Hogyan történik a felmondása?

A casco-t csak akkor lehet felmondani, ha a szerződés évfordulója közeleg, vagy akkor, ha eladtad azt az autót, amire kötötted a biztosítást, illetve ezeken kívül fel is függesztheted, ha az autót kivonták a forgalomból.

Ahhoz, hogy felmondhasd a szerződést, felmondó nyilatkozatot kell benyújtanod a biztosító felé legalább 30 nappal a biztosítási évforduló előtt, aminek minden esetben tartalmaznia kell a szerződésre vonatkozó adatokat, a rendszámot és a felmondás okát, ezenkívül szükség van az adásvételi szerződés másolatára is, ha a biztosítás eladás miatt szűnik meg.

Ha nem tudod időben megoldani a felmondó nyilatkozat elküldését, akkor sajnos a felmondás nem valósul meg, és a következő évet is be kell fizetned. Ha ezt nem teszed meg, akkor ugyan megszűnik a szerződésed nemfizetés miatt, viszont ettől még a biztosítónak joga van behajtani Rajtad a teljes összeget, mi több, ezt késedelmi kamatokkal is megtoldja, sőt, ha behajtó céghez kerül a követelés, akkor további összegeket kell majd kifizetned, eközben viszont az autódon nem lesz biztosítás.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

2019.05.10.

Mióta megjelent a CSOK 2019-es módosítása, számtalanszor tették már fel nekünk a fenti kérdést. A CSOK két részre bontható. A vissza nem térítendő támogatásra és a kamattámogatott hitelre. A babaváró támogatás tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Ebben a cikkben a két hitelt hasonlítjuk össze azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Lássuk először a CSOK kamattámogatott hitelt!

Tovább olvasom
Hogyan csökkentheted az adósságodat?

Hogyan csökkentheted az adósságodat?

2021.07.15.

Csökkentheted az adósságodat – már, ha van – néhány egyszerű lépéssel, amelyeket a mindennapjaidban kell alkalmaznod!

Tovább olvasom
Milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank?

Milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank?

2023.09.25.

Ha lakáshitel, akkor Raiffeisen Bank. A Raiffeisen MindigFIX lakáshitelek jó választásnak tűnnek a lakásvásárlás előtt állóknak. De miért jó, ha egy lakáshitel mindig fix? Miért ezt válasszuk? Utánajártunk, hogy milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank. És hogy miért lehetnek ezek a legjobbak nekünk.

Tovább olvasom
Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

2018.08.12.

Manapság már nem feltétlenül kell bemenni egy bankfiókba ahhoz, hogy hitelt igényelhessünk, elég csak felemelni a telefont, vagy fellépni a kiválasztott pénzintézet honlapjára, és online leadni a megfelelő dokumentumokat. A Provident Maxi Kölcsön rögtön háromféle lehetőséget biztosít, és mindhárom kényelmes!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával