Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. október 23. 11:14

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon program

Az október 4-én elstartoló Zöld otthon program lakáshitele a legjobb választás ma Magyarországon. Végig fix 2,5%-os kamattal akár 25 évre igényelhetünk 70 millió forintot új lakás vásárlásához. Az új ingatlan energetikai besorolásának legalább BB-nek kell lennie, és a hitelt csak magánszemélyek igényelhetik. Vásárlás után minimum tíz évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnünk, így azt nem adhatjuk bérbe. Nem elvárás, hogy gyermekünk legyen, és lehetünk egyedülállók is. CSOK hitel együttes igénylése esetén a CSOK hitel kamata 3%-ról 0%-ra csökken. Nem mindennapi ajánlat ez.

Alacsony jövedelem vagy magas jövedelem?

A Zöld hitel első bejelentése után máris megindultak a találgatások, hogy mekkora jövedelemre lehet szükség az igényléshez. Egyesek tudni vélték, hogy bizony magas jövedelem kell majd. Ez a félreértés a magas hitelösszegből adódhatott, hiszen épp ennek az ellenkezője igaz. Egy 70 millió hitel felvételéhez valóban magas jövedelemre van szükség, de ez nem a Zöld hitel feltételeivel függ össze. Világos, hogy minél magasabb egy hitelösszeg, annál magasabb lesz a törlesztő részlet, és így az elvárt jövedelem is.

Zöld hitel igénylésekor egy rendkívül kedvező, 2,5%-os kamattal kell számolnunk. Az alacsony kamat miatt egy piaci jelzáloghitelhez képest jelentősen alacsonyabb törlesztő részletünk lesz, és az alacsony törlesztő részlet miatt a bank által elvárt nettó jövedelem is alacsonyabb lesz. Nem elég tehát, hogy akár milliókat is megtakaríthatunk a kedvező kamatozás miatt, ráadásul alacsonyabb jövedelem is elég az igényléshez.

Ami még a szükséges jövedelem nagyságát befolyásolja

Az ingatlan árak változására nincs ráhatásunk, nem árt azonban felkészülnünk arra, hogy az eddigi trendek szerint az árak emelkedhetnek. Amennyiben a kiválasztott lakás többe kerül, mint az eredetileg tervezett, akkor több hitelre lehet szükségünk. A magasabb hitelösszeg pedig változatlan futamidő mellett megnöveli a havi törlesztő részlet összegét, emiatt pedig magasabb jövedelmet fog számunkra előírni a hitelező bank.

A Zöld hitel tehát alacsonyabb jövedelemmel igényelhető, mint egy piaci jelzáloghitel. Ez a várhatóan rendkívül népszerűvé váló lehetőség ráadásul gyermekvállalás nélkül, egyedülállóként is igényelhető. Igazán páratlan lehetőség ez új lakás vásárlásához.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

2023.08.29.

Az autóhitel rendkívül népszerű. Szívesen veszünk ingatlan mellett autót is hitelre. A feltételek egyszerűek és könnyen teljesíthetőek. Hogy mindenki, aki egy jobb autót szeretne, az hozzájuthasson. Röviden és közérthetően az autóhitelről és az autóhitel feltételeiről.

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha problémát jelent a törlesztőrészletek fizetése?

Mit tegyünk, ha problémát jelent a törlesztőrészletek fizetése?

2023.11.17.

A törlesztőrészleteket fizetni kell. Ezt vállaltuk a szerződésben. De bárkivel történhet olyan, ami miatt gondot okozhat a részletek kifizetése. Milyen következményei lehetnek ennek? És mit tehetünk, hogy mérsékeljük a károkat? Szakértőnk minden felmerülő kérdésre választ ad.

Tovább olvasom
Ezek a legolcsóbb személyi kölcsönök jelenleg 3 millió forintra

Ezek a legolcsóbb személyi kölcsönök jelenleg 3 millió forintra

2023.06.22.

A személyi kölcsön a legegyszerűbben igényelhető hitelek egyike. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető. De mi az a személyi kölcsön? Miért a személyi kölcsönt érdemes igényelni? És melyek a legolcsóbb személyi kölcsönök jelenleg 3 millió forintra? Mindegyik kérdésre válaszolunk a cikkben.

Tovább olvasom
Miért jó választás egy fogyasztóbarát lakáshitel?

Miért jó választás egy fogyasztóbarát lakáshitel?

2023.09.29.

Jó választás egy fogyasztóbarát lakáshitel, vagy érdemesebb egy piaci konstrukciót választani inkább? Alábbi cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával