Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

THM fogalma – miért érdemes nézni a számokat?

2018.11.30.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 21:26

A THM fogalma nagyon egyszerű, de sokan nem igazán értik, miért is nem csak a kamatot tüntetik föl a hiteltermékek esetében. Pedig nem ok nélkül vezették be a THM fogalmát, hiszen így nem lehet ráfogni a bankra, hogy rejtett költségekkel dolgozik, és így el lehet kerülni a peres ügyeket is.

THM fogalma – miért érdemes nézni a számokat?

A THM fogalma a teljes hiteldíjmutatóra utal; ezzel a betűszóval azt jelzik, hogy a hitel költsége mit tartalmaz: a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés és a helyszíni szemle díját, az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját, a hitelközvetítőnek fizetendő díjat és a bankszámlavezetés díját. Egyes költségeket viszont nem számolnak bele; a késedelmi kamatot, a közjegyzői díjat, a biztosítást és az esetleges garancia díját. Lényeges, hogy azok az ajánlatok, amikkel a reklámokban találkozhatsz, 5.000.000 Ft-os hitelösszeggel és 20 éves futamidővel számolják a THM-et. Ha nem pont ilyen hitelt akarsz felvenni, akkor némileg alacsonyabb, illetve magasabb lesz a teljes hiteldíjmutató.

A THM használata minden bank számára kötelező, és megmutatja, hogy a hitel felvétele után mekkora összeget kell visszafizetned egy év alatt, a tőkén felül. A THM-et minden hiteltípusnál kötelező megadni, mert ez a törvényi szabályozás, és több mint húsz éve érvényben van.

Reméljük, hogy így már mindenkinek világos a THM fogalma. A lényeg az, hogy mielőtt hitelt vennél fel, mindig kezdd a vizsgálatát a THM-mel, mert abból könnyedén megállapíthatod, hogy megfelelő-e a számodra az adott hitelkonstrukció, vagy sem. Az oldalunkon található összes ajánlatnál meg fogod találni ezt a számot, és össze is tudod hasonlítani őket; ezután már nyugodtan fordíthatod a figyelmedet a hitel többi kondíciójára, illetve a felvételéhez szükséges kritériumokra.

Ha a legalacsonyabb teljes hiteldíjmutató mellett olyasmit találsz, ami már nem felel meg neked, például alacsony a maximálisan felvehető hitelösszeg, vagy nem elég hosszú a futamidő, akkor lépj tovább, hiszen rengeteg lehetőség van még! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mennyi hitelt vettünk fel 2019 második negyedévében?

Mennyi hitelt vettünk fel 2019 második negyedévében?

2019.10.30.

A kamatkörnyezet kedvező, ezért egyre jobban nő a kihelyezett hitelek száma. Az összeg pedig elképesztően magas. Az év közepén meghaladta a 2.024 milliárd forintot. Ez persze a kihelyezett összeg, amiben a korábban felvett hitelek még meglévő tőketartozását is bele kell számítani. Viszont azt a kérdést, hogy mennyi hitelt vettünk fel a második negyedévben, nem válaszolja meg; arra az alábbiakban kerítünk sort.

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

2019.07.04.

Babaváró hitelt készülsz igényelni, de nem tudod, vajon megkapod-e? Előre szinte senki sem fogja tudni megmondani ezt neked 100%-os biztonsággal, ám van lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról. A lényeges kritériumokat teljesíted. Oldalunkon megtalálhatod a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, illetve a leglényegesebb tudnivalókat a babaváró hitellel és annak igénylésével kapcsolatban. Így könnyebben vághatsz neki a hitelfelvételnek!

Tovább olvasom
NAV jövedelemigazolás – miért kell?

NAV jövedelemigazolás – miért kell?

2019.02.22.

A hitelfelvétel kritériumait számtalanszor taglaltuk már, így nem is mennénk bele mélyebben. Arra koncentrálnánk ebben a cikkben, ami a címben is olvasható, vagyis hogy milyen esetekben van szükség NAV jövedelemigazolásra egy hitel felvételekor.

Tovább olvasom
Személyi hitel – hogy tudom elindítani a kérelmemet az oldalon?

Személyi hitel – hogy tudom elindítani a kérelmemet az oldalon?

2019.02.21.

A személyi hitel, vagy más néven személyi kölcsön a legnépszerűbb hitelkonstrukció; manapság a legtöbb hitelkérelmet erre a termékre adják be az ügyfelek. Nem véletlenül, hiszen könnyedén és gyorsan hozzáférhető, a feltételei nem teljesíthetetlenek, a kamata pedig viszonylag alacsony.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával