Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

2021.11.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. november 5. 14:04

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék Magyarországon. Szabadon felhasználható és egyszerűen igényelhető. Személyi kölcsönhöz akár néhány óra alatt is hozzájuthatunk. Amikor kiválasztjuk a személyi kölcsönt, elsősorban a kamatot és a THM-et figyeljük. Vannak azonban egyéb kedvezmények is, amikkel érdemes számolni a kiválasztásnál. Mutatjuk, mik ezek.

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

Személyi kölcsön alacsonyabb THM-el

Csökkenhet a személyi kölcsönünk THM-e, ha teljesítünk néhány feltételt. A pénzintézetek eltérő gyakorlatot folytatnak a hitelezésben, mégis van néhány olyan kedvezmény, ami több banknál is elérhető. Alapos utánajárással több százalékos kedvezményt is elérhetünk, ami nagyobb hitelösszegnél, és hosszabb futamidőnél jelentősen csökkentheti a havi törlesztő részletünket.

Kedvezmény számlanyitással

Amennyiben nem a számlavezető bankunknál igényeljük a személyi kölcsönt, a bank kedvezményt adhat számunkra bizonyos számlacsomag igénylésekor. Meg kell fontolnunk azonban, hogy ez megéri-e nekünk, hiszen a megnyitott számlának lesznek költségei. Akkor éri meg azt a kedvezményt igénybe venni, ha az általunk nyitott új bankszámla költsége kevesebb, mint a bank által ajánlott kedvezmény.

Magasabb jövedelem kedvezőbb THM

Magasabb jövedelem esetén a bankok többsége kedvezőbb kondíciókkal kínálja a személyi kölcsönt. És bár a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, ha van lehetőség adóstárs bevonására, érdemes azt megfontolni, hiszen a kedvezőbb THM alacsonyabb törlesztő részletet jelent. Ehhez pedig mindössze be kell vonnunk valakit a hitelbe adóstársként.

Jövedelem és jóváírás

Bizonyos esetekben a személyi kölcsönt nyújtó bank elvárja, hogy a jövedelmünk a banknál nyitott számlára érkezzen. Nem ritka azonban, hogy csak havi jóváírást várnak el, vagyis nem kell a jövedelmünknek a számlára érkeznie, ha más forrásból rendszeres jóváírásunk érkezik. Ezzel kiválthatjuk a havi jövedelmünk számlára utalását.

Hitelfedezeti biztosítás

Amennyiben hitelfedezeti biztosítást kötünk, szintén érhetünk el THM kedvezményt. Mivel a hitel visszafizetése biztosítva van, a kockázat csökkenését a bank kedvezőbb kondíciókkal jutalmazza. A hitelfedezeti biztosítás tehát amellett, hogy biztonságosabb visszafizetést garantál a számunkra, még a havi törlesztő részletünk nagyságát is csökkentheti.

Nem nehéz alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönhöz jutni. Ehhez célszerű a hitelkalkulátor mellett a kiegészítő információkat is tanulmányozni. Ezek nem apróbetűs részek, nincsenek elrejtve, csupán egy kis plusz utána olvasást igényelnek. Minimális időráfordítással csökkenthetjük a havi kiadásainkat. Vagy fordulhatunk szakértőhöz is. A végeredmény ugyanaz lesz: kevesebbet kell majd havonta fizetnünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

2021.06.28.

Módosíthatja a bank egyoldalúan a kamatokat, és ha igen, milyen esetekben? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom
Így kaphatsz hitelt, ha munkahelyet váltottál

Így kaphatsz hitelt, ha munkahelyet váltottál

2022.11.25.

Ha munkahelyet váltasz, az akár komoly előrelépés is lehet a karrieredben, de a hitelfelvételt meg is nehezítheti; lássuk, hogy miért és hogyan!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

2021.10.29.

Alkalmazotti jogviszony esetén a jövedelmünket igazolnunk kell hitelfelvételkor. Ehhez munkáltatói igazolásra lesz szükség. Mi van, ha nem tudunk, vagy nem akarunk munkáltatói igazolást bemutatni? Körüljártuk a témát, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül.

Tovább olvasom
Mikor érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt választanod?

Mikor érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt választanod?

2022.09.30.

Nem vagyunk egyformák, így az igényeink, vágyaink és céljaink sem ugyanolyanok, ezért nem meglepő, hogy a hitelfelvételkor sem feltételen ugyanaz jelenti számunkra a megoldást, ami a szomszédunknak, vagy a kollégánknak segített. Jó tudni, hogy kinek érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelni, milyen élethelyzetben nyújt megoldást és milyen feltételekkel vehető igénybe?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával