Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

2022.03.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. március 7. 12:38

Kifejezetten a hazai mikro és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat, kezelési költség és kezességi díj támogatású beruházási hitel a Széchenyi Mikrohitel GO!. Felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. 7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról.

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

Mik a Széchenyi Mikrohitel GO! előnyei?

A Széchenyi Mikrohitel GO! akár tíz éves futamidővel is elérhető, és akár kezdő vállalkozásként is igényelhetjük. Széles körűen használható fel beruházási célok megvalósítására, miközben magas állami kamat, kezelési költség és garantőrintézményi kezesség bevonásakor kezességi díj támogatással juthatunk hozzá. A Széchenyi Mikrohitel GO! szabad felhasználással forgóeszköz beszerzésre fordítható legfeljebb a hitelösszeg ötödéig. Vagyis a hitelösszeg 20 százaléka felett teljes mértékben mi rendelkezünk, azt szabadon, a szükséges forgóeszközökre költhetjük.

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!?

Minden olyan mikro-vállalkozás igényelheti, aminek nincs lejárt köztartozása és nincs lejárt hiteltartozása sem. Ezek a kizáró alapfeltételek. A további részletes, aktuális feltételekről a regisztráló irodákban tájékozódhatunk.

Hol igényelhetjük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t?

A Széchenyi Mikrohitel GO!-t a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban és a Kereskedelmi és Iparkamarák irodáiban igényelhetjük. A regisztráló irodák hozzáértő dolgozói segítséget adnak az igénylőlap kitöltésekor, és elmondják, hogy milyen dokumentumokra lesz szükségünk. Kitöltés után az igénylőlapot továbbítják az általunk választott pénzügyi intézménynek. Az igénylőlap kitöltése ingyenes, ahogy a segítségnyújtás is. Széchenyi Mikrohitel GO!-t az ország közel 200 pontján igényelhetjük.

Mik a Széchenyi Mikrohitel GO! paraméterei?

A vállalkozásunknak rendelkezésére kell állnia a beruházásunk tervezett összköltségének legalább 10 százalékának megfelelő saját erőnek. Minimum 1 millió, maximum 50 millió forintot igényelhetünk a Széchenyi Mikrohitel GO!-ból. A futamidő 13 és 120 hónap között lehet. A Széchenyi Mikrohitel GO!-hoz biztosított állami támogatások miatt a vállalkozás által a hitel futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 0,5 százalék évente.
Ilyen kedvező feltételekkel a piaci hiteleknél biztos, hogy nem fogunk találkozni.

Mi a Széchenyi Mikrohitel GO! biztosítéka?

A hitelügylet biztosítékaként legalább egy dologi biztosíték kötelezően be kell vonnunk, ami lehet akár a beruházás tárgya is. Ha a dologi biztosíték fedezeti értéke alapján az ügylet fedezettsége eléri az 50 százalékot, akkor magánszemély készfizető kezessége is lehetséges. Garantőrintézmény bevonása kötelező lesz, ha az ügylet fedezettsége nem éri el a 110 százalékot. Egyéb esetekben is vonhatunk be a hitelügyletbe garantőrintézményt.

Hogy kell törleszteni a Széchenyi Mikrohitel GO!-t?

A hitel törlesztését a türelmi időt követően kell elkezdeni. A türelmi idő akár 24 hónap is lehet. Így akár két év is a rendelkezésünkre áll, hogy megerősítsük a vállalkozásunkat, mielőtt fizetni kezdenénk. Havi vagy negyedéves törlesztési gyakoriságot választhatunk. Ez a rugalmas megoldás is a vállalkozásunkat segíti. A tőketörlesztéssel egy időben kell megfizetnünk a kamatokat is.

Melyik pénzügyi intézményeket választhatjuk?

A Széchenyi Mikrohitel GO!-t a KAVOSZ regisztráló irodáiban igényelhetjük, ugyanakkor a hitel folyósítása és a törlesztése már egy, az általunk kiválasztott pénzügyi intézményben történik. Az alábbi pénzügyi intézményeket választhatjuk Széchenyi Mikrohitel GO!-hoz. A felsorolás nem egy ajánlási sorrend, betűrendben kerültek felsorolásra a választható pénzügyi intézmények.

  • ArteusCredit Zrt.
  • Arthur Bergmann Hungary Zrt.
  • BG Finance Zrt.
  • Capital Hitelház Zrt.
  • Carion Finanszírozási Centrum Zrt.
  • Central Finance Zrt.
  • CEP Zrt.
  • City-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • Corrigia Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • D.A. Faktor Zrt.
  • DEBT-INVEST Zrt.
  • Duna Faktor Zrt.
  • e-F@ktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • Első Hitelkapu Pénzügyi Zrt.
  • EPZ Emerald Pénzügyi Zrt.
  • Eurotrade Capital Zrt.
  • Foldana Pénzügyi Zrt.
  • Hitelpont Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt.
  • Magyar Hitel Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • Magyar Záloghitel Faktoráló és Pénzügyi Zrt.
  • Magyar-Mikrohitelező Központ Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • MGV Magyar Gazdaság és Vállalkozásfejlesztő Zrt.
  • New Deal Finance Zrt.
  • PannonHitel Zrt.
  • Vállalkozói Hitel Központ Pénzügyi Szolgáltató Zrt.
  • Wellum Pénzügyi Zrt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

2020.07.24.

Egyéni vállalkozóként szeretnél hitelhez jutni, és a lehető legjobb konstrukciót keresed? Az új Széchenyi hitelekben gondolkodsz, de nem tudod, melyiket válaszd, és azt sem, hogy egyáltalán felveheted-e valamelyiket? Akkor érdemes lesz elolvasnod alábbi írásunkat!

Tovább olvasom
Már minden harmadik KKV hitel mögött a Garantiqa áll

Már minden harmadik KKV hitel mögött a Garantiqa áll

2022.01.10.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által indított Garantiqa Krízis Garanciaprogram a KKV hitelek egyharmada mögött ott áll.

Tovább olvasom
Vállalkozásom minimális forgalmat generált, milyen kölcsönt igényelhetek?

Vállalkozásom minimális forgalmat generált, milyen kölcsönt igényelhetek?

2020.07.18.

A vállalkozásod minimális forgalmat bonyolít, azaz az úgynevezett mikrovállalkozások közé tartozik, és szeretnél vállalkozói hitelt felvenni? Nem lehetetlen, hiszen nem a forgalmad mennyisége határozza meg a hitelképességedet, hanem egyéb tényezők, illetve az, hogy tudsz-e egyáltalán törleszteni.

Tovább olvasom
Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

2022.09.20.

A Széchenyi Kártya Program MAX támogatott hiteleket takar, amelyek vállalkozások számára nyújthatnak segítséget.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával