fbpx
Hirdetés

Banki hitel, vagy faktoring? Segítünk megválaszolni a kérdést!

2021.08.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:25

Hogy banki hitelből, vagy faktoring segítségével finanszírozod-e a vállalkozásodat, elég nehéz kérdés, hiszen mindkettő rendelkezik olyan előnyökkel, amelyeket érdemes kihasználnod. Lássuk a részleteket!

Banki hitel, vagy faktoring? Segítünk megválaszolni a kérdést!

A banki hitelt talán már nem kell bemutatnunk, hiszen, ha valaha szükséged volt egy kisebb-nagyobb összegre, szinte bizonyos, hogy egy bankhoz fordultál. A jelenlegi, gazdaságilag nehéz helyzetben ráadásul számos, államilag támogatott hitellehetőséggel is élhetsz, melyekről folyamatosan beszámoltunk mi is: ilyen például a Széchenyi Program minden terméke, vagy a nemrég lezárult NHP Hajrá, és természetesen számos új lehetőség is várható a gazdaság felpörgetésére szolgáló intézkedések folytatása során. A faktoring viszont egy olyan finanszírozási konstrukció, ami eddig nem kapott túl nagy figyelmet, ám az alábbi cikkben bemutatjuk, miért is érdemes elgondolkodnod rajta.

A faktoring lényege

A faktoring egy finanszírozási forma, amit vállalkozások, illetve vállalatok számára hoztak létre. A faktoring alapja a számlák eladása, azaz a vállalkozásod kifizetetlen számláit egy faktorcég megvásárolja, másképp fogalmazva hitelt folyósít, amelyek fedezetét a számlák biztosítják. A legtöbb számla 30-120 napos fizetési határidővel kerül kiállításra, viszont így nem jutsz a pénzedhez, még akkor sem, ha sürgősen szükséged lenne rá. Fontos viszont, hogy nem a számla teljes ellenértékét kapod meg, hanem annak valamivel kevesebb részét; a különbség faktorcégenként változik.

A faktoring előnyei

A faktoring segítségével tervezhetőbbé válnak a bevételek, csökkenthető a kései, vagy nemfizetésből eredő kockázat. Az átmeneti likviditási és finanszírozási problémák kezelhetőek nagy összegű és hosszú fizetési határidővel kiállított számlák esetén is. A behajtást ráadásul rábízhatod a faktorcégre, azaz nincs kockázat, viszont számolnod kell a költségeivel is, amelyeket a számla értéke és a neked nyújtott összeg közötti különbség fedez.

A banki hitel és a faktoring a két legnépszerűbb finanszírozási lehetőség, de a különbségek jól láthatóak, hiszen eltérő helyzetekben, de hasonló problémákra tudnak megfelelő megoldást biztosítani. Bármelyik mellett is döntesz, válaszd a legjobb ajánlatot, ha pedig banki hitelre lenne szükséged, hasonlítsd össze ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5+1 lényeges kérdés a faktorálásról

5+1 lényeges kérdés a faktorálásról

2022.10.11.

A faktorálás komoly segítséget nyújthat a vállalkozásod likviditásának fenntartásában – az alábbiakban a legfontosabb kérdéseket válaszoljuk meg.

Tovább olvasom
Faktoring és hitel – mi a különbség?

Faktoring és hitel – mi a különbség?

2021.06.01.

Faktoring és hitel között számos különbség felfedezhető, a közös pedig csupán az, hogy mindkettő pénzzel jár. Az alábbi cikkből mindent megtudhatsz róluk!

Tovább olvasom