Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba

2024.02.01.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. február 1. 12:24

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel két népszerű otthonteremtési támogatás, amelyeket a kormány a gyermekvállalás ösztönzésére nyújt. De mi a helyzet, ha már úton van a baba? Hogy lehet ilyenkor igényelni? Utánajártunk, hogyan igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba. Mutatjuk, hogy hogyan.

Így igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba

Támogatások gyermeket vállalóknak – CSOK Plusz és Babaváró

A CSOK Plusz egy támogatás, amelyet a házaspárok igényelhetnek, ha vállalnak legalább egy gyermeket. A támogatás összege a gyermekek számától függően akár 50 millió forint is lehet. A támogatást az ingatlan vásárlására, bővítésére, korszerűsítésére vagy építésére lehet felhasználni.

A Babaváró hitel egy – akár – kamatmentes, maximum 11 millió forintos szabad felhasználású hitel, amelyet a házaspárok igényelhetnek, ha vállalnak legalább egy gyermeket. A hitel törlesztése a gyermek születésétől kezdődően 3 évre felfüggeszthető, és a harmadik gyermek születése esetén a fennálló tartozás teljes egészét elengedik.

CSOK Plusz hitel igénylése, ha már úton van a baba

A CSOK Plusz hitel igénylésekor előírás, hogy a házaspár legalább egy gyereket vállaljon.

A felvehető hitelösszeg megállapításakor a meglévő és a vállalt gyerekekkel is számítanak.

Fontos, hogy CSOK Plusz hitel igényléskor nem számít megszületett gyermeknek a magzat, akkor sem, ha már betöltötte a 12 hetes kort. Vagyis, ha a feleség igényléskor már várandós, akkor egy gyermeket máris vállalhatnak.

Abban az esetben, ha a magzat a 12. hetes kor után elhal, a gyermekvállalást ebben az esetben is teljesítettnek tekinthető.

A Babaváró hitel igénylése, ha már úton van a baba

Amikor a feleség már gyermeket vár, és a magzat már betöltötte a 12 hetes kort, akkor a Babaváró támogatás igénylésével együtt a gyermeket is le lehet jelenteni. Ha a magzat mégsem születik meg, akkor is megszületettnek kell tekinteni.

Ez a futamidő végéig biztosítja a kamatmentességet, és azonnal kérhető a törlesztés 3 éves felfüggesztése. Ez azt jelenti, hogy a Babaváró hitelt el sem kell kezdeni törleszteni.

Egy támogatásnál jobb a kettő – a Babaváró és a CSOK Plusz egyszerre is igényelhető

A Babaváró támogatás és a CSOK Plusz két különböző típusú állami támogatás, amelyek a családalapítást és lakásvásárlást támogatják. Mindkettőt igénybe lehet venni, mivel különböző célokat szolgálnak.

A Babaváró támogatás a családalapítást segíti, és a támogatást a gyermekvállalás előtt lehet igényelni. Ez a támogatás a házaspároknak jár, akik első gyermeküket vállalják.

A CSOK Plusz viszont inkább a lakásvásárlást és felújítást támogatja. A CSOK Plusz hitel is igényelhető, ha a család bővülni fog.

Tehát ha valaki családot alapít, és szeretné mind a Babaváró támogatást, mind a CSOK Pluszt igénybe venni, akkor ezt megteheti, mivel ez két különböző típusú támogatás.

A két támogatást tehát együtt is igénybe lehet venni.

Fontos, hogy a CSOK Plusz hitel és a Babaváró hitel együttes igénylése esetén a házaspárnak mindkét támogatásra vonatkozóan meg kell felelnie a feltételeknek.

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylése esetén a házaspárnak mindkét támogatást egy banknál kell igényelnie.

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint egy támogatásnál jobb a kettő, mert

  • több pénzt jelenthet. A két támogatás összege nagyobb lehet, mint egy támogatás összege.
  • összetettebb igényeket kielégíthet. A két támogatás kombinálásával többféle célt is elérhetünk.

Például, a CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylése esetén a házaspár akár 61 millió forintos támogatást is kaphat. ( CSOK Plusz esetén kamattámogatott hitel formájában) Ez a támogatás elegendő lehet egy nagyobb lakás vásárlására, vagy egy családi ház építésére.

Fontos azonban, hogy a két támogatás együttes igénylése esetén is meg kell felelnünk a feltételeknek.

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylése egy remek lehetőség arra, hogy a házaspárok kedvező feltételekkel vásároljanak, bővítsenek, korszerűsítsenek vagy építsenek ingatlant.

Azonban fontos, hogy a házaspárok mindkét támogatásra vonatkozóan megismerjék a feltételeket.

Összefoglalás

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel célja a gyermekvállalás ösztönzése és az otthonteremtés támogatása. Ezeket a támogatásokat akkor is igényelhetik a házaspárok, ha már úton van a baba. A CSOK Plusz hitel egy gyermek vállalása esetén is igényelhető, a hitel összege a gyermekszám függvényében változik, és többféle célra, például ingatlan vásárlására, bővítésére használható fel. A Babaváró hitel egy kamatmentes, akár 11 millió forintos szabad felhasználású hitel, amelynek törlesztése gyermek születése esetén felfüggeszthető, és a harmadik gyermek érkezése után a fennálló tartozás elengedésre kerül. A két támogatás együtt is igényelhető, ami jelentős anyagi segítséget nyújthat a családok számára. Az igényléshez meg kell felelni bizonyos feltételeknek, és fontos, hogy a pár tisztában legyen a lehetőségekkel és követelményekkel.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

2020.04.29.

A babaváró hitel 2020 legnépszerűbb hitelterméke lesz, ez már most látható, hiszen előnye, mint égen a csillag, hátránya viszont – a feltételek teljesítése esetén – gyakorlatilag semmi. Az igénylésének kritériumai maradtak ugyanazok, de a tavalyi indulás óta sikerült tapasztalatokat szereznünk a témában, így összeállítottunk egy listát, aminek segítségével könnyebben hozzájuthattok.

Tovább olvasom
Hitelek családalapítás előtt állóknak

Hitelek családalapítás előtt állóknak

2021.08.23.

Ha családalapítás előtt állsz, és nincs megtakarításod, vagy csak egyszerűen szeretnéd kihasználni minden lehetőségedet, adunk néhány tippet!

Tovább olvasom
Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

2021.08.29.

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

2022.05.10.

Rövidítenéd a futamidőt a babaváró hitelednél? Van rá lehetőséged, és az alábbi cikkünkből meg is tudhatod, hogy hogyan csináld!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával