Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészleteket?

2020.12.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:17

Ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, komoly bajba kerülhetsz, de segítünk, hogy elkerülhesd!

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészleteket?

Sajnos előfordulhat, hogy valamilyen előre nem látható ok miatt nem tudod tovább, vagy csupán átmenetileg fizetni a havi törlesztőrészleteidet. A legfontosabb, hogy ne söpörd a szőnyeg alá ezt a problémát, hanem az első jelek megjelenésére azonnal kezdd el keresni a megoldást! Létezik ugyanis, csupán tenned kell azért, hogy megtaláld – ebben nyújtunk segítséget a lehetőségek bemutatásával.

Próbálj segítséget szerezni!

A rokonok és barátok között akadhat valaki, aki segítséget tud nyújtani, ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, de érdemes lehet egy kisebb gyorskölcsönt is megpróbálni, amíg még van lehetőség a felvételére. Ez utóbbival azonban csak a végső esetben élj, hiszen a még nagyobb adósság még nagyobb bajba sodorhat!

Vedd fel a kapcsolatot a hitelezővel!

A legjobb, ha jelzed a bank felé, hogy nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, és nem próbálsz inkább elbújni a behajtás elől. Ha írásban nyújtod be a banknak a helyzet leírását, akkor egyrészt választ is kapsz rá, másrészt mivel előre szólsz és őszinte vagy, valószínűleg segítséget is kapsz, hiszen a banknak nem érdeke felmondani a kölcsönszerződést, mivel úgy bevételtől esik el, és foglalkoznia is kell a behajtási folyamattal.

Ha csak keveset tudsz fizetni, tedd meg!

Ha nem tudod a teljes havi törlesztőrészletet befizetni, csak annak egy részét, azt is érdemes megtenned, mivel így a bank látja a fizetési hajlandóságodat. Ezt a segítségkéréssel együtt tedd meg, mert plusz pontot jelent a banknál, és nagyobb esélyed lesz a probléma kompromisszumos megoldására, ráadásul nagyobb eséllyel tudod majd elkerülni azt, hogy felkerülj a KHR negatív adóslistára!

Ha van hitelfedezeti biztosításod, használd ki!

Ha a szerződésedhez tartozik egy hitelfedezeti biztosítás, akkor mindenképp használd ki a lehetőséget, hogy a biztosító egy bizonyos, a szerződésben meghatározott időn keresztül tulajdonképpen helyetted fizeti a havi törlesztőrészleteket! Ha még csak előre tájékozódsz, hogy mi történhet, ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteket, gondolkozz el a biztosítás megkötésén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

2020.04.29.

A babaváró hitel 2020 legnépszerűbb hitelterméke lesz, ez már most látható, hiszen előnye, mint égen a csillag, hátránya viszont – a feltételek teljesítése esetén – gyakorlatilag semmi. Az igénylésének kritériumai maradtak ugyanazok, de a tavalyi indulás óta sikerült tapasztalatokat szereznünk a témában, így összeállítottunk egy listát, aminek segítségével könnyebben hozzájuthattok.

Tovább olvasom
Kölcsön másnapra – hol érdemes elindítani a hitelt?

Kölcsön másnapra – hol érdemes elindítani a hitelt?

2020.02.03.

Kölcsön másnapra? Nem lehetetlen, és manapság már számos helyen igényelhetsz ilyen típusú személyi hitelt, sőt, olyan is lehetséges, ami egy órán belül a számládra kerül. Mutatjuk a lehetőségeket!

Tovább olvasom
Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

2019.10.01.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is számos dokumentumot kell benyújtani ahhoz, hogy a hitelkérelem elbírálásra kerülhessen, és elég, ha csak egy nem felel meg, máris megakad a folyamat. Sajnos van egy dokumentum, ami szinte biztosan ebbe a kategóriába esik, ha már beadtad a kérelmedet. De most változott a TB igazolással kapcsolatos szabályozás, vagyis ezek után már nem lehet vele gond.

Tovább olvasom
Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

2019.12.28.

Sajnos manapság még csak a személyi kölcsönök esetében érhető el az egy napon belüli folyósítás. A babaváró hitel pedig lényegesen bonyolultabb konstrukció, mint egy átlagos hiteltermék. Épp ezért nem érdemes abban reménykedni, hogy azonnal hozzájuthatunk. Ha a babaváró hitelt 10 nap alatt megkapjuk, akkor már mondhatjuk, hogy mindent jól csináltunk, és a bank sem gördített akadályokat az utunkba.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával