Mit tegyünk, ha nincs elegendő önrészünk a hitelfelvételhez?

Nem egyszerű a mai világban spórolni, főleg több tízmillió forintot félretenni, és rendelkezni akkora összeggel, hogy a bank hitelt adjon számunkra. Sok fiatal pár érzi kilátástalannak és reménytelennek a helyzetet, hogy valaha saját ingatlanhoz jusson. Az Erste lakáshitel egyik feltétel, hogy az ingatlan értékének 80%-át meghaladó összegnél nagyobb kölcsönt nem igényelhettek, de ha a maradék 20% nem áll rendelkezésetekre, akkor bevonhattok más ingatlant is a fedezetbe, így az önrész mértéke csökken, esetleg el is engedhető. Persze ehhez a jövedelmetek is megfelelőnek kell lennie, hogy a havi törlesztőrészlet fizetése ne okozzon gondot számotokra. Tehát a bank számára megbízható ügyfeleknek kell lennetek, stabil munkahellyel kell rendelkeznetek, ahonnan rendszeres és stabil jövedelmetek érkezik. Értelemszerűen minél magasabb jövedelmet tudtok a bank felé igazolni, annál kedvezőbb feltételekkel, alacsonyabb kamattal és havi törlesztőrészlettel kell számolnotok. A számotokra kiszabható hitelösszeg plafonja attól függ, hogy mekkora a jövedelmetek. Egyébként ennek függvénye a futamidő hossza is. Ennek átlagos ideje 10 és 15 között van, tehát mindenképpen egy hosszú kapcsolatra és elköteleződésre kell számítani a hitelfelvételnél, úgyhogy fontos, hogy a kölcsönös szimpátia is meglegyen.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját?

Milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját?

2022.01.04.

Egy életbiztosítás díját sok minden befolyásolhatja. Amikor megkötjük a biztosítási szerződést, számos kérdésre választ adunk, a szolgáltató ezeket figyelembe véve kalkulálja ki az összeget.

Tovább olvasom
Nincs elég önerőd a lakáshitelhez? Mutatjuk, mit tehetsz!

Nincs elég önerőd a lakáshitelhez? Mutatjuk, mit tehetsz!

2022.03.22.

Elég önerőre mindenképp szükség van egy lakáshitel felvételéhez. De mennyi az elég, és mit tehetsz, ha nincs annyi? Az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

2018.08.07.

A Megújuló Hitel egy igazán különleges hiteltermék; tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, de számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami más, mint a mezőny többi szereplői által kínált személyi kölcsön.

Tovább olvasom
Lakáshitel önerő nélkül

Lakáshitel önerő nélkül

2020.01.20.

Lakásvásárlás előtt állsz, és hitelből szeretnéd megoldani? Megoldható! Nincs megtakarításod? Akkor viszont már falakba ütközhetsz, hiszen a lakáshitel önerő nélkül nem vehető fel a JTM szabályozás erre vonatkozó passzusa miatt. De természetesen léteznek kiskapuk, amiken át eljuthatsz az áhított célig. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával