Milyen típusú megtakarításos életbiztosítások léteznek?

A megtakarítással kombinált életbiztosítások alapvetően két típusra oszthatók:

Természetes halálra szóló megtakarítással kombinált életbiztosítás: ebben az esetben a biztosítási fedezet a biztosított halála esetén kerül kifizetésre. A megtakarítási lehetőség pedig a biztosított által befizetett díjakból képződött megtakarítás, amely a szerződés lejártakor vagy a biztosított életben maradása esetén a biztosított rendelkezésére áll.

Állandó életbiztosítás: ebben az esetben a biztosítási fedezet a biztosított halála esetén kerül kifizetésre, de a megtakarítási lehetőség is állandó, azaz a szerződés lejártakor a biztosított rendelkezésére álló megtakarítás mértéke a biztosított által befizetett díjak mértékétől függetlenül állandó.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Raiffeisen Személyi Kölcsön - Aktív számlahasználat

THM

12,0% - 19,2%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden, amit a kombinált hitelekről tudni kell!

Minden, amit a kombinált hitelekről tudni kell!

2021.02.19.

A kombinált hitelek olyan konstrukciók, amelyek a kölcsönt valamilyen megtakarítással ötvözik; a legismertebb típus a jelzáloghitel és lakástakarék párosa.

Tovább olvasom
Már nem igényelhető az NHP Hajrá

Már nem igényelhető az NHP Hajrá

2021.08.12.

Már nem igényelhető az NHP Hajrá, és ennek a kiemelkedően nagy népszerűség az oka. Tudni kell, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok esetében előre meghatároznak egy keretösszeget, és amikor ezt elérik, a program leáll. Jelenleg éppen ez a helyzet áll fent, azaz a beadott igénylésekre még éppen csak van keret, ám aki eddig még nem adta be az NHP Hajrára vonatkozó kérését, az szinte biztosan nem részesülhet már belőle.

Tovább olvasom
A 10 legfontosabb hitelezési alapfogalom

A 10 legfontosabb hitelezési alapfogalom

2022.12.06.

Hitelezési alapfogalmakkal érdemes tisztában lenned, ha el szeretnél igazodni a kölcsönök világában – az alábbiakban a legfontosabbakat gyűjtöttük össze.

Tovább olvasom
Hitelt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

Hitelt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

2018.03.28.

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, de sajnos nem tudunk rá egyértelmű feleletet adni, hiszen sok tényezőtől függ az, hogy mennyi idő alatt kapjuk meg a hitelt. Ahhoz, hogy egy legalább megközelítő válasz szülessen, néhány dolgot figyelembe kell venni, illetve szükség van még pár adatra, és még így sem biztos, hogy amit mondunk, az úgy is lesz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával