Hirdetés

Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

2021.04.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:33

Kockázati életbiztosításra sokaknak lehet szükségük – az alábbiakból kiderül, hogy Te közéjük tartozol-e!

Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

A kockázati életbiztosítás a jövőt, mégpedig az utánad következő jövőt teszi anyagilag biztonságosabbá azok számára, akiket a legjobban szeretsz. Kicsit konkrétabban: ha elhunysz, baleset ér, vagy súlyosan lebetegedsz, akkor a kockázati életbiztosítás a családod számára nyújt anyagi segítséget. Váratlan események bárkivel történhetnek, és a családodnak szüksége lehet védelemre ilyen esetekben.

Mennyibe kerül a kockázati életbiztosítás?

A kockázati életbiztosítás költsége a fix havidíj, ami havonta esedékes, a néhány ezertől a tízezer forintig terjedő sávban mozog, a mértékét pedig befolyásolja:

• az életkor,

• a foglalkozás,

• a hobbik,

• a futamidő,

• az egészségi állapot,

• a rizikófaktorok,

• valamint a választott kiegészítők.

Kiknek érdemes tehát kockázati életbiztosítást kötni?

A kockázati életbiztosítás megkötése azoknak javasolt, akik „eltartók”, azaz akiknek a keresetétől egy háztartás jövője függ. Abban az esetben már nem csupán javasolt, de egyenesen fontos a kockázati életbiztosítás, ha a család otthonán jelzálog van, hiszen az egyik kereső kiesése esetén a lakás fenntartása lehetetlenné válik. Azonban akár egyedülállóknak is érdemes lehet megkötni, hiszen a kockázati életbiztosítás rokkantság esetén is támaszt nyújt.

Mire kell figyelni?

A kockázati életbiztosítás megkötésekor fontos, hogy megjelöljünk egy haláleseti kedvezményezettet, akit tájékoztass is erről, hiszen a biztosító nem fogja ezt helyetted megtenni, illetve biztosítási esemény bekövetkeztekor neki kell tájékoztatni a biztosítót is. Érdemes őszintének lenni, mert ha az esemény után derül ki, hogy valami nem stimmel, a családod elveszítheti azt a pénzt, ami amúgy járna nekik.

Emellett az is fontos, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő kockázati életbiztosítást, ám van még egy tanácsunk: soha ne az ár alapján dönts, hanem a többi tulajdonság legyen a lényeges! Oldalunkon összehasonlíthatod a biztosítók ajánlatait, és, ha megtaláltad, amit kerestél, már csak egyetlen dolgod lesz: elindítani a szerződéskötési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lépj időben, köss életbiztosítást!

Lépj időben, köss életbiztosítást!

2022.12.12.

Köss életbiztosítást minél előbb, hogy elkerülhesd azt a helyzetet, amikor már minden biztosító csak a fejét csóválja!

Tovább olvasom
Utas- és életbiztosítás között mi a különbség?

Utas- és életbiztosítás között mi a különbség?

2020.02.24.

Evidensnek tűnhet a különbség utas- és életbiztosítás között, ám mint minden esetben, ebben is érdemes pontosan informálódni. Hiszen így elkerülhetőek a félreértések és az azokból adódó problémák. Alábbi cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat szedtük csokorba.

Tovább olvasom
Milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját?

Milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját?

2022.01.04.

Egy életbiztosítás díját sok minden befolyásolhatja. Amikor megkötjük a biztosítási szerződést, számos kérdésre választ adunk, a szolgáltató ezeket figyelembe véve kalkulálja ki az összeget.

Tovább olvasom