fbpx
Hirdetés

Lakásfelújításra otthonfelújítási hitelt vagy személyi kölcsönt?

2021.05.11.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:25

Lakásfelújításon gondolkodsz? Több lehetőséged is van, hogy finanszírozd – az alábbiakban kettőt hasonlítunk össze.

Lakásfelújításra otthonfelújítási hitelt vagy személyi kölcsönt?

A nemrég megjelent lakásfelújítási hitel, illetve a 3 millió forintos visszatérítés igazi slágerré vált az utóbbi hónapokban, ami nem is csoda, hiszen komoly összegről van szó. A feltételei ugyan nehezítettek, ami miatt sokan nem is jogosultak rá, ám ez nem ront a vonzerején, csupán az elérhetőségén. Érdemes azonban még a lakásfelújítási hitelre jogosultaknak is elgondolkodniuk a másik megoldáson: a piaci alapú személyi kölcsönön, hiszen rengeteg előnnyel jár.

A lakásfelújítási hitel buktatói

Tekintsünk most el attól, hogy nem mindenki juthat hozzá, és tételezzük fel, hogy mindenképp megkaphatod, ami nagyszerű, hiszen ennek a legalacsonyabb a kamata, mivel támogatás jár hozzá. Máris itt az első bökkenő, ugyanis lehet, hogy jelen pillanatban ez a legalacsonyabb, ilyen célra felvehető hitel, ám lehetséges, hogy a jövő héten ez megváltozik, sőt, az is lehet, hogy már most sem ez a helyzet, csupán nem tudunk róla. Ha ez nem lenne elég, a lakásfelújítási hitel feltételei között megtalálható, hogy a kritériumoknak a futamidő végéig meg kell felelned, és, ha esetleg valami megváltozik, akkor elveszítheted az állami támogatást. Egy váratlan helyzet tehát azt a végeredményt hozhatja, hogy lényegesen többet kell majd fizetned a havi esedékességekkor, mint egy piaci kamatozású hitel esetében.

A személyi kölcsön előnyei

Lakásfelújításhoz a személyi kölcsön is megfelelő, hiszen bármire felhasználhatod, ráadásul a feltételei is sokkal könnyebben teljesíthetőek, és az elbírálása is gyorsabb. A kamatokra fentebb már kitértünk, de röviden: lehetséges, hogy ha most azonnal nem is, de a közeljövőben találhatsz olyat, ami még a támogatott lakásfelújítási hitelt is lekörözi, ha elveszted a támogatást, akkor pedig szinte mindegy, hogy melyik személyi kölcsönt választod, csak jobban járhatsz.

Dönts megfontoltan, és ha a személyi kölcsönök egyikével oldanád meg a lakásfelújítást, hasonlítsd össze oldalunkon az elérhető legjobb ajánlatokat, válassz, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

Milyen feltételekkel igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?

2021.04.15.

A lakásfelújítási támogatás igénylése feltételekhez kötött – ha érintett vagy, alábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a témáról!

Tovább olvasom
Milyen alternatív megoldások vannak, ha nem veheted igénybe a lakásfelújítási támogatást?

Milyen alternatív megoldások vannak, ha nem veheted igénybe a lakásfelújítási támogatást?

2021.06.23.

2021 elejétől a kormány újabb támogatás igénylését tette lehetővé a legalább egy gyermeket nevelő családoknak. Ebben vállalják, hogy maximum hatmillió forint erejéig lakásfelújítási hitel kérelmezhető, amelynek akár ötven százaléka is visszaigényelhető az államtól. Szerencsére, akik nem jogosultak a hitelre, azoknak is elérhetőek alternatív megoldások.

Tovább olvasom
Véghajrában a lakásfelújítási támogatás

Véghajrában a lakásfelújítási támogatás

2022.10.21.

A lakásfelújítási támogatás elérkezett a véghajrához: 2022. december 31-ig van lehetőség beadni az igényléseket, majd lezárul egy korszak.

Tovább olvasom
Miből finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2022-ben?

Miből finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2022-ben?

2022.02.21.

A lakásfelújítás finanszírozása 2022-ben is jóval nagyobb terheket ró a tulajdonosokra, mint tavaly, mivel mind az építőanyagok ára, mind a munkadíj emelkedett.

Tovább olvasom