Mi történik, ha nem fizetem a részleteket?

Mivel a nyugdíjbiztosítás hosszú lejáratú, alaposan meg kell fontolnod a megkötését, hiszen rengeteg dolog történhet a 65. születésnapodig. Ha elveszíted a munkádat, vagy egy hosszabb betegség miatt nem tudod tartani a befizetéseket, akkor sem kell aggódnod, hiszen a biztosítók háromféle megoldást kínálnak erre:

  • Díjszüneteltetés

Ebben az esetben az általad meghatározott ideig nem kell fizetned a havi díjakat, amennyiben jelented a biztosítónak az erre vonatkozó igényedet. Ilyenkor a költségeket ugyan érvényesítik, de semmilyen egyéb szankciót nem szabnak ki rád.

  • Díjcsökkentés

Ha az életszínvonalad tartósan romlik, akkor lecsökkentheted a havidíjat, és ha javul a helyzet, újra megemelheted. Érdemes inkább ezt a lehetőséget választani, mint a szerződés megszüntetését, hiszen így a teljes összegyűlt összeget kapod meg.

  • Díjmentesítés

Díjmentesítésnél a nyugdíjbiztosítási számlát lezárják, vagyis nem kell befizetned a továbbiakban, de a számla tovább él, és a nyugdíjkorhatár eléréséig a hozam továbbra is termelődik a rajta tárolt pénzeden. Ilyenkor az adójóváírásokat és azok hozamait már nem kapod meg, de az eddigi befizetéseid és annak kamatai megmaradnak.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben?

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben?

2022.03.25.

A CSOK és a falusi CSOK a legnépszerűbb támogatások közé tartozik. A szabályok azonban változnak, és fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezzünk, ha igénybe akarjuk venni őket. Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben.

Tovább olvasom
Online is igényelheted a legtöbb hitelt oldalunkon!

Online is igényelheted a legtöbb hitelt oldalunkon!

2020.06.02.

A jelenlegi, járványveszéllyel terhelt időszakban az online elintézhető teendők a mindennapjaink részévé váltak, ami nem is csoda, hiszen csak így lehetünk teljes biztonságban. A hiteligénylés is hasonló útra kényszerült, és bár a korábbiakban is lehetett már az interneten intézni a banki ügyeket, csak az utóbbi időben vált ez a gyakorlat mindennapossá. Oldalunkon is igényelhetsz online hiteleket; az alábbiakban ki is fejtjük, melyeket.

Tovább olvasom
A digitális bankolás új dimenziója: fedezd fel az MBH netbankot!

A digitális bankolás új dimenziója: fedezd fel az MBH netbankot!

2023.10.31.

Az MBH Bank. A netbank. Az MBH netbank. Három kifejezés. Az MBH Bank egy magyarországi nagybank. A netbank egy interneten elérhető kezelő felület a bankszámlához. Az MBH netbank egy magyarországi nagybank interneten elérhető kezelő felülete a bankszámlához. Mutatjuk a részleteket. Minden az MBH netbankról egy helyen, közérthetően.

Tovább olvasom
Milyen költségeket nem tartalmaz a THM?

Milyen költségeket nem tartalmaz a THM?

2021.10.27.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) tökéletes eszköz a hitelek összehasonlítására. Minél kisebb a THM, annál kevesebbet kell visszafizetnünk. Vannak azonban olyan költségek, amiket nem tartalmaz, nekünk azonban azokat is ki kell fizetnünk. Megnéztük, milyen költségeket nem tartalmaz a THM.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával