Mi történik, ha nem fizetem a részleteket?

Mivel a nyugdíjbiztosítás hosszú lejáratú, alaposan meg kell fontolnod a megkötését, hiszen rengeteg dolog történhet a 65. születésnapodig. Ha elveszíted a munkádat, vagy egy hosszabb betegség miatt nem tudod tartani a befizetéseket, akkor sem kell aggódnod, hiszen a biztosítók háromféle megoldást kínálnak erre:

  • Díjszüneteltetés

Ebben az esetben az általad meghatározott ideig nem kell fizetned a havi díjakat, amennyiben jelented a biztosítónak az erre vonatkozó igényedet. Ilyenkor a költségeket ugyan érvényesítik, de semmilyen egyéb szankciót nem szabnak ki rád.

  • Díjcsökkentés

Ha az életszínvonalad tartósan romlik, akkor lecsökkentheted a havidíjat, és ha javul a helyzet, újra megemelheted. Érdemes inkább ezt a lehetőséget választani, mint a szerződés megszüntetését, hiszen így a teljes összegyűlt összeget kapod meg.

  • Díjmentesítés

Díjmentesítésnél a nyugdíjbiztosítási számlát lezárják, vagyis nem kell befizetned a továbbiakban, de a számla tovább él, és a nyugdíjkorhatár eléréséig a hozam továbbra is termelődik a rajta tárolt pénzeden. Ilyenkor az adójóváírásokat és azok hozamait már nem kapod meg, de az eddigi befizetéseid és annak kamatai megmaradnak.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél?

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél?

2023.10.13.

A gyorskölcsön az egyik legnépszerűbb formája a váratlanul felmerülő pénzzavar megoldásának. De mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél? Milyen futamidőt válasszunk? Melyik bankot válasszuk? Milyen gyorsan kapjuk meg a kölcsönt? Választ adunk minden felmerülő kérdésre.

Tovább olvasom
MiniKölcsönt, akár 1 óra alatt!

MiniKölcsönt, akár 1 óra alatt!

2018.07.20.

Minikölcsönt érdemes megjegyezned ezt a nevet, ha kisebb összegre lenne szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor megtaláltad azt, ami kihúz a bajból! A MiniKölcsönnel gyorsan és egyszerűen juthatsz pénzhez, és rövid futamidővel fizetheted vissza! Lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Apple Pay fizetési rendszer – melyik banknál érhető el?

Apple Pay fizetési rendszer – melyik banknál érhető el?

2019.09.13.

Az Apple Pay fizetési rendszer régóta hódít, és több éve elérhető tőlünk nyugatra, nálunk azonban még csak most kezdődik a bevezetése. A mobilfizetés a legmodernebb módja ugyanis a pénzforgalomnak, így mi is értetlenül álltunk a dolog előtt, azonban végre jó híreink vannak. Idén csatlakozhatunk a mobillal fizetők táborához mi is!

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt szeretnék, hány hónap munkaviszony szükséges?

Gyorskölcsönt szeretnék, hány hónap munkaviszony szükséges?

2018.03.02.

Gyorskölcsönt olyankor veszünk fel, amikor azonnal, de inkább tegnap van szükségünk egy kisebb összegre, hiszen akár 24 óra alatt megjelenhet a pénz a számlánkon, ráadásul online is lehet igényelni, azaz ki se kell mozdulnunk a lakásból. Feltételei persze ennek is vannak, de nem teljesíthetetlenek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával