Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2021.06.16.
Szerző: akolcson.hu

Nem véletlen, hogy az ingatlan Magyarországon oly népszerű befektetési forma. Annak ellenére is, hogy a gyors megtérülés már a múlté. Azonban ingatlanba fektetni csak akkor érdemes, ha megfelel a hosszabb távú megtérülés. Vajon 2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni a pénzünket?

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

Érdemes idén is ingatlanba fektetni

2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni, azonban fontos, hogy a vásárlást gondos körültekintés előzze meg. Két tényező miatt jó befektetés az ingatlan, egyrészt a bérleti díj, másrészt pedig a potenciális értéknövekedés miatt. Azonban a koronavírus-járvány következtében átalakult a bérleti kereslet és szinte megszűnt az Airbnb. Szóval ebben a bizonytalan helyzetben az értéknövekedésnek kell nagyobb súllyal megjelennie a megtérülés számításakor, hisz az ingatlanbérlés iránt érdeklődők száma jelentősen visszaesett. Ráadásul megfigyelhető, hogy az ingatlanárak nagyobb mértékben emelkedtek az utóbbi években, mint a bérleti díjak. Mivel még mindig aktuális a távoktatás, az otthoni munkavégzés és a turizmus hiánya, egyelőre nem várható a bérleti díjak emelkedése. Eközben az ingatlanárak nem változtak, továbbá az otthonteremtési támogatások miatt a kereslet is megnövekedett. Ez is alátámasztja a már említett állítást, miszerint a megtérülés számításakor az értéknövekedésnek kell nagyobb súllyal megjelennie.

Az ingatlanbefektetés időt és energiát igénylő folyamat

Mindemellett egyértelműen látszik, hogy az alacsonyabb áfakulcs és a különféle támogatások jó hatással vannak az újépítésű ingatlanok piacára. Valószínűleg a koronavírus-járvány után csökkenhet a most jellemző agglomerációs kiköltözési hullám, valamint újra fontossá válik a belváros közelsége. Természetesen nem lehet előre megjósolni, hogy a későbbiekben hol növekednek az ingatlanárak, hiszen ez számos tényezőn múlik. Azonban azt fontos megérteni, hogy az ingatlanbefektetés időt és energiát igénylő folyamat. Számításba kell venni, hogy foglalkozni kell a rezsi fizetésével, a bérlőkkel való elszámolással, a karbantartások elvégzésével, valamint természetesen az adózással. Milyen típusú ingatlant érdemes vásárolni befektetési céllal? A panellakások esetében fontos tudni, hogy válság esetén csökken az áruk, szóval nem a leginkább értékálló befektetések. Érdemes inkább újépítésű vagy használt téglalakásokban gondolkodni, hiszen értékálló beruházásnak számítanak. Mindemellett a választás során az ingatlan elhelyezkedését, az infrastrukturális ellátottságot, illetve a lakás és a társasház állapotát is figyelembe kell venni.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

2021.09.07.

A vállalati kötvények, illetve tulajdonképpen minden kötvény komoly népszerűségnek örvendtek mindig is, ám napjainkban emelkedés figyelhető meg.

Tovább olvasom