Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitelt meglévő gyermekre – lehetséges?

2019.08.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:49

Többen is feltették nekünk a kérdést, hogy vajon a babaváró hitelt meglévő gyermekre lehetséges-e igényelni. Holott több esetben is írtunk már a feltételekről és az igénylés menetéről. Vegyük át épp ezért még egyszer részletesen a babaváró hitelt, hogy minden apró részlet tisztázásra kerülhessen!

Babaváró hitelt meglévő gyermekre – lehetséges?

Tisztázzuk azonban már a legelején: a babaváró hitelnél az igénylés leadásának és a szerződéskötésnek meg kell előznie szülést, ez alól kivételt csak azok a kismamák kaphatnak, akik 2019 júliusában szültek; náluk a szerződés megkötése a szülés után is lehetséges, csupán az igénylést kell előtte beadniuk. Ebből máris leszűrhető a címben feltett kérdésre a válasz: a babaváró hitelt meglévő gyermekre nem lehet igényelni.

Persze már a hitel nevéből is leszűrhető, hogy várjuk a babát; a babaváró hitel ötletét épp azért hozta létre a kormány, illetve a Családvédelmi Akciótervbe is azért került bele, mert ösztönözni szeretnék a magyar fiatalokat a családjuk bővítésére. A babaváró hitellel ez valóban lehetséges, hiszen a harmadik gyermek megszületését követően babaváró támogatássá alakul át, azaz a teljes tőketartozás elengedésre kerül, de addig is számos kedvezményt kaphat az, aki igényli, hiszen alacsony a kamata, minden születés után három éves fizetési moratórium, azaz szüneteltetés kérhető rá, és már a második gyermek születésekor is elengedik a tőketartozás egy részét. Fontos azonban, hogy a babaváró hitel meglévő gyermekre nem nyújtja ezeket a kedvezményeket, csak és kizárólag a később születettek esetében.

Mielőtt felveszed a babaváró hitelt, mindenképp nézz utána, hogy milyen dokumentumokra lesz hozzá szükséged. Lényeges, hogy ugyan a babaváró hitel meglévő gyermekre nem lehetséges, de a 12 hetes magzatok a törvény szerint már gyermeknek tekinthetőek, vagyis ha megvan a terhesgondozási kiskönyv, akkor akár azonnal be lehet adni az igénylést!

Reméljük, hogy segítettünk tisztázni a részleteket, ám ha mégis kérdéseid maradtak volna, tedd fel őket nekünk megadott elérhetőségeink egyikén! Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait is érdemes megtekintened, kattints most.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

2021.11.09.

A Babaváró hitel egy gyermeket tervező párnak nagy segítség lehet. Ez a szabadon felhasználható kölcsön állami támogatással lehet a miénk, ha gyermeket vállalunk. A feltételeket azonban teljesíteni kell, különben a támogatást vissza kell fizetni. Utánajártunk, hogy mennyit kell visszafizetni, ha nem születik meg a vállalt gyermek.

Tovább olvasom
Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

2023.09.07.

Jelentősen változik a Babaváró hitel 2024-től. A legnépszerűbb támogatást igényelni kívánók lehetőségei jelentősen csökkennek, így aki igényelne még Babaváró támogatást, annak tisztában kell lennie a változásokkal. Segítünk eligazodni.

Tovább olvasom
Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

2022.05.17.

Csökkenő büntetőkamatokról nem is álmodtunk, ám a babaváró hitel esetében most épp ez történik!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával