Mitől függ a casco díja?

A casco díjszámítása a gépjármű értéke, az általad választott önrészesedés, valamint a fizetési mód és annak gyakorisága alapján történik. Az önrészesedés mértékét Te határozhatod meg, a tulajdonodban lévő autó típusától függően több lehetőség közül választhatsz. Ez lehet egy konkrét összeg, ami százalékos formában azt mutatja meg, hogy egy esetleges káreseménynél mekkora összeget kell Neked fizetni. Minél magasabb ez az arány, annál alacsonyabb lesz a biztosítás díja, és fordítva: minél kevesebbet vállalsz, annál többet kell fizetned a biztosításért.

Ha csoportos beszedéssel, vagy átutalással fizeted a casco biztosítás díját csekkek helyett, illetve évente egyszer, egy összegben fizeted, akkor akár 5-15%-kal is alacsonyabb összeget érhetsz el. Jó, ha tudod, hogy az éves szerződés miatt a biztosítás díja csupán egy évre szól, és a biztosító a következő évben változtathatja azt. Ha volt kifizetésed év közben, akkor a következő szakaszban magasabb díjra számíthatsz.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben?

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben?

2022.03.25.

A CSOK és a falusi CSOK a legnépszerűbb támogatások közé tartozik. A szabályok azonban változnak, és fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezzünk, ha igénybe akarjuk venni őket. Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben.

Tovább olvasom
Így igényelheted a CSOK-ot egyedülálló szülőként

Így igényelheted a CSOK-ot egyedülálló szülőként

2023.03.03.

A CSOK-ot egyedülálló szülőként is igényelheted; az alábbiakból megtudhatod, hogy milyen esetekben, milyen típusút, mekkora összegben és hogyan!

Tovább olvasom
Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

2019.07.24.

Szinte mindent tudunk már a babaváró hitelről: a feltételeit, az igénylés menetét, a kedvezmények mértékét, stb., ám arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mik a szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez. Jelen cikkünkben erre adunk választ; az alábbiakban tételesen felsoroljuk Neked, hogy miket kell feltétlenül beszerezned.

Tovább olvasom
Folyószámlahitel igénylés: légy tisztában a kockázatokkal is!

Folyószámlahitel igénylés: légy tisztában a kockázatokkal is!

2023.06.13.

A folyószámlahitel egy nagyszerű eszköz arra, hogy kisebb pénzügyi nehézségeket áthidaljunk vele. Utánajártunk, hogy mi az a folyószámlahitel, mire jó, és azt is megmutatjuk, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy a folyószámlahitel segítség legyen, ne pedig rémálom. Fontos tartalom következik.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával