Hirdetés

Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

2023.05.12.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. május 12. 14:36

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

Miért érdemes a lakástakarék kínálat ajánlatait megvizsgálni?

A lakástakarék szerződés egy olyan megtakarítási forma, amely kifejezetten az ingatlanvásárlás előtt álló emberek számára előnyös lehet. De miért érdemes lakástakarék szerződést kötni?

Kamatkedvezmény: a lakástakarék szerződéssel rendelkezők a megtakarításukra magasabb kamatot kapnak, mint más típusú megtakarításoknál.

Fix kamatozás: a lakástakarék szerződések kamata fix, azaz nem változik a szerződés lejárati ideje alatt. Ez azt jelenti, hogy a megtakarítás biztos hozamot nyújt.

Közös befizetések: a lakástakarék szerződéssel rendelkezők családtagjaikkal közösen is befizethetnek, és így nagyobb összegű megtakarítást érhetnek el.

Ingyenes hiteltanácsadás: a lakástakarék szerződéssel rendelkezők ingyenes hiteltanácsadáshoz juthatnak az ingatlanvásárlással kapcsolatban, így segítséget kaphatnak a legmegfelelőbb hitel kiválasztásához.

A lakástakarék szerződés egy előnyös megtakarítási forma lehet azoknak, akik ingatlan vásárláson gondolkodnak, hiszen magasabb kamatozással számolhatnak. Azonban mindig fontos alaposan átgondolni a döntést, és tájékozódni a szerződéssel járó kötelezettségekről és előnyökről, mielőtt aláírják a szerződést.

Lakástakarék kínálat: sok az egyezés

Jelenleg az OTP és az Erste kínál lakástakarék szerződési lehetőséget. A két lakástakarék sok mindenben megegyezik vagy hasonlóan működik.

  • 4 és 8 éves megtakarítási időszak
  • minimális betéti kamat
  • kiemelkedően magas, akár 30 százalékos kamatbónusz
  • a megtakarítási időszak végén kedvezményes, fix kamatozású lakáshitel igénylés lehetősége
  • a szerződéses összeg már tartalmazza az igényelhető lakáshitel összegét

OTP lakástakarék vagy Erste lakástakarék? Melyiket érdemes választani?

A lakástakarék kínálatot tekintve jelentős különbségek vannak a szerződéses összegben, a kamatbónuszban és a felvehető lakáshitel nagyságában.

A szerződéses összeg magasabb Erste takarék esetén.

A kamatbónusz magasabb Erste takarék esetén.

A felvehető lakáshitel összege magasabb Erste takarék esetén.

Ahogy látható, bár sok az azonosság, azért a különbségek is jelentősek. Egy bölcs döntéssel jobban járhat az igénylő.

Lakáshitel igénylés a szerződéses időszak végén – miért érdemes lakáshitelt felvenni?

Egy lakáshitel felvétele akkor előnyös, ha nem rendelkezünk elegendő megtakarítással ahhoz, hogy az ingatlan vételárát egyszerre kifizessük. De miért jó egy lakáshitel felvétele?

Azonnali finanszírozás: A lakáshitel lehetővé teszi, hogy azonnal hozzájussunk a vásárláshoz szükséges pénzhez, így nem kell hosszú ideig spórolnunk az ingatlan vásárlásához szükséges összegre.

Részletfizetés: A lakáshitel törlesztésének részleteit kényelmesen és biztonságosan lehet elektronikusan vagy banki átutalással fizetni, így nem kell azon aggódni, hogy elfelejtjük befizetni a törlesztőrészleteket.

Hosszabb futamidő: A lakáshitel hosszabb futamideje lehetővé teszi, hogy a törlesztőrészletek mérsékeltebbek legyenek, és így kevésbé terheljék a családi költségvetést.

Ingatlanbefektetés: Egy lakáshitel felvétele lehetőséget ad arra, hogy befektessünk az ingatlanpiacba. Az ingatlan értékének emelkedése további megtakarítást jelenthet.

Egy lakáshitel felvétele egyben lehetőséget ad arra, hogy befektessünk az ingatlanpiacba, hiszen az ingatlan értékének növekedése hosszabb távon hozzájárulhat a megtakarításaink növeléséhez. A lakáshitel ráadásul biztonságos hitelkonstrukció, mivel az ingatlanfedezet biztosítja a bank számára a hitel visszafizetését. Azonban fontos tudni, hogy a lakáshitel felvétele jelentős anyagi kötelezettséggel jár, és a hitel visszafizetés időtartama hosszú évekig vagy akár évtizedekig is eltarthat. Emiatt előzetesen alaposan mérlegelni kell, hogy valóban szükségünk van-e lakáshitelre, és hogy a jelenlegi és a jövőbeli anyagi lehetőségeink elegendőek-e a hitel törlesztéséhez. Ha azonban megfelelően és gondosan választottunk a hitelkonstrukciók közül, akkor a lakáshitel felvétele jelentős előnyökkel járhat számunkra. Egy lakáshitel felvétele ráadásul segíthet abban is, hogy előbb megvalósítsuk az ingatlanvásárlási vagy felújítási terveinket, és ezzel időt és pénzt spóroljunk. Ha például lakást vásárolunk, és azt hitelből finanszírozzuk, akkor nem kell hosszú évekig takarékoskodnunk a teljes összegre, és nem kell lemondanunk a vágyott ingatlanról, mert más vevő vásárolta meg előttünk. Emellett a lakáshitel felvétele jelentős hatással lehet az életminőségünkre is, hiszen az ingatlantulajdonlás biztonságérzetet adhat, és hosszú távon kiszámíthatóbbá teheti az életünket. Az ingatlanvásárlás ráadásul lehetőséget ad arra is, hogy otthonunkat saját ízlésünk és igényeink szerint alakítsuk ki, és kényelmesebb, barátságosabb környezetet teremtsünk magunknak és családunknak.

Egy lakástakarék lakáshitel felvétele jelentős befektetés az életünkbe, amely hosszú távon lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsuk az ingatlanvásárlási vagy felújítási terveinket, és biztonságot, kiszámíthatóságot adjon az életünknek.

Bővülő lakástakarék kínálat – összefoglaló

A jelenlegi lakástakarék kínálatot két bank, az OTP és az Erste alkotja. A lakástakarék szerződés előnyei közé tartozik a magasabb kamat, a fix kamatozás, a közös befizetések lehetősége és az ingyenes hiteltanácsadás. A két bank ajánlata sokban hasonló, például a 4 és 8 éves megtakarítási időszak, a minimális betéti kamat és a kedvezményes, fix kamatozású lakáshitel igénylés lehetőségében. Azonban jelentős különbségek vannak a szerződéses összegben, a kamatbónuszban és a felvehető lakáshitel nagyságában, ahol az Erste ajánlata előnyösebbnek tűnik. A lakáshitel felvétele előnyös lehet azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő megtakarítással az ingatlan vételárának kifizetéséhez. Fontos azonban, hogy a hitelfelvétel jelentős anyagi kötelezettséggel jár, ezért alapos mérlegelés szükséges a döntés előtt.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mit tudunk az Erste személyi kölcsönéről?

Mit tudunk az Erste személyi kölcsönéről?

2020.11.05.

Az Erste személyi kölcsöne egy szokványos hitelkonstrukció abból a szempontból, hogy tetszőleges célra használható fel, viszonylag gyorsan, kezes nélkül és kedvező feltételekkel igényelhető, a törlesztőrészlete a futamidő végéig fix, az igényléséhez pedig nem szükséges fedezetet biztosítani.

Tovább olvasom
Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

2022.03.01.

Bankolj szabadon! Az Erste Banknál megteheted. Az Erste Bank George Számlája egy igazi kuriózum. Kiszámítható, alkalmazkodik hozzánk, és még egyedi kártyánk is lehet. Utánajártunk ennek a különlegességnek. Tudj meg mindent az Erste Bank George számlájáról!

Tovább olvasom
Személyi kölcsön Erste – a termék jellemzőiről

Személyi kölcsön Erste – a termék jellemzőiről

2019.03.07.

Személyi kölcsönt számos bank kínál az ügyfeleinek, de nem mindegyik ugyanazokkal a feltételekkel. Mivel több pénzintézet termékeiről írtunk már, így most a személyi kölcsön Erste Banknál felvehető változatát tekintjük át alaposabban.

Tovább olvasom
Építsd fel álmaid otthonát az Erste Bank lakáshitelével!

Építsd fel álmaid otthonát az Erste Bank lakáshitelével!

2023.04.24.

A házunk talán akkor lesz igazán a miénk, ha mi építtetjük fel. Építsd fel álmaid otthonát az Erste Bank lakáshitelével. Az Erste Bank tökéletes otthonmegoldásokat kínál lakásépítéshez. Számtalan lehetőség közül lehet választani, most részletesen írunk mindegyikről. Íme, a lehetőségek!

Tovább olvasom