Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Repülőgép késés? Az Erste automatikusan kompenzációt fizet!

2024.07.24.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. július 24. 13:09

Nyaralás közben nincs bosszantóbb, mint amikor késik a repülőnk. Főszezonban pedig hangos a sajtó a több órás vagy még hosszabb késésektől. Egy előrelátó utazó biztosítással próbál védekezni a kellemetlenség negatív hatásai ellen. Az Erste most egy nem mindennapi lehetőséget kínál: automatikusan kompenzációt fizet. Mutatjuk a részleteket.

Repülőgép késés? Az Erste automatikusan kompenzációt fizet!

Automatikusan fizet az Erste repülőgép késés esetén

Az Erste repülőjárat-késésbiztosítása 16 ezer forint szabadon felhasználható kompenzációt ad, ha a repülőgép 1 óránál többet késik.

A George alkalmazásban megköthető biztosítás után már nincs semmi teendő, nem kell igazolni a késést, az összeg automatikusan érkezik a számlára. Mert ez egy insurtech szolgáltatás.

De mi az az insurtech szolgáltatás?

Az insurtech (insurance technology) szolgáltatás az olyan technológiai innovációk és megoldások összességét jelenti, amelyeket a biztosítási iparágban alkalmaznak a folyamatok hatékonyságának növelése, a szolgáltatások javítása, és az ügyfélélmény fokozása érdekében.

Az insurtech magában foglalja a digitális technológiák, adatfeldolgozási technikák és innovatív üzleti modellek használatát, amelyek célja a hagyományos biztosítási módszerek átalakítása és korszerűsítése.

Az insurtech szolgáltatások különböző formákban jelenhetnek meg, többek között:

Digitális biztosítások: Olyan online platformok, amelyek lehetővé teszik a biztosítási termékek könnyű összehasonlítását, megvásárlását és kezelését.

Telematikai megoldások: Ezek az autóbiztosításokban használatosak, ahol a járművekbe telepített eszközök valós idejű adatokat szolgáltatnak a vezetési szokásokról, amely alapján személyre szabott díjakat határoznak meg.

Mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás: Az AI-t és a gépi tanulást használják a kockázatelemzés, a kárrendezési folyamatok automatizálása, és az ügyfélszolgálat hatékonyságának növelése érdekében.

Blockchain technológia: A blockchain segítségével biztosítható az adatok átláthatósága és integritása, valamint javítható a szerződések és tranzakciók biztonsága.

Big Data és analitika: A nagy mennyiségű adat elemzése révén a biztosítók jobban megérthetik az ügyfelek igényeit és viselkedését, valamint pontosabb kockázati modelleket hozhatnak létre.

Az insurtech célja, hogy megkönnyítse és gyorsabbá tegye a biztosítási termékek és szolgáltatások hozzáférhetőségét, csökkentse a költségeket, növelje az átláthatóságot, és javítsa az ügyfélélményt.

Hogyan védekezhetünk még a repülőgép késés negatív hatásai ellen?

Az Akölcsön szakértői szerint repülőgép késések negatív hatásai ellen több stratégiát is bevethetünk. Mutatjuk, mik ezek.

Tervezés:

  • Rugalmas időbeosztás: Hagyjunk bőven időt a repülőtérre való eljutáshoz és a bejelentkezéshez, főleg ha csúcsidőben utazunk. Ha lehetséges, foglaljunk közvetlen járatot, hogy elkerüljük az átszállások okozta késéseket.
  • Repülőjegy-biztosítás: Fontoljuk meg a repülőjegy-biztosítás megkötését, amely fedezi a késések okozta költségeket, például a szállodai tartózkodást vagy az elmaradt összeköttetések miatti újabb jegyvásárlást.
  • Kövessük a járatot: Rendszeresen ellenőrizzük a járat állapotát a légitársaság weboldalán vagy mobilalkalmazásán keresztül. Így értesülni fogunk az esetleges késésekről, és ha szükséges, módosíthatjuk a tervet.

A repülőtéren:

  • Érkezzünk korán: A legtöbb légitársaság azt javasolja, hogy belföldi járatok esetében 2 órával, nemzetközi járatok esetében pedig 3 órával az indulás előtt érkezzünk meg a repülőtérre.
  • Használjon gyorsabb biztonsági ellenőrzést: Ha lehetséges, válasszunk a gyorsabb biztonsági ellenőrzési sávokat.
  • Maradjunk a kapu közelében: Figyeljük a járatot jelző táblákat, és maradjunk a kapu közelében, hogy ne szalasszuk el a beszállást.

Késés esetén:

  • Beszéljünk a légitársasággal: Ha a járat késik, forduljunk a légitársaság képviselőjéhez, hogy megtudjuk, mi okozta a késést, és milyen lehetőségeink vannak. A légitársaság köteles kompenzációt biztosítani, ha a késés jelentős.
  • Keressünk alternatívákat: Ha a késés jelentős, és nem tudjuk elérni a célállomását a kívánt időben, keressünk alternatív járatokat más légitársaságokkal.
  • Maradjunk nyugodtak: A repülőgépkésések frusztrálóak lehetnek, de fontos, hogy nyugodtak maradjunk, és udvariasan bánjunk a légitársaság munkatársaival.

Ezen stratégiák követésével minimalizálhatjuk a repülőgépkésések negatív hatását, és biztosíthatjuk, hogy az utazás gördülékenyen menjen.

Néhány további hasznos tipp

Töltsük le a légitársaság mobilalkalmazását: A legtöbb légitársaságnak van mobilalkalmazása, amelyen keresztül ellenőrizhető a járat állapota, bejelentkezhetünk a járatra, és nyomon követhetjük a poggyászunkat.

Vigyünk kézipoggyászt: Ha csak kézipoggyászt viszünk, elkerülhetjük a poggyászfeladás miatti késéseket.

Készüljünk fel a várakozásra: Vigyünk könyvet, újságot, magazint vagy más szórakoztató eszközt, hogy elfoglaljuk magunkat, ha a járatát késik.

Összefoglalás

Nyaralás közben kevés dolog bosszantóbb, mint egy késő repülőjárat. Az Erste új, innovatív megoldást kínál: automatikus kompenzációt fizet, ha a járat több mint egy órát késik. Az insurtech alapú biztosítási szolgáltatás révén az utasoknak nincs teendőjük a késés igazolásával, az összeg automatikusan érkezik a számlára. A George alkalmazáson keresztül egyszerűen megköthető biztosítás 16 ezer forint szabadon felhasználható kompenzációt nyújt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Praktikus Kölcsön

THM

10,4%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

Raiffeisen Személyi Kölcsön - Aktív számlahasználat

THM

12,0% - 19,2%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Casco biztosítás lényege

Casco biztosítás lényege

2020.03.03.

Aki rendelkezik, vagy rendelkezett valaha saját tulajdonú autóval, az előtt nem ismeretlen a casco biztosítás lényege. De mások is hallhattak már róla, hiszen tulajdonképpen általános kifejezésről van szó. Az alábbiakban összefoglaljuk a főbb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Miben más a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

Miben más a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

2021.12.08.

Az otthonunkat érdemes biztosítanunk. A családok többségének a legnagyobb értéke az az ingatlan, amelyikben él. Ezt az értéket mindenáron meg kell óvni. Egy lakásbiztosítással nyugodtan aludhatunk. A lakásbiztosítások azonban nem egyformák. Megnéztük, hogy miben más a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás.

Tovább olvasom
Kötelező biztosítás megszűnése díjnemfizetés miatt – ilyenkor mit kell tennem?

Kötelező biztosítás megszűnése díjnemfizetés miatt – ilyenkor mit kell tennem?

2020.03.26.

A törvény szerinti türelmi időszakot 60 napban állapították meg, vagyis ennyi idő áll a rendelkezésedre a szerződéskötés után, hogy befizesd a kötelező biztosítás díját. Ha nem fizeted be, bekövetkezik a kötelező biztosítás megszűnése, vagyis a biztosító társaság felmondja a szerződést. Ha a gépjármű kárt okoz, akkor annak költségét Neked kell kifizetni, de egyéb szankciókra is számíthatsz.

Tovább olvasom
Mutatjuk a kárigény-bejelentés menetét

Mutatjuk a kárigény-bejelentés menetét

2021.08.25.

Kárigény-bejelentésre lenne szükség, de – mivel először csinálod – nem tudod pontosan, hogy hogyan kellene? Olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával