Szükséges a lakásbiztosítás?

Igen. A lakásbiztosítás megkötése fontos, és kötelező, ha szeretnétek biztonságban tudni a vagyonotokat és az ingatlanotokat, hiszen egy nem várt káresemény esetén a biztosító állja a helyreállítással kapcsolatos károkat. Van azonban egy plusz lehetőség, amely nem kötelező, de szintén erősen ajánlott. Ez a hitelfedezeti biztosítás, mely akkor véd benneteket, ha valamilyen oknál fogva nem tudjátok fizetni a hitelt, például a munkahely elvesztése, vagy hosszabb betegség, táppénz miatt, tehát egy nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget a hitelfedezeti biztosítás.

+1 Tipp! Manapság mindenki rohan, elfoglalt, ezer dolga van, így bárkivel előfordulhat, hogy megfeledkezik a fontos teendőiről. az egyik legfontosabb feladat, ha az embernek hitele van, hogy az esedékesség időpontjában befizesse a havi törlesztőrészletet. azonban, hogy ne kelljen mindig azon izgulni, hogy határidőre befizesd az összeget és ne felejtsd el az utalást, célszerű csoportos beszedési megbízást adni a számlavezető banknak, aki minden hónapban elutalja helyettünk a törlesztőrészletet, akkor is ha az esedékesség éppen ünnepnapra, hétvégére, munkaszüneti napra, vagy bankszüneti napra esik. A csoportos beszedési megbízást elég egyszer beállítanunk, nem kell rendszeresen, havonta emlékeztetni magunkat a fizetési határidőre, a bank elvégzi helyettünk a feladatot, és leveszi rólunk a terhet, így nem fordulhat elő, hogy elfelejted fizetni a hitel törlesztőrészletét. A csoportos beszedési megbízást netbankon keresztül is beállíthatod, megadhatod az időszakot, az utalási napot, így tényleg nem kell ezzel foglalkoznod.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

2021.09.30.

A betéti kártyák és a hitelkártyák felhasználhatóságában nincs különbség. Mindenhol tudunk fizetni velük, mindenhol elfogadják őket. A betéti kártyáról a saját pénzünket költjük, míg a hitelkártyáról a bankét. Milyen költségekkel jár, ha hitelkártyát használunk? Jó ez nekünk? Megnéztük.

Tovább olvasom
Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

2021.04.21.

A lakáshitel-igényléshez több lépcsőfokot kell megugrani. A banknak be kell mutatnunk a jövedelemigazolásunkat, fel kell becsültetnünk a megvásárolni kívánt ingatlant, várnunk kell a hitelbírálatra. Ezen kívül a szerződéskötés, a zálogjog bejegyzése, a közokiratba foglalás, valamint a hitel folyósítása mind időbe kerül. De meggyorsítható-e a lakáshitel felvétel folyamata?

Tovább olvasom
Lakáshitel előzetes költségei?

Lakáshitel előzetes költségei?

2018.04.30.

Egy lakáshitel felvétele költségekkel jár; az, hogy mennyibe kerül, nem csak a hitel összegétől függ, hanem attól is, hogy milyen kedvezményt tudsz igénybe venni. Az alapvető költségek minden banknál megegyeznek, vagyis az értékbecslés, a hitelbírálat, a folyósítás, a közjegyző, illetve a földhivatal díjaira minden esetben számítanod kell, de bank és bank között ebben is óriási különbségek lehetnek!

Tovább olvasom
7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

2022.03.08.

Kifejezetten a hazai mikro és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat, kezelési költség és kezességi díj támogatású beruházási hitel a Széchenyi Mikrohitel GO!. Felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. 7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával