Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

3+1 tanács hitelfelvétel előtt

2021.03.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. július 26. 15:56

Olvasd el tanácsainkat hitelfelvétel esetére, mert rengeteg bosszúságtól és komoly anyagi veszteségektől kímélheted meg magad!

3+1 tanács hitelfelvétel előtt

Az interneten terjedő tanácsokkal Dunát lehetne rekeszteni, és sajnos a legtöbbjét elolvasni szimpla időpazarlás, ám ezzel a cikkel nem ez lesz a helyzet. Szakértőinkkel közösen állítottuk össze őket, akik tudják, hogy mire kell figyelni hitelfelvétel előtt.

1. Alaposan fontold meg!

Mindent végy figyelembe a hitelfelvétel előtt, de a legfontosabb, hogy a jövedelmi helyzeted alapján számold ki, mennyi törlesztőrészletet tudsz kényelmesen bevállalni! Fontos tudnod, hogy a JTM szabályozás alapján havi 500.000 forintos nettó jövedelem alatt ez maximum 50% lehet, míg felette 60%, ám a bankok legtöbbje ezt lényegesen alacsonyabban állapítja meg. Neked azonban még ennél is körültekintőbbnek kell lenned, és figyelembe kell venned a mindennapi életedhez szükséges összeget, de emellett a vészhelyzetekre is fel kell készülnöd.

Ennél azonban fontosabb, hogy átgondold: valóban szükséged van-e a hitelre. Ha ugyanis másként is meg tudod oldani a felmerülő problémát, ami miatt hitelt vennél fel, érdemesebb azt választanod. Ha ehhez idő kell, hát szánd rá, de jobban jársz, ha nem vered magad adósságba!

2. Nézz utána mindennek a hitellel kapcsolatban!

Ha mindenképp a hitelfelvétel mellé teszed a voksod, érdemes az adott hitelkonstrukcióval kapcsolatos minden információt beszerezned. Így például jó, ha tudod, hogy az adott hiteltermék esetében milyen feltételek vonatkoznak a végtörlesztésre, mik a feltételek a szerződésfelmondás esetén, illetve, hogy milyen kedvezményeket vehetsz igénybe.

3. Hasonlítsd össze a hiteleket!

Hitelfelvétel előtt a legfontosabb, hogy a lehető legjobb konstrukciót megtaláld. Ennek érdekében nem kell mást tenned, mint összehasonlítani a bankok ajánlatait, majd választani. Vedd figyelembe a teljes visszafizetendő összeget, a díjakat, az egyéb költségeket, illetve a kockázatokat, és persze nem szabad figyelmen kívül hagynod az esetleges akciókat sem, hiszen így rengeteget spórolhatsz!

+1. Használd oldalunkat!

Weboldalunkon minden fontos információt megtalálsz a bankok legjobb ajánlatairól, és könnyen össze is hasonlíthatod őket, majd az igénylést is elindíthatod online, csupán néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Új kormányrendelet: elérhető az 5,9%-os személyi kölcsön

Új kormányrendelet: elérhető az 5,9%-os személyi kölcsön

2020.04.15.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait az egész világ nyögi, és számos intézkedés látott világot ezek enyhítésére. A Magyar Nemzeti Bank egész sor javaslattal állt elő, amelyek megkönnyíthetik a következő, remélhetőleg csak néhány hónapos időszak átvészelését. Szerencsére a kormány is úgy gondolja, hogy ezek a javaslatok átültethetőek a gyakorlatba. Az egyik ilyen könnyítés a személyi kölcsönök 5,9%-os THM-maximuma.

Tovább olvasom
Lakáshitel feltételei 2019-ben

Lakáshitel feltételei 2019-ben

2019.12.22.

A hitelkonstrukciókhoz szabott feltételek folyamatosan változnak, és ez alól a lakáshitelek sem kivételek. Ha ez nem lenne elég, a hitelek kritériumai bankonként eltérhetnek. Így okozva totális káoszt, de mi segítünk rendet teremteni, és összefoglaljuk Neked, hogy mik a lakáshitel feltételei 2019-ben!

Tovább olvasom
A fedezet nélküli hitelek fajtái

A fedezet nélküli hitelek fajtái

2021.01.05.

A fedezet nélküli hitelek sokszínűek, és mindegyik más-más élethelyzetekben nyújt megoldást.

Tovább olvasom
CSOK beforgatási kötelezettség megszűnése használt lakás esetén – újabb könnyítés!

CSOK beforgatási kötelezettség megszűnése használt lakás esetén – újabb könnyítés!

2019.05.20.

Írtunk már az idén bekövetkező változásokról a CSOK kapcsán, azonban jött egy újabb fejlemény. Ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ez pedig a használt lakásokra vonatkozó beforgatási kötelezettség eltörlése. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával