Áfa visszatérítési támogatás 2024

Az ÁFA visszatérítési támogatás három fajtája

Mikor kapjuk meg az adó visszatérítési támogatást?

Mekkora részét kaphatjuk vissza az ÁFÁ-nak?

Az ÁFA visszatérítési támogatás határideje

Az ÁFA visszatérítési támogatás feltételei

Ez az ÁFA visszatérítési támogatás új lehetőségeket nyit meg országosan, a kibővült preferált kistelepülési listájával, a telekárat is tartalmazó ár figyelembe vételével, és a magas visszatéríthető összegével. A támogatás összege magas, érdemes körbejárni a bankokat, hogy új lakás vásárlása esetén hozzájussunk az ÁFA visszatérítési támogatáshoz, hiszen így kedvezményesebb áron vásárolhatjuk meg az ingatlant. A támogatás hitelintézeteknél igényelhető, egyes esetekben gyermek vállalása nélkül is. A támogatással csökkennek az építési költségek, ezért több marad a családi kasszában. Jelenleg nem mindegyik banknál igényelhető a támogatás. A megfelelő bank kiválasztása után online vagy telefonon érdeklődhetünk a feltételekről, és kaphatunk részletes tájékoztatást a támogatásról.

A támogatás feltételeinek teljesülését az illetékes hatóság minden esetben ellenőrzi.

A benyújtandó számlákra vonatkozó szabályok

Mi számít új lakásnak?

Korszerűsítésről akkor beszélünk, ha az alábbiak közül valamelyik megvalósul

A korszerűsítési munkálatokat a támogatási szerződés megkötésétől számított 3 éven belül be kell fejezni, ezt a hitelintézet helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Bővítésről akkor beszélünk, ha alábbiak közül valamelyik megvalósul

A bővítési munkálatokat a támogatás alapját képező bővítési munkák elvégzését a támogatási szerződésben meghatározott határidőn, de legfeljebb a bővítés megkezdésétől számított 5 éven belül be kell fejezni. Ezt a hitelintézet szintén helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Az ÁFA visszatérítési támogatás feltételei:

Kötelező tulajdonjog

TB jogviszony

A magyarországi TB jogviszonyt egy hónapnál nem régebbi okirattal kell igazolni. Bizonyos esetekben külföldi jogviszony is megfelelő lehet.

Kizáró okok igényléskor

az nem kaphatja meg a támogatást.

ÁFA visszatérítés falusi CSOK esetén – összefoglaló

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Az adó-visszatérítési támogatás hitel igénybevétele nélkül is kérhető 27%-os számlákkal a folyamatban lévő munkákra.(elkészült munkákra nem)

Igen. A nyugdíj TB jogviszonynak számít. Jár a támogatás.

Igen. Új építésű lakás vásárlása, vagy új lakás építése esetén nem szükséges gyermeket vállalni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Bankolj okosan: Fedezd fel a Gránit Diákszámla előnyeit!

Diákként kiemelten fontos, hogy milyen bankszámlát választunk. Lehet, hogy ez lesz az első bankszámlánk. Bankolj okosan! Fedezd fel a Gránit Diákszámla előnyeit! Szakértőin segítenek ebben neked. Mutatjuk, hogy lesz fontos.

Tovább olvasom
Milyen rendszeres befektetési lehetőségek közül választhatunk?

Ha befektetéseinket rendszeresen szeretnénk gyarapítani, több lehetőség közül is választhatunk. Részletesen bemutatjuk a bankbetétet, a lakástakarékot és a nyugdíjcélú megtakarításokat. Végül röviden írunk arról, hogy bár az állampapír nem egy rendszeres befektetési lehetőség, de akár az is lehet.

Tovább olvasom
5 ok, amiért megéri az UniCredit Fix Kamat személyi kölcsönét választani

A személyi kölcsön felhasználása szabad, ezért is olyan népszerű. Számos személyi kölcsön közül választhatunk, és ez a választás nem mindig könnyű. De melyik lehet a legjobb számunkra? Mi alapján válasszunk? Szakértőink segítenek: íme, 5 ok, amiért megéri az UniCredit Fix Kamat személyi kölcsönét választani.

Tovább olvasom
Júniusban indul az új otthonfelújítási program: ismerd meg a részleteket!

Lakásfelújítást tervezők, felkészülni! Indul az új otthonfelújítási program. Akár 6 millió forintot is kaphatunk kedvezményes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás formájában. És bár önerőre is szükség lesz, a lehetőség adott. A júniusban induló program részleteit fokozatosan ismerhetjük meg. Mutatjuk, mit tudunk eddig.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával