Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

CSOK 2019

2019.04.26.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 13:50

Nincs év, amikor ne jelenne meg valamilyen változás az életünkben. A CSOK sokak számára fontos, és már épp kezdtük megszokni, most azonban ismét át kell néznünk a feltételeit. Ugyanis 2018 decemberében változásokat jelentettek be, vagyis a CSOK 2019 március 15. után már más kritériumok alapján vehető igénybe.

CSOK 2019

Két komoly változást is bejelentettek, ami a CSOK 2019-es igénylését elég komolyan befolyásolja. Az egyik a CSOK mellé felvehető hitelösszegre, a másik pedig az ingatlanra vonatkozik. Mint ismeretes, a CSOK egy állami támogatásból és egy kamattámogatott hitelből tevődik össze. Idén március közepétől a háromgyermekes családok már 15.000.000 forintnyi kamattámogatott hitelt vehetnek fel. A kétgyermekes családok esetében pedig ez az összeg 10.000.000 forintra nő. Az ingatlanra vonatkozó változás szintén sokak számára jelenthet könnyebbséget. A változtatás szerint már nem csak újépítésű lakásra, illetve házra lehet igénybe venni a CSOK-ot, hanem használt ingatlant is lehet vásárolni belőle. Ezek a fontos újdonságok akár több tízezer családot is érinthetnek, és ismét alaposan felforgathatják a magyarországi ingatlanpiacot, ami hosszabb távon még több változáshoz vezethet. Csokkal kapcsolatosan itt tudsz további információt találni, kattints ide.

 

Van még egy fontos újítás a CSOK 2019-es szabályai közt, ez pedig a dokumentációt érinti. Eddig csak komoly mennyiségű irat beszerzése és benyújtása után lehetett CSOK-ot igényelni, most viszont, az adminisztrációs korlátozások eltörlésével és a nyilatkozati elv bevezetésével ez megszűnik, így csökkenhet a bankok elbírálási ideje. További, kisebb változások még, hogy a támogatást már a külföldről hazatelepülők is kérelmezhetik, és azok, akik nem hitelképesek, bevonhatják a hitelügyletbe adóstársként a szüleiket, vagy más, közeli hozzátartozójukat. Partnerünk ajánlatait is tekintsd meg, nézd meg itt.

 

Mint látható, lényegesen egyszerűbbé és előnyösebbé válik a CSOK 2019-es igénylése, és ezek a változások téged is érinthetnek, ha családalapításon és otthonteremtésen töröd a fejed. Érdemes is lesz idén elkezdeni ezt a projektet, hiszen ki tudja, meddig emelkednek még az ingatlanárak. Ha kérdésed lenne a CSOK-kal, vagy a hitelekkel kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakás-takarékpénztár összehasonlítása

Lakás-takarékpénztár összehasonlítása

2018.06.13.

Ha megtakarítási lehetőséget keresel, akkor előbb-utóbb eljutsz a lakás-takarékpénztár megtakarításhoz, mert ezzel elérheted a 10% feletti hozamot, ráadásul biztonságosan, bár a korlátozással számolnod kell, hiszen csak ingatlancélra fordíthatod.

Tovább olvasom
CIB személyi kölcsön – miért érdemes ezt a bankot választani?

CIB személyi kölcsön – miért érdemes ezt a bankot választani?

2019.03.22.

Számos bank kínál személyi kölcsönöket, így rengeteg lehetőség közül lehet választani. Érdemes részletesebben is megismerni a CIB személyi kölcsön lehetőségeket, hiszen van pár előnye, amivel kiemelkedik a mezőnyből. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Lakáshitelhez önerő – miért szükséges?

Lakáshitelhez önerő – miért szükséges?

2019.01.09.

Ha ingatlanhitelt szeretnél felvenni, akkor biztos utánanéztél már néhány dolognak ezzel kapcsolatban. Az egyik legfontosabb, illetve sokaknak a legproblémásabb tényező az, hogy a lakáshitelhez önerőt is kell biztosítani, vagyis ahhoz, hogy lakáshoz juss, szükséged lesz némi saját pénzre is, ami a lakás értékének 20%-a. És hogy miért is szükséges ez?

Tovább olvasom
Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

2018.05.31.

Ahhoz, hogy egyértelműen meg tudjuk válaszolni a kérdést, miszerint hol érdemes felvenni a személyi kölcsönt, több szempontot is meg kell vizsgálni, hiszen nem minden bank kínálja ezt a hitelterméket ugyanolyan feltételekkel. Ráadásul a személyi kölcsönnek többféle verziója is megtalálható a piacon, tehát érdemes alaposan mérlegelni, hogy melyiket is vegyük fel!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával