Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

2021.06.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 08:58

Nem véletlen, hogy az ingatlan Magyarországon oly népszerű befektetési forma. Annak ellenére is, hogy a gyors megtérülés már a múlté. Azonban ingatlanba fektetni csak akkor érdemes, ha megfelel a hosszabb távú megtérülés. Vajon 2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni a pénzünket?

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

Érdemes idén is ingatlanba fektetni

2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni, azonban fontos, hogy a vásárlást gondos körültekintés előzze meg. Két tényező miatt jó befektetés az ingatlan, egyrészt a bérleti díj, másrészt pedig a potenciális értéknövekedés miatt. Azonban a koronavírus-járvány következtében átalakult a bérleti kereslet és szinte megszűnt az Airbnb. Szóval ebben a bizonytalan helyzetben az értéknövekedésnek kell nagyobb súllyal megjelennie a megtérülés számításakor, hisz az ingatlanbérlés iránt érdeklődők száma jelentősen visszaesett. Ráadásul megfigyelhető, hogy az ingatlanárak nagyobb mértékben emelkedtek az utóbbi években, mint a bérleti díjak. Mivel még mindig aktuális a távoktatás, az otthoni munkavégzés és a turizmus hiánya, egyelőre nem várható a bérleti díjak emelkedése. Eközben az ingatlanárak nem változtak, továbbá az otthonteremtési támogatások miatt a kereslet is megnövekedett. Ez is alátámasztja a már említett állítást, miszerint a megtérülés számításakor az értéknövekedésnek kell nagyobb súllyal megjelennie.

Az ingatlanbefektetés időt és energiát igénylő folyamat

Mindemellett egyértelműen látszik, hogy az alacsonyabb áfakulcs és a különféle támogatások jó hatással vannak az újépítésű ingatlanok piacára. Valószínűleg a koronavírus-járvány után csökkenhet a most jellemző agglomerációs kiköltözési hullám, valamint újra fontossá válik a belváros közelsége. Természetesen nem lehet előre megjósolni, hogy a későbbiekben hol növekednek az ingatlanárak, hiszen ez számos tényezőn múlik. Azonban azt fontos megérteni, hogy az ingatlanbefektetés időt és energiát igénylő folyamat. Számításba kell venni, hogy foglalkozni kell a rezsi fizetésével, a bérlőkkel való elszámolással, a karbantartások elvégzésével, valamint természetesen az adózással. Milyen típusú ingatlant érdemes vásárolni befektetési céllal? A panellakások esetében fontos tudni, hogy válság esetén csökken az áruk, szóval nem a leginkább értékálló befektetések. Érdemes inkább újépítésű vagy használt téglalakásokban gondolkodni, hiszen értékálló beruházásnak számítanak. Mindemellett a választás során az ingatlan elhelyezkedését, az infrastrukturális ellátottságot, illetve a lakás és a társasház állapotát is figyelembe kell venni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

2021.09.07.

A vállalati kötvények, illetve tulajdonképpen minden kötvény komoly népszerűségnek örvendtek mindig is, ám napjainkban emelkedés figyelhető meg.

Tovább olvasom
Befektetés kezdőknek – mibe fektessünk 2022-ben?

Befektetés kezdőknek – mibe fektessünk 2022-ben?

2022.09.06.

A befektetés kezdők számára kifejezetten bonyolult és kockázatos, de alábbi cikkünk talán neked is sikerül elindulni!

Tovább olvasom
A hosszú távú befektetés legfontosabb alapelvei

A hosszú távú befektetés legfontosabb alapelvei

2023.07.12.

Egy hosszú távú befektetés akkor jöhet szóba, ha a befektetett összeget évekig nélkülözni tudjuk. Magas hozamot hozhat, de van néhány dolog, amire oda kell figyelnünk. Utánajártunk, hogy mik a hosszú távú befektetés legfontosabb alapelvei.

Tovább olvasom
5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

2023.10.24.

Az értékpapírszámla alapja lehet a befektetéseinknek. Megnéztük, hogy miért érdemes értékpapírszámlát nyitni, és azt is, hogy milyen előnyei lehetnek a használatának. Utánajártunk a lehetőségeknek, a kedvezményeknek és az értékpapír befektetések hasznának – az életünkre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával