Mit jelent a kamatperiódus?

A hitelek futamidejét sok tényező határozza meg, így a felvett összeg nagysága, a fedezetként szolgáló ingatlan értéke és a havi jövedelem is, melyet igazolni tudtok. A havi törlesztőrészlet nagyságát szintén befolyásolják ezek a tényezők, illetve nyilván az is, hogy mekkora összeget tudtok bevállalni biztonsággal, ami nem okoz gondot számotokra havi kiadásként éveken keresztül. A kamatperiódus az az időszak, melynek hossza alatt a meghatározott kamat nem változik. Tehát az 5 éves kamatperiódus alatt a havi törlesztőrészlet 5 évig fix marad számotokra, semmilyen külső tényező nem befolyásolhatja azt sem negatív, sem pozitív irányba. Ez egy kiszámítható és megnyugtató dolog az ügyfelek és a bankok számára is.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel Erste

Adósságrendező hitel Erste

2019.05.06.

Adósságrendező hitelt szinte minden banknál lehet igényelni, de a feltételek nem mindenhol ugyanazok. Mi most az adósságrendező hitel Erste Banknál felvehető változatát vesézzük ki.

Tovább olvasom
Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

2019.11.14.

Egy lakáshitel igénylésekor rengeteg dokumentumot kell beszerezni. Még annál is több egyéb tennivaló van, ami ahhoz szükséges, hogy a megvásárolt ingatlan a tulajdonunkba kerülhessen; például a földhivatalban is muszáj lesz megfordulnunk.

Tovább olvasom
Minden, amit az építési hitelről tudni érdemes

Minden, amit az építési hitelről tudni érdemes

2020.06.04.

Sokan választják a saját ház építését a használt ingatlan megvásárlása helyett, hiszen így olyan otthonba költözhetnek be, ami minden tekintetben megfelel az igényeiknek, ráadásul erre többféle állami támogatás is igényelhető, mint például a CSOK, vagy akár a babaváró hitelt is megemlíthetjük. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elegendő, vagy jogosultság nincs rá – az építési hitel azonban segíthet megoldani a problémát!

Tovább olvasom
Új lakáshitel programot vezet be az MNB

Új lakáshitel programot vezet be az MNB

2021.09.13.

A Magyar Nemzeti Bank októberben új lakáshitel programot indít el. Az előzetes információk alapján a piacon elérhető legolcsóbb konstrukcióval rukkolnak majd elő. Nagy a várakozás, ugyanakkor sok még a bizonytalanság is. Sok tényező befolyásolhatja a program sikerességét. Megnéztük, hogy mit tudunk eddig, és mire kíváncsiak leginkább az érdeklődők.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával