Hirdetés

5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

2022.03.14.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. március 14. 15:34

A legkedvezőbb bankszámla megtalálása a saját, jól felfogott érdeked kell, hogy legyen, ezért érdemes időt szánnod rá, és mindent megtudnod a menetéről!

5 tipp, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb bankszámlát

A legkedvezőbb bankszámla megtalálásával sokan egyáltalán nem törődnek; vagy maradnak a megszokott bankjuknál, vagy elfogadják a legelső ajánlatot, mondván: úgyis minden banknál ugyanazt találnák. Ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetnének, hiszen már egy adott bank portfóliójában is többféle számlacsomag közül lehet választani, és mindegyik bankonként eltérő.

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyeket egytől egyig figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a legkedvezőbb bankszámlát választhasd ki.

Fontos, hogy mire használod a számlát

Sokan csak ide kapják a fizetésüket, amit aztán egy összegben fel is vesznek róla, és készpénzzel intézik a kifizetéseiket, míg mások szinte mindent utalással oldanak meg, és a számla mellé járó, kiegészítő szolgáltatásokat is aktívan használják. Egyértelmű, hogy nem egyforma számlacsomagra van szükségük, mégis sokszor ugyanakkora díjat fizetnek.

Éppen ezért figyelembe kell venned a pénzügyi szokásaidat a legkedvezőbb bankszámla megtalálása során, és olyat választani, amelynél nem fizetsz olyasmiért, amit nem is használsz, viszont minden megtalálható a csomagban, amire szükséged van.

Ha már van bankszámlád, érdemes a legutóbbi néhány hónap kivonatait átnézned, hiszen ebből könnyen kiolvashatod, hogy mik is a tényleges szokásaid, így például jól látható, hogy átlagosan hányszor veszel fel készpénzt, vagy milyen rendszerességgel használsz bizonyos funkciókat.

A legkedvezőbb bankszámla kiválasztása

A legkedvezőbb bankszámlát úgy találhatod meg a legegyszerűbben, ha összehasonlítod több bank ajánlatait, majd kiválogatod az esélyes jelölteket – ezt többek között oldalunkon is megteheted.

Az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venned a legkedvezőbb bankszámla kiválasztásakor, az ár, ez ugyanis éves szinten akár öt számjegyű megtakarítást, vagy épp veszteséget is jelenthet.

Fontos, hogy szemrevételezd a különféle szolgáltatások díjait, majd a saját szokásaiddal is összevesd ezeket, így láthatod, hogy nagyjából milyen összegre kell számítanod havi szinten. Ezt 12-vel felszorozva, majd hozzáadva a bankkártya éves díját megkapod az éves költséget, ami elsőre soknak tűnhet, ám valószínű, hogyha összehasonlítod a jelenlegi számlád költségeivel, már más lesz a helyzet. A legalacsonyabb összeggel rendelkező számlacsomag kiválasztásával már el is érted a célodat!

Nem csak pénzügyi szempontokat érdemes mérlegelni

Ha a legkedvezőbb bankszámla megvan, a következő lépés a szerződés megkötése. Ha a legközelebbi bankfiók, ahol ezt megteheted, a város másik végén, vagy épp egy másik városban található, vesd el az ötletet, és inkább válaszd a második, vagy a harmadik helyezettet, amelynek esetében nem kell hosszasan utaznod, ha el akarsz intézni valamit.

Ugyanígy érdemes figyelembe venned a legközelebbi ATM helyzetét is, de a netbank használati értékét is érdemes szem előtt tartani.

A legkedvezőbb bankszámla kiválasztása nem egyszeri feladat

Hacsak nem törlesztesz hitelt, érdemes a bankszámládat néhány évente felülvizsgálnod, hiszen a legtöbb bank rendszeresen újítja meg a számlacsomagjait, így könnyen lehet, hogy érdemes váltanod. Ennek oka lehet az, hogy a bankod emeli a díjakat, de az is, hogy egy másik jobb ajánlattal állt elő; mindkét esetben érdemes másik bankszámlát nyitnod.

Ha még többet spórolnál, változtass a pénzügyi szokásaidon is!

A pénzügyi szokásaid átalakítását alaposan át kell gondolnod, hiszen nem biztos, hogy az egyes módosításokat meg is tudod valósítani, azonban érdemes próbálkozni, hiszen így spórolhatsz a leghatékonyabban.

Érdemes például minden megbízást elektronikus úton lebonyolítanod, mivel így alacsonyabb lehet a költsége. Havonta maximum két alkalommal legfeljebb 150 ezer forintot vehetsz fel díjmentesen az ATM-ből; ha többször szoktál, akkor ezt is lényeges lenne átalakítanod. Hosszasan sorolhatnánk még, hogy mind változtass, de a legmegfelelőbb utat neked kell megtalálnod, viszont fontos, hogy foglalkozz ezzel a kérdéssel is, hiszen éves szinten akár 40 ezer forintot is megtakaríthatsz így.

Első lépésként pedig hasonlítsd össze oldalunkon a banki ajánlatokat, hogy könnyedén megtalálhasd a legkedvezőbb bankszámlát!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

Bankszámlanyitás gyerekeknek? Igen!

2020.11.20.

Sokan már viccelődnek azzal, hogy mennyire nem az életre készítik fel a gyerekeket az iskolákban, mégis folyamatosan leterheltek. A pénzügyekhez például nem hogy a gyerekek, de a felnőttek nagy része sem ért annyira, amennyire szüksége lenne rá, és akkor a pénzügyi tudatosságról nem is beszéltünk, amit nem elegendő tanulni, arra nevelni kellene mindenkit. A bankszámlanyitás gyerekeknek ehhez lehet az első lépés, de persze a szülőknek lesz még dolguk ezen felül is.

Tovább olvasom
5 tipp a biztonságos bankoláshoz

5 tipp a biztonságos bankoláshoz

2021.03.02.

A biztonságos bankolás feltételeit nem csupán a bank biztosítja; neked is tenned kell érte! Az alábbiakból megtudhatod, hogyan csináld.

Tovább olvasom
Állandó átutalás, vagy csoportos beszedés – mikor melyiket érdemes használnunk?

Állandó átutalás, vagy csoportos beszedés – mikor melyiket érdemes használnunk?

2022.12.19.

Az állandó átutalás, vagy a csoportos beszedés képes megoldani, hogy anyagilag jobban járjunk? Van-e más lehetőség? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom
Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom