Hogyan történik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás felmondása?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal kell felmondani. A kötelező biztosítást abban az esetben is felmondhatod, ha eladtad az autót, ebben az esetben a biztosítás megszűnik, és a már befizetett éves díj egy részét időarányosan visszakapod. Fontos, hogy ha nem mondod fel a szerződést az évforduló előtt 30 nappal, akkor a kötelező biztosítás automatikusan meghosszabbodik.

A lemondást írásban, postai úton add be legkésőbb a lemondás utolsó lehetséges dátuma előtt néhány nappal. Ha kicsúszol a határidőből, és nem fizeted be időben a biztosítás díját, akkor a biztosító az éves díj többszörösét fogja felszámolni a nem fedezett időszakra. Létezik olyan szolgáltató, aki mind a régi biztosítás lemondását, mind az új megkötését elintézi helyetted, és Neked csak online kell tartanod vele a kapcsolatot.

A lemondáshoz a következő dokumentumokra lesz szükséged:

  • felmondólevél
  • a személyes adataid
  • a jármű alapadatai
  • a felmondani kívánt szerződés száma
  • a kötvény száma

A lemondó nyilatkozat elküldése előtt érdemes egyeztetni a biztosítóval a szükséges dokumentumokat, hiszen ezek biztosítónként eltérőek is lehetnek. Őrizd meg a kapcsolódó dokumentumokat, a feladott ajánlott levélről az igazolást, a visszaérkezett tértivevényt, vagy az ügyfélszolgálaton kapott átvétel igazolólapját, mert a vitás esetek elkerülése érdekében hasznosak lehetnek.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel fedezet nélkül? Van lehetőség!

Adósságrendező hitel fedezet nélkül? Van lehetőség!

2019.03.29.

Az adósságrendezés célja a pénzügyek leegyszerűsítése. Ha többfelé törlesztesz, esetenként magas kamattal, és már azt se tudod, kinek mennyit, akkor érdemes elgondolkodnod rajta. Az adósságrendező hitel fedezet nélkül is igénybe vehető, tehát akkor sem kell lemondanod róla, ha nem tudsz ingatlant bevonni a hitelügyletbe!

Tovább olvasom
Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

2019.10.21.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor számos feltételt kell teljesítened. Amik között kiemelt helyet foglal el a TB jogviszony kérdése. Sok fiatal házaspárnál jelent problémát, hogy egyikük, vagy mindketten egyetemre, illetve főiskolára járnak, vagy nemrég fejezték be a tanulmányaikat, így felsőoktatási TB jogviszonnyal rendelkeznek.

Tovább olvasom
2023-as ingatlanvásárlási költségek: ezekre a plusz kiadásokra számíthatunk a vételár mellett

2023-as ingatlanvásárlási költségek: ezekre a plusz kiadásokra számíthatunk a vételár mellett

2023.08.10.

Az ingatlanvásárlási kiadások nem érnek véget a vételár kifizetésével. És nem is ott kezdődnek. Az Akölcsön szakértői végigveszik a felmerülő kiadásokat a lakásvásárlás előtt, a hitelből történő vásárlásnál, és azokat is megmutatják, amikre az ingatlan birtokba vétele után számíthatunk. Mert akkor is lesznek kiadások.

Tovább olvasom
Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

2021.07.30.

Ha külföldön használod a bankkártyádat, számos dologra kell kiemelt figyelmet fordítanod a biztonságod érdekében – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával