Honnan tudjuk, hogy megfelelő-e a jövedelmünk?

A Raiffeisen lakáshitel kalkulátor komoly segítséget nyújt abban, hogy megtudjátok, milyen feltételekkel kaphattok lakáshitelt, hiszen ez megmutatja, hogy a számotokra szükséges kölcsön összege és a havi jövedelmetek mellet milyen feltételekre számíthattok. Emellett fontos azonban, hogy legalább három hónap folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzetek, a munkaszerződésetek pedig határozatlan munkaidőre szóljon, a próbaidő nem elfogadható státusz a hitel igénylésekor.

Ha nem munkavállalóként, hanem vállalkozóként igényelnétek a hitelt, akkor egyéni és társas vállalkozás tulajdonosaként is fordulhattok a Raiffeisen Bankhoz kölcsönért. Lehet, a cég kft., bt., vagy kkt. is. Vállalkozóként legalább 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység igazolása szükséges, valamint legalább egy lezárt üzleti év.

Ha nem lesz adóstársad, hanem egyedül igényled a Raiffeisen lakáshitelt, akkor minimum 180 ezer forint nettó jövedelemmel kell rendelkezned, adóstárssal pedig fejenként 180 ezer forint igazolható jövedelem az elvárt. Ha ketten vagytok a hitelben és egyikőtök jövedelme nem éri el a 180 ezer forintot, vagy nincs igazolható jövedelme, akkor a másik félnek legalább 200 ezer forintot kell igazolnia jövedelemként. Jövedelemként elfogadható a havi rendszeres pótlék, rendszeres napidíj, mozgóbér, jutalék, teljesítménybér, nyugdíj, külföldi nyugdíj, CSED, GYES, GYED. A gyermekgondozási díj adóstársnak elfogadható, de ha egyedül igényelsz hitelt, akkor csak kiegészítő jövedelem lehet, mellette egyéb jövedelemmel is rendelkezned kell. Kiegészítő jövedelemnek számít a családi pótlék, a tiszteletdíj, a megbízási díj, a háztartási tartásdíj, cafeteria és az osztalék is.

Külföldről érkező jövedelmet Svájcból, Izlandról, Liechtensteinből és Norvégiából fogadnak el az Európai Unió tagállamai mellett.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Folyószámlahitelt szeretne? Megmutatjuk, ki veheti igénybe!

Folyószámlahitelt szeretne? Megmutatjuk, ki veheti igénybe!

2021.07.12.

Ki igényelhet folyószámlahitelt? Milyen feltételei vannak? Miért praktikus megoldás? Mi alapján kerül megállapításra a hitelkeret? Mennyi a folyószámlahitel futamideje? Mennyi lehet a THM értéke? Az alábbiakban megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a folyószámlahitellel kapcsolatban.

Tovább olvasom
Biztosítót váltani mikor és hogyan lehet?

Biztosítót váltani mikor és hogyan lehet?

2020.02.20.

Ahogy a hitelkiváltásnak, úgy a biztosítóváltásnak is megvannak a maga okai, és hasonlóak mindkét esetben: az elégedetlenség a szolgáltatásokkal, illetve azok minőségével, a magas díjak, és persze az, hogy léteznek jobb lehetőségek is. Mivel egy biztosító számára adott a lehetőség, hogy évente többször is módosíthasson a díjain, a legtöbb ügyfél többnyire egyik biztosítótól a másikig lépked, amikor csak lehetősége van rá, és ezt maximálisan meg tudjuk érteni. Lássuk, hogy mikor és hogyan lehet biztosítót váltani!

Tovább olvasom
Otthonról is számos kölcsön igényelhető online, segítünk pár ötlettel!

Otthonról is számos kölcsön igényelhető online, segítünk pár ötlettel!

2020.09.21.

Az emelkedő fertőzésszámot nézve úgy tűnik, hamarosan ismét eljön az az időszak, amit tavasszal kellett átélnünk, vagyis minél többet leszünk otthon. Igyekszünk minél kevesebbet érintkezni másokkal. Ennek egyik folyománya, hogy az internetes vásárlás és ügyintézés ismét fellendül. Vagyis a lehető legbiztonságosabb módokon fogjuk megoldani a teendőinket.

Tovább olvasom
Miben különbözik az egyéni és a csoportos életbiztosítás?

Miben különbözik az egyéni és a csoportos életbiztosítás?

2023.10.17.

Egyéni vagy csoportos életbiztosítás? A lényeg ugyanaz: az életünk biztosítva van. Mégsem mindegy, hogy melyiket kötjük meg. Van ugyanis különbség. Az egyéni és a csoportos életbiztosításról, egyszerűen, röviden, közérthetően.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával