Mit fogad el a bank jövedelemként?

Fontos kérdés.

Fontos, az is, hogy a munkaviszonyodat igazolni tudd, illetve tudjátok, ha ketten vesztek fel hitelt. Leglább három hónapja az adott munkahelyen kell dolgoznotok és a szerződés nem szólhat határozott időre, valamint a próbaidős munkaviszony is kizáró ok az Erste lakáshitel igénylésénél. Határozott munkaidőre szóló munkaviszony esetén csak akkor igényelhetsz hitelt, ha még leglább 12 hónapra szól a szerződésed és már legalább 3 hónapja ott dolgozol az adott helyen, vagy legalább 12 hónapja dolgozol itt és még legalább 3 hónapig itt is fogsz.

A jövedelmedet igazolnod kell a bank felé a munkáltatódtól származó hivatalos igazolással, és munkabérszámla-kivonattal, vagy ha vállalkozó vagy, akkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal igazolásával, míg nyugdíj esetén NYUFIG igazolással.

Ahogy azt már többször említettük, a hitel összege, az ingatlan értéke, a jelzáloggal terhelt ingatlan és a jövedelmed mértékétől is függ a hiteled havi tölresztőrészlete. Ha egyedül veszel fel hitelt, akkor minimum 150 ezer forint nettó havi jövedelemmel kell rendlekezned, míg ha ketten, adóstárssal vesztek fel kölcsönt, akkor legalább 220 ezer forintot kell igazolnotok, mint jövedelem. Minél alacsonyabb a fizetésetek, annál alacsonyabb a felvehető hitelösszeg és hát sajnos annál magasabb a kamat és a THM is. A futamidő meghosszabbításával trükközhetsz ugyan, de minél hosszabb a futamidő, annál magasabb összeget fizetsz vissza a végösszegként (THM = teljes hiteldíj mutató).

Ez egyébként egy jóval alacsonyabb összegű feltétel, mint más pénzintézetek esetében.

Hogy mit fogad el az Erste Bank, mint jövedelem? Munakbért, vállalkozói jövedelmet, nyugdíjat, családi pótlékot, de GYES-t, GYED-et, GYOD-ot, CSED-et csak az adóstárs esetében vesz figyelembe a bank.

További, kiegészítő jövedelemként elfogadható járandóság lehet még az Erste Bank lakáshiteleinél: a bónusz, a jutalom a prémium, a cafetéria és az osztalék is, de önállóan egyik sem elfogadható, csak kiegészíthető vele a jövedelem.

Amit biztosan nem fogad el igazolt jövedelemként az Erste Bank. az az árvaellátás, az özvegyi nyugdíj, a bérelőleg, a tartásdíj, az alapbér nélküli jutalék, a jogdíj, a munkanélküli segély, az őstermelői tevékenységből származó jövedelem, és a KATA társas vállalkozás és KIVA jövedelmek. Vállalkozóként legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezned kell, de a táppénzt például sehogy nem tudják figyelembe venni.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Személyi gyorskölcsön, ha igényelni szeretnél!

Személyi gyorskölcsön, ha igényelni szeretnél!

2019.12.25.

Amikor először tette fel nekünk a kérdést valaki, miszerint hogyan lehet személyi gyorskölcsönt igényelni, nagyot néztünk, mert azt hittük, ez egy új hitelkonstrukció, de nagyon hamar kiderült, hogy tévedtünk; ez csupán a gyorsan elérhető személyi kölcsönökre vonatkozott. Viszont a későbbiekben azt tapasztaltuk, hogy mások is használják ezt a kifejezést, és alaposan átgondolva van is benne valami. Hogy mi? Az alábbiakban kifejtjük, mint ahogy azt is, hogy hogyan lehetséges a személyi gyorskölcsön igénylése.

Tovább olvasom
Hogyan védekezzünk az internetes csalások ellen?

Hogyan védekezzünk az internetes csalások ellen?

2021.01.08.

Az internetes csalások elleni védekezéshez szeretnénk segítséget nyújtani alábbi cikkünkkel; érdemes Neked is elolvasnod!

Tovább olvasom
A leggyakoribb családi pénzügyi hibák

A leggyakoribb családi pénzügyi hibák

2022.02.07.

Családi pénzügyi hibák minden egyes családnál megtalálhatóak – hol több, hol kevesebb. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribbakat, hogy könnyebben elkerülhesd őket.

Tovább olvasom
Mikor vehetjük igénybe az ÁFA-visszatérítési támogatást?

Mikor vehetjük igénybe az ÁFA-visszatérítési támogatást?

2021.04.20.

Az ÁFA-visszatérítési támogatás több fajtája érhető el 2021. január 1.-től, és már nem csupán a preferált kistelepüléseken!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával