Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel kamatmentessége miért szűnhet meg?

2019.09.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:45

A babaváró hitel az utóbbi idők szenzációja a hitelpiacon. De persze csak abban az esetben érdekelhet téged, ha a családalapítás a közeli céljaid közé tartozik. Számos vonzó tulajdonsága mellett az egyik legfőbb előny a babaváró hitel kamatmentessége. Azonban mint minden, ez is feltételekhez kötött, amiket, ha nem teljesítesz, akkor sajnos fizetned kell a hitel kamatait is.

Babaváró hitel kamatmentessége miért szűnhet meg?

A babaváró hitel kamatmentessége, más néven a kamattámogatást négy esetben veszíthetik el azok a házaspárok, akik igénybe vették ezt a nagyszerű lehetőséget:

  • Ha a folyósítástól számított 5 éven belül nem születik gyermekük, akkor a kamattámogatás az 5 éves időszak lejártát követő legelső naptól kezdve szűnik meg.
  • Ha már egyik félnek sincs állandó lakcíme Magyarországon, akkor az utolsó magyarországi lakcím megszűnését követő legelső naptól kezdve szűnik meg a kamattámogatás.
  • Ha a gyermekvállalási támogatással érintett gyermek kikerül a háztartásból, akkor a kamattámogatás az ezt követő legelső naptól kezdve szűnik meg.
  • Ha a házastársak elválnak, és nem házasodnak újra, akkor a válást követő naptól kezdve szűnik meg a kamattámogatás.

Ha a babaváró hitel kamatmentessége megszűnik a fent felsorolt okokból kifolyólag, az sajnos nem csak azt jelenti, hogy attól kezdve kamatot is kell fizetni, ennél valamivel súlyosabb a helyzet. Ebben az esetben a házaspárnak 120 napja van arra, hogy egy összegben visszafizesse az addig igénybe vett kamattámogatást. Ami a felvett összegtől és az eltelt időtől függően akár milliós nagyságrendű összeg is lehet!

Van viszont még egy kitétel, amiről eddig nem beszéltünk. Ha a kamattámogatás ideje alatt meghal a házaspár egyik tagja anélkül, hogy gyermekük született volna, akkor a halál időpontjától számított 6 hónapig még fennáll a babaváró hitel kamatmentessége. Illetve ebben az időszakban a törlesztés is szünetel, az addig igénybe vett kamattámogatást pedig nem kell visszafizetni.

Ha kérdéseid lennének a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Partnerünk személyi kölcsön, lakáshitel és egyéb hitel termékeit is érdemes megteintened, ehhez kattints ide.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

Tovább olvasom
Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

2020.08.19.

Röviden: igen! Kicsit hosszabban: az attól függ… Lássuk, min múlik, hogy vehetsz-e fel babavárót, ha már van hiteled!

Tovább olvasom
Milyen esetekben veszíthetjük el a kamattámogatást a Babaváró hitelnél?

Milyen esetekben veszíthetjük el a kamattámogatást a Babaváró hitelnél?

2022.02.09.

A kamattámogatás elveszítése komoly problémákat okoz a babaváró hitel esetében, ezért érdemes tisztában lenni a miértekkel.

Tovább olvasom
Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

2021.08.29.

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával