Mit tegyünk, ha nincs elegendő önrészünk a hitelfelvételhez?

Nem egyszerű a mai világban spórolni, főleg több tízmillió forintot félretenni, és rendelkezni akkora összeggel, hogy a bank hitelt adjon számunkra. Sok fiatal pár érzi kilátástalannak és reménytelennek a helyzetet, hogy valaha saját ingatlanhoz jusson. Az Erste lakáshitel egyik feltétel, hogy az ingatlan értékének 80%-át meghaladó összegnél nagyobb kölcsönt nem igényelhettek, de ha a maradék 20% nem áll rendelkezésetekre, akkor bevonhattok más ingatlant is a fedezetbe, így az önrész mértéke csökken, esetleg el is engedhető. Persze ehhez a jövedelmetek is megfelelőnek kell lennie, hogy a havi törlesztőrészlet fizetése ne okozzon gondot számotokra. Tehát a bank számára megbízható ügyfeleknek kell lennetek, stabil munkahellyel kell rendelkeznetek, ahonnan rendszeres és stabil jövedelmetek érkezik. Értelemszerűen minél magasabb jövedelmet tudtok a bank felé igazolni, annál kedvezőbb feltételekkel, alacsonyabb kamattal és havi törlesztőrészlettel kell számolnotok. A számotokra kiszabható hitelösszeg plafonja attól függ, hogy mekkora a jövedelmetek. Egyébként ennek függvénye a futamidő hossza is. Ennek átlagos ideje 10 és 15 között van, tehát mindenképpen egy hosszú kapcsolatra és elköteleződésre kell számítani a hitelfelvételnél, úgyhogy fontos, hogy a kölcsönös szimpátia is meglegyen.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészleteket?

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészleteket?

2020.12.28.

Ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, komoly bajba kerülhetsz, de segítünk, hogy elkerülhesd!

Tovább olvasom
Januártól 100% önerő lehet a babaváró hitel

Januártól 100% önerő lehet a babaváró hitel

2021.12.10.

Önerő lehet a babaváró hitelből, méghozzá teljes egészében, de csak 2022. január 1.-től kezdődően – érdemes tehát készülni!

Tovább olvasom
Kaphatunk hitelt tulajdoni hányadra?

Kaphatunk hitelt tulajdoni hányadra?

2021.10.06.

Ingatlanhitel esetén a bank fedezetet fog kérni tőlünk. Ez lehet egy meglévő ingatlan, de a megvásárolni kívánt is. Abban az esetben, ha az ingatlan a mi tulajdonunk, vagy közös a házastársunkkal, ez nem okoz semmiféle bonyodalmat az eladásnál. Vannak azonban olyan esetek, amikor az ingatlannak több tulajdonosa is van, vagy haszonélvezettel terhelt illetve az özvegyi jog megléte is nehezítheti a vásárlásunkat.

Tovább olvasom
Személyi hitel kiváltására online igényelt kölcsön

Személyi hitel kiváltására online igényelt kölcsön

2019.09.18.

Ha személyi hitel kiváltásáról esik szó, akkor több tényezővel is számolni kell ahhoz, hogy a végeredmény minden szempontból megfelelő legyen. A személyi hiteleknél ugyanis sokkal kisebb a mozgástér, mint egy ingatlanfedezetű kölcsön esetében, vagy akár egy hitelkártyánál. Nézzünk meg néhány lehetséges verziót a személyi hitel kiváltására, illetve arra, hogy miért is érdemes ezt meglépni!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával