Lakásbiztosítás megkötése lehetséges online?

A lakásbiztosítás megkötésének legegyszerűbb módja az online ügyintézés, vagyis igen, lehetséges. Meg kell adnod néhány alapadatot az ingatlanról, ami csupán néhány percet vesz igénybe. A kívánt adatok általában a következők:

  • az építés éve
  • a település
  • az utca neve és a házszám
  • az ingatlan típusa
  • a falazat típusa
  • a tetőszerkezet típusa
  • az ingatlan mérete
  • ha volt ilyen, akkor az előző biztosítás díja

A lakásbiztosítások összehasonlítása után egyszerűen kiválaszthatod, hogy melyik lakásbiztosítás felel meg a leginkább az igényeidnek. Érdemes arra is figyelned, hogy csak az ingatlant, vagy a benne lévő ingóságokat is szeretnéd-e biztosítani, hiszen alapesetben ez utóbbi nem tartozik bele a szolgáltatások körébe. Emellett azt is vedd figyelembe, hogy melyik biztosítónál milyen kedvezményeket kaphatsz, ha ugyanis van már biztosításod, akkor az adott biztosító egy másik típus megkötésekor kedvezményes díjakat biztosíthat a számodra. Ennek ráadásul az az előnye is megvan, hogy nem kell több biztosítóval is kapcsolatban állnod, vagyis egyszerűbb lesz az ügyintézés.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Örökölt ingatlan eladása: minden, amit tudnod kell az adózásról

Örökölt ingatlan eladása: minden, amit tudnod kell az adózásról

2023.08.31.

Az örökléssel még nincs vége a hivatalos procedúráknak, ha az örökölt ingatlan értékesítésre kerül. Gyakran előfordul, hogy az örökös vagy az örökösök eladják az örökölt ingatlant. Ilyenkor pedig fontos tisztában lenni az adózás szabályaival. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
5 hasznos tanács CSOK felvétel előtt

5 hasznos tanács CSOK felvétel előtt

2021.04.23.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, vagyis a CSOK a családok számára nyújtott támogatás ingatlanvásárláshoz. Egy vissza nem térítendő segélyforma 600 ezer és 10 millió forint közötti nagyságrenddel, attól függően, hogy a szóban forgó család hány gyermeket vállal, illetve, hogy használt vagy új lakóhely vételét tervezi.

Tovább olvasom
5 fontos tudnivaló a nyugdíjbiztosításokról

5 fontos tudnivaló a nyugdíjbiztosításokról

2021.07.05.

Az utóbbi években egyre többekben tudatosult, hogy ha nem tesznek valamit, akkor a nyugdíjas koruk igencsak nehéz lesz, mivel nem fognak tudni megélni, de legalábbis nem tudják majd azt az életszínvonalat biztosítani önmaguk számára, amit aktív korukban megszoktak. Erre a problémára az egyik kiváló megoldás a nyugdíjbiztosítás, amelyről az alábbiakban öt fontos tudnivalót osztunk meg veled.

Tovább olvasom
Mi kell a babaváró hitelhez

Mi kell a babaváró hitelhez

2020.06.22.

Mi kell a babaváró hitelhez? Ezt a kérdést sokan felteszik maguknak, hiszen az utóbbi időszakban létrehozott családtámogatási intézkedések egyik fontos eleméről van szó, amely nagyon népszerű.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával