Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A Takarékbank Otthon Lakáshitel részletesen

2020.10.27.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:52

Lakáshitelt szeretnél igényelni? A Takarékbank Otthon Lakáshitel érdemes lehet a figyelmedre, hiszen bizonyos feltételek teljesülése esetén kiemelkedően jó THM-mel veheted fel, és más tulajdonságai alapján is kifejezetten kedvező.

A Takarékbank Otthon Lakáshitel részletesen

A Takarékbank Lakáshitel kondíciói

Három altípust különböztethetünk meg: a Takarékbank Referencia Otthon Lakáshitelt, a Takarékbank Ötös Otthon Lakáshitelt és a Takarékbank Tízes Otthon Lakáshitelt, amelyek több tulajdonságukban is különböznek, viszont mindegyikben közös, hogy új vagy használt lakóingatlan, illetve építési telek vásárlására, új lakóingatlan építésére, meglévő ingatlan bővítésére, felújítására és ingatlancélú hitelek kiváltására egyaránt felhasználhatóak. A minimálisan igényelhető hitelösszeget 1 millió forintban határozták meg, de érdekes módon a felső határ nincs megadva, vagyis a bank valószínűleg minden, az észszerűség határain belül leadott igényt képes kiszolgálni, természetesen a feltételek teljesítése mellett.

A különbségek

Természetesen a Takarékbank Lakáshitel három altípusa között akadnak különbségek is, elsődlegesen a THM értékekben.
Takarékbank Referencia Otthon Lakáshitel: 3,34-5,24%
Takarékbank Ötös Otthon Lakáshitel: 3,27-5,97%
Takarékbank Tízes Otthon Lakáshitel: 3,76-7,05%
A különbségek ezen felül a kamatozásból adódnak: a Referencia Lakáshitel ugyanis változó kamatozású, hat havi kamatperiódussal, az Ötös és a Tízes viszont fixált, mégpedig öt, illetve tíz éves kamatperiódussal.

Mennyi a futamidő?

A futamidő tekintetében is akad egy minimális különbség a három altípus között, ugyanis a referenciakamathoz kötött, 5 éves kamatperiódusban rögzített kamatozású, vagyis a Takarékbank Ötös Otthon Lakáshitel esetén 3-30 év, míg a 10 éves kamatperiódusban rögzített kamatozású, tehát a Takarékbank Tízes Otthon Lakáshitel esetén viszont már 6-30 év.

Vannak kedvezmények, amelyek miatt érdemes igénybe venni ezt a lakáshitelt?

Kamatkedvezményt szinte minden bank kínál a hitelei mellé, és ez a Takarékbank Lakáshitelek esetében sincs másként. Persze ennek feltételei is vannak, mint például a rendszeres jóváírás – ennek összege pedig meghatározza a kamatkedvezmény mértékét is – illetve a Takarékbanknál vezetett folyószámla. Ezeken felül a Takarékbank nem számítja fel a folyósítási díjat, illetve a nem hiteles tulajdoni lap lekérdezésének költségét, emellett visszatérítik a közokiratba foglalás díját és az alapfedezetre vonatkozó első értékbecslés díját.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a Takarékbank Lakáshitele, indítsd el oldalunkról, online az igénylést!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hitelkiváltó hitel? Ez mit jelent?

Hitelkiváltó hitel? Ez mit jelent?

2019.03.06.

A törlesztőrészletek többnyire emelkedtek az utóbbi években, de a jövedelmek mértéke ezt nem feltétlenül követte, így a legtöbb háztartásnak egyre nagyobb gondot jelent a törlesztés megoldása. Ha Neked is egyre nagyobb probléma a hiteleid visszafizetése, akkor érdemes elgondolkodnod egy hitelkiváltó hitel felvételén.

Tovább olvasom
Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

2019.12.07.

Néhány évvel ezelőtt még bevett szokás volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai között az szerepelt: „legalább három hónapos, határozatlan idejű munkaszerződés”, a határozott munkaviszonnyal rendelkezőket pedig automatikusan elutasították, ám változott a helyzet, és jó okkal.

Tovább olvasom
Milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként?

Milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként?

2021.12.31.

A pénzintézetek a jelzáloghitelekhez ingatlanfedezetet kérnek. Ez az ingatlan lesz a hitel egyik biztosítéka a jövedelmünk mellett, ezért a jelzáloghitelek kamata jellemzően alacsonyabb a szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélkül igényelhető kölcsönöknél. Utánajártunk, hogy milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként.

Tovább olvasom
Átlagos lakáshitel felvételéhez szükséges adóstárs?

Átlagos lakáshitel felvételéhez szükséges adóstárs?

2020.08.04.

Röviden: nem, egy átlagos lakáshitel felvételéhez nem szükséges adóstárs. Átlagon felüli fizetés viszont igen, ám ez természetesen függ attól is, hogy mekkora összeget szeretnél felvenni. Rendkívül összetett a válasz, mivel emellett még számtalan tényezőt kell figyelembe venned ahhoz, hogy meg is kapd az igényelt összeget, ezért az alábbiakban ezt nézzük át.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával