Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Utas- és életbiztosítás között mi a különbség?

2020.02.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:57

Evidensnek tűnhet a különbség utas- és életbiztosítás között, ám mint minden esetben, ebben is érdemes pontosan informálódni. Hiszen így elkerülhetőek a félreértések és az azokból adódó problémák. Alábbi cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat szedtük csokorba.

Utas- és életbiztosítás között mi a különbség?

Az utas– és életbiztosítás között a legfontosabb különbségek a hozzájuk tartozó szolgáltatásokban keresendőek. Mindegyik utasbiztosítási módozat tartalmaz asszisztenciaszolgáltatás. Klasszikus élet-, baleset- és betegségbiztosítást, poggyászbiztosítást, illetve több típus jogvédelmet is biztosít. Az életbiztosítás ezzel szemben rendkívül rugalmas; tulajdonképpen nem is egy biztosítástípusról beszélhetünk. Az életbiztosítás klasszikus változata, a kockázati életbiztosítás esetében a kockázati esemény bekövetkezte után fizet a biztosító. Fontos, hogy a biztosítási összeget nemcsak baleseti sérülés vagy halál, hanem egyéb halálokok, illetve súlyos betegségek után is fel lehet venni a futamidő lejártával.

Tény, hogy az utasbiztosítás esetében is a balesetek a fő kockázati tényezők. Ám az életbiztosítás a tragikus kimenetelűek esetében nyújt védelmet a hozzátartozók számára. Míg az utasbiztosítás a nem halállal végződő események esetén is tudja garantálni a biztosított szükségleteinek anyagi fedezetét. Életbiztosítást tehát bármikor lehet kötni, utasbiztosítást viszont ajánlott minden utazás előtt, hiszen a költsége nem kiemelkedő. Sőt, filléres tételnek is mondható, főleg akkor, ha összevetjük azokkal a költségekkel, amelyeket egy utazás során történő baleset miatt kell kiadni. A kórházi költségek akár a többmilliós szintet is elérhetik, amit saját megtakarításainkból kell fedeznünk, ha nincs utasbiztosításunk, ez utóbbi költsége pedig nem több néhányezer forintnál, ami lényegesen kedvezőbb. Egy poggyász elvesztése lényegesen kevesebb kárt okoz, ám ebben az esetben is ott a bosszúság, hogy a benne található értékek pótlását meg kell oldani. Az utasbiztosítás azonban erre is kiterjed, és fedezi a kárunkat.

Reméljük, hogy sikerült rávilágítanunk az utas– és életbiztosítások közötti legfontosabb különbségekre, de ha mégis maradtak volna kérdéseid a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Ne felejtsd el megnézni partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait sem, ehhez nem kell mást tenned csak kattints a linkekre.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Casco biztosítás lényege

Casco biztosítás lényege

2020.03.03.

Aki rendelkezik, vagy rendelkezett valaha saját tulajdonú autóval, az előtt nem ismeretlen a casco biztosítás lényege. De mások is hallhattak már róla, hiszen tulajdonképpen általános kifejezésről van szó. Az alábbiakban összefoglaljuk a főbb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Hány évesen érdemes életbiztosítást kötni?

Hány évesen érdemes életbiztosítást kötni?

2023.08.25.

Az életbiztosítás megkötésének dátuma fontos lehet. De mi az az életbiztosítás? Milyen fajtái vannak? És persze hány évesen érdemes életbiztosítást kötni? Spojler: fiatalon. Az Akölcsön szakértői válaszolnak a kérdésekre. Röviden az életbiztosításról, és arról, hogy hány évesen érdemes életbiztosítást kötni.

Tovább olvasom
A céges egészségbiztosítás típusai: melyiket érdemes választani?

A céges egészségbiztosítás típusai: melyiket érdemes választani?

2023.09.15.

Céges egészségbiztosítás esetén a vállalkozás biztosítja az alkalmazottait. Ez egy vállalkozás jól felfogott érdeke, hiszen a dolgozók általános egészsége, és a betegségből való gyors felgyógyulás befolyásolhatja a cég eredményességét. Részletesen írunk a céges egészségbiztosítás típusairól, és arról, hogy melyiket érdemes választani.

Tovább olvasom
Mutatjuk a kárigény-bejelentés menetét

Mutatjuk a kárigény-bejelentés menetét

2021.08.25.

Kárigény-bejelentésre lenne szükség, de – mivel először csinálod – nem tudod pontosan, hogy hogyan kellene? Olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával