Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2021.02.15.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:52

Ingatlanvásárlás előtt állsz és szeretnél előzetes hitelbírálatot kérni? Nem okoz gondot, ha nincs még kiválasztva a leendő otthonod, anélkül is kiderülhet, mekkora hitelt vehetsz fel a közeljövőben. Összegyűjtöttük az előzetes hitelbírálattal kapcsolatos legfontosabb információkat.

Miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

Miért éri meg előzetes hitelbírálatot kérni?

Az eladók többnyire jobban szeretik, ha a vevő készpénzben fizet, hiszen ebben az esetben nem kell attól tartaniuk, hogy a sikertelen hitelbírálat meghiúsítja az ügyletet. Emiatt is megéri előzetes hitelbírálatot kérni, hiszen a bank ebben az esetben előre igazolja, hogy hitelképes a vevő, így kisebb kockázatot vállal az eladó. Ráaásul jelentős összeget spórolhat neked az előzetes hitelbírálat. Amennyiben enélkül indítod el a hiteligénylést és elutasításra kerül a kérelem, elveszted az előre kifizetett ügyvédi munkadíjat, a tulajdoni lap lékérésének díját és az értékbecslés díját. Azonban az előzetes hitelbírálatnak köszönhetően az említett költségek kifizetése előtt kiderül, ha nem vagy hitelképes. Ráadásul a bankok többsége nem számol fel díjat az előzetes hitelbírálat elkészítéséért. Az említett előnyök mellett azért is megéri előzetes hitelbírálatot kérni, mert egyszerűbb lesz a hitelfelvétel lebonyolítása, ha ugyanannál a banknál veszed fel a lakáshitelt, ahol az előzetes hitelbírálatot kérted.

Szeretnél előzetes hitelbírálatot kérni? Ezeket a dokumentumokat szerezd be!

Ha szeretnél előzetes hitelbírálatot kérni, szükséged lesz személyi okmányokra, valamint olyan hivatalos dokumentumokra, melyek igazolják a rendszeres bevételeidet és kiadásaidat. Bevételigazolásként 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolást kér a bank. Amennyiben egyéni vállalkozóként szeretnél hitelt felvenni, szükséged lesz egy NAV által kiállított igazolásra a jövedelmedről és arról is, hogy nincs köztartozásod. Mindemellett az elmúlt 3-6 hónapra vonatkozó bankszámlakivonat is kell. A pozitív előzetes hitelbírálat sem garancia mindenre, hiszen jelentkezhetnek olyan váratlan körülmények, amelyek meghiúsítják a hitelfelvételt. Előfordulhat, hogy a kiválasztott ingatlan nem felel meg a bank által támasztott követelményeknek, de negatívan befolyásolhatja a hiteligénylést a munkahely elvesztése, a munkahelyváltás eredményezte próbaidő és a KHR listára kerülés is. Egy esetleges elutasítás esetén érdemes az igényelt összeg nagyságán változtatni. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor mindenképpen érdemes más banknál is próbálkozni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A 10 legfontosabb hitelezési alapfogalom

A 10 legfontosabb hitelezési alapfogalom

2022.12.06.

Hitelezési alapfogalmakkal érdemes tisztában lenned, ha el szeretnél igazodni a kölcsönök világában – az alábbiakban a legfontosabbakat gyűjtöttük össze.

Tovább olvasom
Nem minden esetben éri meg a CSOK egy lakáshitel helyett

Nem minden esetben éri meg a CSOK egy lakáshitel helyett

2022.12.01.

CSOK egy lakáshitel helyett? Jó ötletnek tűnhet, és sokszor valóban az is, ám akadnak kivételek; az alábbiakban ezekről lesz szó.

Tovább olvasom
Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

2024.02.14.

A CSOK Plusz hitel 2024 sláger családtámogatása lehet. Az igénylésnél, mint minden hitelterméknél, a CSOK Plusz hitelnél is meg kell felelni a feltételeknek. Ehhez pedig a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat is teljesíteni az igénylőnek. Utánajártunk, hogy mik ezek az elvárások.

Tovább olvasom
Hány éves korig kaphatunk hitelt?

Hány éves korig kaphatunk hitelt?

2023.06.02.

Idősebb korban is felmerülhet a hitelfelvétel gondolata. És bár a nyugdíjasok a bankok kedvenc ügyfelei a stabil jövedelmük miatt, az életkoruk hátrány is lehet. Utánajártunk, hogy hány éves korig kaphatunk hitelt.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával