lehet, ha drágább lesz az esküvői torta a vártnál. A gyorskölcsön tulajdonképpen egy személyi hitel, amit rendkívül gyorsan bírálnak el, és gyorsan ki is utalnak számunkra. A személyi kölcsönökön belül mégis külön kategóriát képeznek, mert a gyorskölcsönök alapvetően magasabb kamatozásúak. Több bank is ajánl gyorskölcsönt az ügyfeleinek, talán a saját számlavezető bankunk is. Esküvő szervezésekor jól jöhet a gyorskölcsön, mert ahogy a mondás tartja, kétszer ad, ki gyorsan ad. És a menyasszony esküvői ruháját időben le kell foglalni. A gyorskölcsön erre tökéletes megoldás lesz, néhány órán belül pénzhez juthatunk. Igen, rendkívül rövid idő alatt.

Esküvő hitelkártyával

Amikor az esküvői meghívókért fizetünk, nincs jelentősége, hogy azt hitelkártyával vagy betéti kártyával tesszük. A grafikus nem is tudja, hogy hitelkártyánk van, hiszen nem látszik a különbség. A hitelkártya pont olyan, mint egy betéti kártya. Az egyik kutya, a másik eb. A kártya kinézete eltérő lehet, de a betéti kártyák sem egyformán néznek ki. Ennek valójában nincs jelentősége, mert a grafikus számára mindegy, hogy a saját pénzünkből, vagy hitelből fizetünk a meghívókért. Nekünk azonban nem lesz mindegy, ha hitelkártyával akarjuk finanszírozni az esküvőnket.

Fizetésnél nincs különbség a kártyák között, a működésük azonban alapjaiban tér el egymástól. A hitelkártyák esetén a pénzintézet által biztosított összeget költjük el, nem a saját pénzünket. A bankok hitelbírálat után meghatározzák a hitelkeretünk nagyságát, és ez a keret a kártyaszerződés megszűnésének napjáig a rendelkezésünkre áll. A fordulónapokon aztán visszafizethetjük a felhasznált hitelkeretet vagy annak egy részét. És ez így megy a szerződés lejártáig. Ezért azonban fizetnünk kell. Ezek a költségek pedig megnövelik az esküvő amúgy sem alacsony költségvetését.

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

Azt nekünk kell eldöntenünk, hogy érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni. A fent említett lehetőségek a rendelkezésünkre állnak, de kamatokkal és költségekkel kell számolnunk, ha hitelből fizetjük ki az esküvőnket. A folyószámlahitel és a hitelkártya kifejezetten drága hitelterméknek számít. A lehetőségeink közül a személyi kölcsön a legkedvezőbb, de a kamatok így is megdrágítják majd az esküvőt. A hitel kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennünk, hogy mennyit szeretnénk az esküvőre fordítani. Egy többmilliós esküvőt nem fogunk tudni kifizetni a négyszázezer forintos folyószámlahitelünkből. Gondoljuk végig, hogy érdemes-e az esküvőt hitelből fizetni, és ha a hitelfelvétel mellett döntünk, válasszuk a nekünk legkedvezőbbet. Szükség esetén szakértőhöz is fordulhatunk, hogy segítsen a kiválasztásban. Aztán már csak élveznünk kell az estét.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Provident Black Friday kölcsön – mit kell tudni a termékről?

Provident Black Friday kölcsön – mit kell tudni a termékről?

2018.12.17.

Az akciós kölcsönöket mindig érdemes figyelni! Nem győzzük ezt eleget hangsúlyozni, hiszen van ugyan jó néhány kedvező hitellehetőség a magyar pénzpiacon, de az akciókkal még ezeket is sikerülhet túlszárnyalni. A Provident is kijött egy új, akciós hitelkonstrukcióval, melynek neve Provident Black Friday kölcsön. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

Tovább olvasom
Budapest Bank kölcsön, nálunk is megtalálható!

Budapest Bank kölcsön, nálunk is megtalálható!

2018.11.22.

Annak érdekében, hogy minél szélesebb választékot tudjunk mutatni a hozzánk látogatóknak kölcsönökből, igyekszünk bővíteni azon bankok listáját, ahol olyan hiteltermékeket lehet igényelni, amik számot tarthatnak az emberek érdeklődésére. A Budapest Bank kölcsön több konstrukciója elérhető oldalunkon, amivel megnöveljük az összehasonlítható hiteleink sorát, de röviden össze is foglaljuk, hogy mit lehet tudni róluk.

Tovább olvasom
Cofidis kölcsönei – ahol a videóazonosítás nagy segítség!

Cofidis kölcsönei – ahol a videóazonosítás nagy segítség!

2019.03.10.

Ha követed a blogunkat, akkor olvashattad már, hogy a kisebb-nagyobb pénzzavarok megoldására a gyorskölcsönöket, illetve az online hiteligénylést szoktuk javasolni. Hiszen ezekkel juthatsz a leggyorsabban pénzhez. A Cofidis kölcsönei szintén ebbe a kategóriába tartoznak. De azzal a különbséggel, hogy esetükben egy normál személyi kölcsönhöz juthatsz hozzá a lehető leghamarabb, kedvező feltételekkel és a lehető legkényelmesebben!

Tovább olvasom
Folyószámla hitelkeret, ez mit jelent?

Folyószámla hitelkeret, ez mit jelent?

2018.11.07.

Sokaknak akadhatnak kisebb-nagyobb pénzügyi gondjai, amit meg kell oldani, és a legtöbbször sürgősen. A legtöbben valamilyen kölcsönt vesznek fel, pedig nem csak így lehet pénzhez jutni. A folyószámla hitelkeret ugyanúgy segít a bajban!

Tovább olvasom