fbpx
Hirdetés

Az előzetes hitelbírálat folyamata

2021.03.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:34

Az előzetes hitelbírálat folyamata gyorsan lezajlik, ráadásul sokat segít a döntésben, ezért mindig érdemes igénybe venni a lehetőséget!

Az előzetes hitelbírálat folyamata

Az előzetes hitelbírálat folyamata a legtöbb banknál ingyenes, sőt, online is intézhető, tehát mindenképp vedd igénybe, ha hitelt vennél fel! A bank az anyagi helyzeted alapján felméri, hogy mekkora összegű hitelre vagy jogosult, és erről igazolást is kiállít, amivel ingatlanvásárlás esetén igazolni tudod az eladó számára, hogy hitelképes vagy, tehát nem kerülsz a készpénzes vásárlókkal szemben hátrányba, ráadásul a hitelfelvétel folyamata is sokkal gördülékenyebb lesz.

Az előzetes hitelbírálat menete

Az előzetes hitelbírálat folyamata a hitelkalkulátor használatával kezdődik, azaz érdemes az interneten felmérned, hogy melyik bankhoz érdemes fordulnod, és ott mire számíthatsz. Lényeges, hogy az előzetes hitelbírálat csak annál a pénzintézetnél használható fel, amelyiktől kérted, és csak limitált ideig érvényes, ám jó, ha tudod, hogy egyszerre akár több banktól is kérheted. Az előzetes hitelbírálat folyamata nagyjából ugyanaz, mint a személyi kölcsön igénylése, azaz a bank átvizsgálja az okmányaidat és dokumentumaidat, majd kiadja az igazolást.

Lényeges, hogy egy jelzáloghitel igényléséhez több tényezőt is vizsgál a bank, tehát itt nem csupán a jövedelmi helyzeted a mérvadó, hanem a megvásárolni kívánt ingatlan értéke, az általad biztosított önerő, valamint a JTM szabályozás is beleszól a végeredménybe. Ezeken túl a bank természetesen figyelembe veszi az életkorodat és a meglévő hiteleidet, valamint ellenőrzi azt is, hogy szerepelsz-e a KHR negatív adóslistáján.

Miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni?

A fentebb felsoroltakon túl is akad olyan előny, ami miatt érdemes túlesni az előzetes hitelbírálat folyamatán. Az igénylésével elkerülheted a rossz döntéseket, és ez kiemelten fontos, hiszen akár a foglalót is elbukhatod, ha a bank minden pozitív előjel dacára elutasítja az igénylésedet. A foglaló pedig a vételár minimum 10%-a, ami a mai lakásárak esetében több millió forint, ennek elvesztése pedig veszélybe sodorja a lakásvásárlási terveidet is!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Okok, amelyek miatt érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

Okok, amelyek miatt érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2021.09.01.

Az előzetes hitelbírálat igénylésének lehetősége mindenki számára adott, mégis kevesen élnek vele – az alábbiakban bemutatjuk, miért tedd meg, ha lakáshitelt készülsz felvenni.

Tovább olvasom
Mennyire megbízható jelenleg egy előzetes hitelminősítés?

Mennyire megbízható jelenleg egy előzetes hitelminősítés?

2021.05.10.

Az előzetes hitelminősítés több szempontból is hasznos, ám a megbízhatósága minimum kérdéses, illetve bankonként eltérő is – mutatjuk az okokat.

Tovább olvasom