Hogyan történik a kárbejelentés?

Káresemény megtörténte után be kell azt jelenteni a biztosítónál, amit megtehetsz online is, de a megfelelő formanyomtatványt személyesen is beadhatod, emellett abban az esetben, ha bűncselekmény történik, azt a rendőrségen is be kell jelentened, és erről rendőrségi jegyzőkönyvnek is készülnie kell. Ezek után a biztosító időpontot egyeztet Veled a károk felméréséről, majd megállapítják a kártérítési összeget, és ha elfogadod, akkor átutalják a megadott folyószámládra, ha viszont nem, akkor fellebbezést kell benyújtanod.

Jó, ha tudod, hogy többféle bejelentés létezik. Ilyen például a felelősségi kár bejelentése, ami a legtöbbször autóbaleseteknél fordul elő, és az erre vonatkozó bejelentőlapot a felelősségét elismerő károkozó tölti ki. Ugyanez létezik lakásbiztosításnál is, valamint az ingóságokra is vonatkozik külön kárbejelentő lap, ahogy a nemesfémből készült értéktárgyakra is, és még sorolhatnánk; a biztosítótól függ, hogy pontosan mire vonatkoztat külön nyilatkozatot.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Raiffeisen Személyi Kölcsön - Aktív számlahasználat

THM

12,0% - 19,2%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

7 lényeges kérdés és válasz az államkötvényekről

7 lényeges kérdés és válasz az államkötvényekről

2024.07.29.

Az államkötvények olyan befektetési eszközök, amelyeket az állam bocsát ki pénzgyűjtés céljából. Az alábbiakban bemutatunk hét lényeges kérdést és választ az államkötvényekkel kapcsolatban. És még hármat, ami az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint kiemelten fontos.

Tovább olvasom
Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom
Hogyan csökkentheted az adósságodat?

Hogyan csökkentheted az adósságodat?

2021.07.15.

Csökkentheted az adósságodat – már, ha van – néhány egyszerű lépéssel, amelyeket a mindennapjaidban kell alkalmaznod!

Tovább olvasom
MNB vállalati hitelmoratórium – mit jelent?

MNB vállalati hitelmoratórium – mit jelent?

2020.05.01.

Ha olvasod a híreket, akkor te is bizonyára tudod már, hogy mi történik a nagyvilágban a pandémia hatására. Nem csupán az egészségügy kezd veszélyesen túltelítődni, de a gazdaság is megrogyott. Egész ágazatok váltak egyik napról a másikra feleslegessé; ilyen például a turizmus, a vendéglátás, vagy az utazás. Bár ez utóbbi még tartja magát, de beszélhetnénk bizonyos szolgáltatásokról is, amelyek jelenleg a fertőzés veszélyét növelik.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával