Nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Cofidis

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Hozzáadott hitelbírálati és folyósítási díj nélkül

Törlesztőrészlet 177910 Ft
THM 12.67 %
Visszafizetendő 10674600 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H kiemelt személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 181770 Ft
THM 14.11 %
Visszafizetendő 10966200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 190277 Ft
THM 16.70 %
Visszafizetendő 11476620 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A legnépszerűbb hitel – kis összegtől a nagy összegű személyi kölcsönig

A személyi kölcsön a kölcsönök favoritja. Egyszerűen igényelhető, és korlátok nélkül tudjuk felhasználni. A személyi kölcsön igényelhető lakáscélra, autóvásárlásra, felújításra vagy hitelkiváltásra.

Változatos hosszúságú futamidő, különböző nagyságú hitelösszeg. Akár nagyon magas is. Fix kamatozással elérhető, ami nagy előny a mostani, gyakran változó gazdasági környezetben.

A személyi kölcsön nagy előnye, hogy néhány napon belül pénzhez juthatunk.

A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél meghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség a hiteligénylés utáni adminisztrációra.

Nem kell számlákat bemutatni a banknak, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást.

Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A személyi kölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

Egy szabadon felhasználható hitel

Nincs olyan cél, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok.

Ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a személyi kölcsönből történő megvalósítás. De a személyi kölcsönt fel lehet használni másra is.

Mivel nincs korlátozva a személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozzuk.

A személyi kölcsön felhasználásának sok területe van. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz vagy egy nem tervezett esemény.

Gyakori, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló műszaki cikk vagy egy lerobbanó autó.

Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor egy személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre.

Nem kell váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régi álom megvalósításának jött el az ideje.

A személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe.

Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle.

A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a személyi kölcsön megoldás lehet erre is.

És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek személyi kölcsönt.

Nagy összegű személyi kölcsön igénylése adóstárs bevonásával

Nagy összegű személyi kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására.

Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitel bírálata.

Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása.

Adóstárssal történő igénylésnél a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

Mitől nagy összegű a nagy összegű személyi kölcsön?

A nagy összegű személyi kölcsön fogalmát a bankok maguknak határozzák meg.

Többnyire 5 millió forint feletti hitelekre mondják ezt, de vannak olyan pénzintézetek, amelyek 5 millió forint alatt is nagy összegűnek tekintik a személyi kölcsönt.

Mekkora jövedelem kell?

A nagy összegű személyi hitel igényléséhez az átlagnál magasabb jövedelem szükséges. Futamidőtől függően az elvárt jövedelem 500 és 800 ezer forint között lesz.

Ezt a jövedelmet pedig igazolni kell.

  • jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV online kereset kimutatás is megfelelő.
  • folyószámla 2 hónapnál nem régebbi kivonata (bankszámlakivonat)
  • nyugdíjasként: nyugdíj éves elszámoló lap másolata. Rokkantsági ellátás esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolata is kell
  • egyéni vállalkozóknak: előző éves NAV jövedelemigazolás

A JTM – a jövedelem szerepe

Minél nagyobb az igénylő jövedelme, a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) szabályai miatt annál nagyobb összegű hitel kapható.

Ráadásul a magas jövedelem csökkenti a bank kockázatát, és ezt a bank azzal hálálhatja meg, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleinek alacsonyabb kamattal kínálja a kölcsönét.

Az tehát, aki magas jövedelemmel igényel, kétszeresen is jól járhat. Hiszen nagyobb összeghez juthat, olcsóbban.

A jövedelmünk lehet a korlát

A futamidőt mi választjuk meg, de csak bizonyos határok között. A jövedelmünk terhelhetősége ugyanis meghatároz egy maximumot, amit nem léphetünk át.

Az pedig, hogy mennyi lehet a maximális törlesztőrészlet, befolyásolja a futamidő minimális hosszát is.

Személyi kölcsönt 10 évre is igényelhetünk, a futamidő megválasztásakor azonban nem árt figyelembe venni a felmerülő költségeket.

Egy nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor segítség lehet ebben, hiszen a kamat és a THM mellett a teljes visszafizetendő összeget is kiszámolja nekünk az általunk kiválasztott futamidőre.

Használjuk a nagy összegű személyi hitel kalkulátor programot, vagy kérjünk segítséget szakértőtől, hogy a számunkra legoptimálisabb futamidőt tudjuk választani.

Mennyi lesz a futamidő?

Személyi kölcsönt akár 10 évre is kaphatunk. Nem ez a jellemző, hiszen a személyi kölcsönök átlagos hitelösszege jóval alacsonyabb a jelzáloghitelekénél, de lehetőségünk van személyi kölcsönt 10 évre felvenni, ha magasabb hitelösszegben gondolkodunk.

Azt azonban tudnunk kell, hogy a hosszabb futamidő magasabb költségeket is eredményez, és a teljes visszafizetendő összeg így magasabb lesz.

Bár vonzó lehet a hosszú futamidővel járó alacsonyabb törlesztőrészlet, érdemes lehet utánaszámolni, hogy mennyivel fizetünk vissza többet egy hosszabb futamidőnél.

A futamidő megválasztását alaposan érdemes megfontolni, félretéve a rövid távú előnyöket.

Fontos az összkép, tudnunk kell a havi törlesztőrészlet nagysága mellett azt is, hogy mennyi a teljes visszafizetendő összeg.

nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor

Nagy összegű személyi kölcsön fix kamatozással

A változó kamatozású hitelek mindig kockázatosabbak, mint a fix kamatozásúak.

Amíg a fix kamatozású hitelek a futamidő végéig kiszámíthatóak maradnak, addig a változó kamatozású hitel kamata függ a jegybanki alapkamattól.

Azon kívül, hogy erre semmiféle ráhatásunk nincs, ráadásul még a változást is nehéz, sőt, szinte lehetetlen előre meghatározni.

Az elemzők adnak ugyan ki iránymutatásokat, amelyben elemzik a gazdasági helyzetet, és előrejelzik a lehetséges változásokat, ezek azonban soha nem lehetnek teljesen pontosak.

Egy előre nem látott gazdaságpolitikai változás pedig jelentős hatással lehet az MNB alapkamat politikájára. Vannak olyan gazdasági folyamatok, amik előre jelezhetőek, de ezek az előrejelzések sem pontosak, csak múltbéli tapasztalatokra támaszkodnak.

A szöveg írásakor Magyarországon hónapról hónapra csökken az infláció, és erre a jegybank alapkamat csökkentéssel reagált. Ezzel lehet számolni ugyan, de biztosat még leghozzáértőbbek sem tudnak mondani.

A változó kamatozású hitelek így mindig kockázatosabbak maradnak, mint a fix kamatozású hitelek.

Fix vagy változó kamatozású kölcsön? Melyik a jobb?

Mi történik, ha valaki a változó kamatozású kölcsönt igényel? A változó kamatozású hitelek kamatát a referenciakamathoz kötik, ezért amikor a Magyar Nemzeti Bank megemeli a jegybanki alapkamatot, akkor a hitelünk kamata, és így a törlesztőrészletünk is növekedni fog.

A változó kamatozású hitel igénylése a hitelszerződés pillanatában jó döntésnek tűnhetett évekkel ezelőtt, akkor ugyanis a változó kamatozású hitel kamata jóval alacsonyabb volt, mint a fix kamatozású hitelé.

Ez egy hosszú időre felvett hitel esetén azt jelenthette, hogy a teljes visszafizetendő összeg akár milliós nagyságrenddel is alacsonyabb lehetett.

Az alacsonyabb kamat azonban azzal a kockázattal járt, hogy ha megemelkedik az alapkamat, akkor a törlesztőrészletünk is meg fog emelkedni.

A jegybanki alapkamat emelés hat a változó kamatozású hitelekre. Amikor a Magyar Nemzeti Bank megemeli a jegybanki alapkamatot, akkor a hitelek kamata is emelkedik.

Jelenleg közel ötszázezer változó kamatozású hitel van Magyarországon. Ezekre a hitelekre a jegybank alapkamat emelés negatívan hat.

Az inflációs előrejelzések a következő években a drágulás csökkenésére számítanak, de az infláció így is változik, és valószínű, hogy emiatt az MNB újra változtatni fogja az alapkamatot.

Ne felejtsük el azonban, hogy ez csupán egy előrejelzés. Nincs rá garancia, hogy ez is fog történni. A szakértők elemzéseit érdemes ismernünk, de biztosra nem mehetünk.

A személyi kölcsön igénylése előtt lényeges, hogy megfontoljuk a döntést. Hosszú időre kötelezzük el magunkat egy személyi kölcsön igénylésével.

A változó kamatozású hitelek kockázatosabbak, mint a fix kamatozású hitelek

A fent leírt folyamatok miatt egyébként szinte eltűntek a változó kamatozású hitelek a bankok kínálatából. A túl nagy kockázat elriasztotta az ügyfeleket, és erre a bankok is reagáltak.

Jelenleg főként fix kamatozású hiteleket kínálnak. Ez érthető is, hiszen hónapok óta emelkedik az alapkamat, és várhatóan a kamatok tovább növekszenek majd.

Ezáltal a most felvett változó kamatozású hitel törlesztő részlete is szinte biztosan emelkedni fog. Ki akarna ilyenkor változó kamatozású hitelt felvenni?

A biztonság mindig kulcsszó, amikor meghozunk egy bennünket és a családunkat érintő hosszú távú pénzügyi döntést. Biztonságot és kiszámíthatóságot akarunk.

Tudni akarjuk, hogy öt, tíz év múlva mennyit kell havonta fizetnünk. Ez teljesen érthető. És ezt a biztonságot a fix kamatozású kölcsön adja meg nekünk.

A fix kamatozású személyi kölcsön igénylésekor pontosan fogjuk tudni, hogy egészen a futamidő végéig milyen pénzügyi terhekkel kell számolnunk.

A nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor

Egy kölcsön kiválasztása mindig fontos döntés.

Alaposan utána kell nézni a lehetőségeknek, és mérlegelni kell. Tudni kell hozzá, hogy mi a lényeg.

Mi a leglényegesebb. Alacsony kamat? Rövid futamidő? Legkisebb teljes visszafizetendő összeg? Bármi is lesz az, amit a legfontosabbnak tartunk, van olyan eszköz, ami a segítségünkre lesz.

Ez a személyi kölcsön kalkulátor. A nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelek összehasonlításában.

A személyi kölcsön kalkulátor a megadott adatok alapján megadja az elérhető hitelek adatait.

Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legjobb konstrukció.

A személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvételnél fontos. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki.

Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak.

A legjobb konstrukció a nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor segítségével választható ki a leggyorsabban.

Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb.

Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megtalálni a legjobb hitelt.

Mennyi idő alatt kaphatjuk meg a nagy összegű személyi kölcsönt?

A nagy összegű személyi kölcsön igénylés valamivel tovább tart, mint egy személyi kölcsön igénylés. Míg a személyi kölcsönt akár egy óra alatt megkaphatjuk, addig egy nagy összegű hitel elbírálása és kiutalása átlagosan három napot vesz igénybe.

Ez még mindig nagyon jónak számít egy szabad felhasználású jelzáloghitel négy hetes átfutási idejéhez képest. Nagyobb összeg igénylésénél ugyanis felmerülhet az is, hogy fedezett kölcsönből oldjuk meg a problémát.

Nagy összeget szeretnénk – milyen lehetőség van még a személyi kölcsön mellett?

Ha nagy összegű hitel fedezet nélkül jó lehet, akkor válasszuk a nagy összegű fedezet nélküli hitel konstrukciót. De ne felejtsük el, hogy egy nagyobb hitelösszegnél egy szabad felhasználású jelzáloghitelt kedvezőbb kondíciókkal kaphatunk meg.

Mi történik a hitelbírálat után?

Ha pozitív a hitelbírálat, akkor az igénylő megkapja a személyi kölcsönt. A személyi kölcsön azonnal felhasználható lesz.

És elkölthető. Bármire. A hiteligénylés folyamatának ez a legvége. Ezt megelőzi a kapcsolatfelvétel, az alapfeltételeknek való megfelelés ellenőrzése, és a dokumentumok benyújtása vagy átadása.

A bírálat után már csak a folyósítás van hátra. A bírálat gyorsan megtörténik, nem kell hosszú ideig várni.

És a pénz kiutalása után? Az már csak az ügyfélen múlik. Utazhat, vehet gépkocsit vagy egy új franciaágyat. Bármit. Amit csak szeretne. Nem kell a hitelcélt megjelölni. És persze a részleteket fizetni kell majd.

Közben pedig már használható a személyi kölcsönből vásárolt szolgáltatás vagy termék.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A nagy összegű személyi kölcsön fogalmát a bankok maguknak határozzák meg. Többnyire 5 millió forint feletti hitelekre mondják ezt, de vannak olyan pénzintézetek, amelyek 5 millió forint alatt is nagy összegűnek tekintik a személyi kölcsönt.

A feltételek a bankoktól függően változhatnak, de legtöbbször a következőkre van szükség:

  • Jövedelem (nettó jövedelem, jövedelemforrások, munkaviszony hossza)
  • Hiteltörténet (KHR)
  • Egyéb kötelezettségek (meglévő hitelek, hitelkártyák)
  • Legalább 25 éves életkor
  • Stabil munkaviszony
  • Magyarországi lakhely
  • Telefon

A kamat mértéke a hitel összegétől, a futamidőtől és a banki kondícióktól függően változik. Általánosságban elmondható, hogy a nagy összegű személyi kölcsön kamata alacsonyabb, mint a kisebb összegűé.

A havi törlesztőrészlet a hitel összegétől, a futamidőtől és a kamat mértékétől függ. Általánosságban elmondható, hogy a nagy összegű személyi kölcsön havi törlesztőrészlete alacsonyabb, mint a kisebb összegűé.

A legjobb ajánlat megtalálásához érdemes több banktól is ajánlatot kérni. A hitelkalkulátorok használata is segíthet a legkedvezőbb ajánlat megtalálásában.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Revolut bankszámlák és bankkártyák

A Revolut egy innovatív pénzügyi szolgáltató, amely forradalmasította a hagyományos bankolást. Az alkalmazásalapú platform számos megoldást kínál, például kedvező devizaváltási árfolyamokat, gyors pénzküldést és a rugalmas eszközöket. De miért válasszuk a Revolutot? És mit gondolnak a Revolutról a szakértők? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Wise működése, és az utalásról való tudnivalók

A Wise (korábban TransferWise) egy innovatív pénzügyi szolgáltató, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a nemzetközi pénzügyi tranzakciókat. Legyen szó pénzküldésről, pénzfogadásról, vagy akár devizaváltásról, a Wise egyetlen platformon kínál megoldást. Szakértőnk bemutatja a Wise működését.

Tovább olvasom
Minden, amit a Gránit diákszámláról tudni érdemes!

Az egyetemista évek sokak számára az élet egyik legizgalmasabb időszakát jelentik: új tapasztalatok, barátok, és persze a tanulás kihívásai. De mindezekkel együtt jön egy másik fontos dolog is: a pénzügyi tudatosság. Az okos pénzkezelés elengedhetetlen, ha szeretnénk kihasználni a diákélet összes lehetőségét – legyen szó akár egy külföldi utazásról, például egy párizsi kiruccanásról, akár a hétköznapi kiadásokról. Ebben segít a Gránit Diákszámla, amely kifejezetten a diákok igényeire szabott, modern, digitális bankolási megoldásokat kínál.

Tovább olvasom
Milyen megtakarításokat kínálnak a bankok?

A bankok széles skáláját kínálják a megtakarítási lehetőségeknek, amelyek célja, hogy a pénzt biztonságosan tárolja és növelje. A kiválasztott megtakarítási forma attól függ, hogy milyen célunk van a pénzzel, milyen hosszú távra tervezünk, és milyen kockázatot vállalunk. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával