Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szabad felhasználású jelzáloghitel – mit kell tudni róla?

2019.02.25.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 20:09

Ugyan a személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék, de vannak hátrányai, amiket egy szabad felhasználású jelzáloghitellel könnyedén ki lehet kerülni. Lássuk, milyen előnye van az utóbbinak az előbbivel szemben!

Szabad felhasználású jelzáloghitel – mit kell tudni róla?

A szabad felhasználású jelzáloghitel minden esetben alacsonyabb kamattal rendelkezik, mint a személyi kölcsön. Számszerűsítve ez a következőképpen néz ki:

a személyi kölcsönök kamata csak ritkán alacsonyabb 10%-nál, és akár 25% közelébe is felkúszhat, a szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata viszont szinte minden esetben 5% alatt marad, és akár 3% közelébe is lemehet a kibocsájtó banktól és az esetleges akcióktól függően. Ha tehát rendelkezünk olyan ingatlannal, ami bevonható a hitelügyletbe fedezetként, akkor mindenképp érdemes ezt választanunk, hiszen sokkal jobban járhatunk vele. Lakáshitelekkel kapcsolatosan további érdekes információkat itt találsz, kattints ide!

Azonban nem csak előnyei vannak a szabad felhasználású jelzáloghitelnek, hanem akadnak hátrányai is. A bevonandó fedezet az egyik, hiszen aki nem tudja megoldani, hogy egy ingatlan legyen a hitel alapja, az nem juthat hozzá ehhez a hitelkonstrukcióhoz; számára marad a személyi kölcsön.

A másik hátrány az, hogy – mint minden ingatlanfedezetű kölcsönnél – a szabad felhasználású jelzáloghitelnél is legalább négy-, de inkább hathetes az átfutási idő. Hiszen lényegesen nagyobb dokumentációt kell összeállítani, mint a személyi kölcsönöknél. Az alapfeltételek természetesen ugyanazok mindkét hiteltermék esetében, azaz 18. betöltött életév, érvényes személyazonosító okmányok, illetve a magyarországi, állandó, bejelentett lakcím. Valamint a jövedelem igazolása, ám az ingatlanfedezethez ennél többre is szükség van. Az értékbecslés, illetve a tulajdoni viszonyok igazolása a hitelfelvevő feladata, és ezeket nem feltétlenül lehet gyorsan elvégezni, ráadásul bankonként eltérő lehet a további feltételek meghatározása. Ha azonban ezek is megoldottak, akkor semmi akadálya a szabad felhasználású jelzáloghitel felvételének. Jelzáloghitelekkel kapcsolatosan Partnerünk oldalán us találsz értékes információkat, ezt se hagyd ki nézd meg most.

Ha szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnél felvenni, akkor hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével, és ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Akár 1 napon belül, gyorskölcsönhöz lehet jutni!

Akár 1 napon belül, gyorskölcsönhöz lehet jutni!

2017.12.18.

Akár 1 napon belül megvalósulhat gyorskölcsön igénylésed, természetesen ez adott pénzintézettől és konstrukciótól is függ.

Tovább olvasom
Készpénzben vagy folyószámlára kapott jövdelem között, mi a különbség?

Készpénzben vagy folyószámlára kapott jövdelem között, mi a különbség?

2018.11.02.

Minden hitelnek vannak feltételei, amit teljesíteni kell ahhoz, hogy megkapd az igényelt hitelösszeget. Ha valamiben nem felelsz meg a bank kívánalmainak, akkor a végeredmény a hitelkérelem elutasítása lesz, vagyis nem kapod meg a kölcsönt. A számos követelmény közül mi most a jövedelmet fogjuk vizsgálni, hiszen elég sokan vannak, akik készpénzben kapják a fizetésüket, illetve a nyugdíjukat.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt hol érdemes felvenni?

Személyi kölcsönt hol érdemes felvenni?

2018.05.09.

A fenti kérdés – egyszerűsége dacára – igencsak komoly, hiszen senkinek sem mindegy, hogy mennyi a kamat, mennyit kell visszafizetnie, ha személyi kölcsönt vesz fel, illetve az sem, hogy hol jut személyi kölcsönhöz a leggyorsabban és legkönnyebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel önerő – mekkora összegre lesz szükségem?

Lakáshitel önerő – mekkora összegre lesz szükségem?

2019.03.25.

Amikor az otthonodat szeretnéd megvásárolni, de nem áll a rendelkezésedre elegendő pénz, akkor hitelt veszel fel; ez gyakorlatilag evidens. Tudnod kell azonban, hogy a lakáshitel önerő nélkül nem tudod megigényelni. Mindenképp szükséged lesz egy bizonyos összegre, ha egy bankhoz fordulsz, ez pedig az úgynevezett JTM szabályozás miatt van így.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával