Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Milyen költsége van a végtörlesztésnek?

2022.05.30.

A bankok lehetővé teszik, hogy a hitelt már a lejárat előtt részben vagy egészben visszafizessük. Az elő és végtörlesztés díja 1 százalék körül van, de gyakran elengedik ezt a díjat a pénzintézetek. Ha már a hitelfelvételkor tudod, hogy előbb szeretnéd a hitelt kifizetni, akkor tervezz jól, és válassz olyan bankot, ahol ingyenes a végtörlesztés.

Tovább olvasom

Milyen költségek vannak hitelfelvételkor?

2022.05.30.

A kamat és a kezelési költség mellett a számlavezetési díjjal és a hitelközvetítés díjával is tervezned kell. Jelzáloghiteleknél felmerülhet még értékbecslési díj, a helyszíni szemle díja, a tulajdoni lap és a térképmásolat díja, a földhivatali eljárások díja és a közjegyzői díj is. Elő és végtörlesztéskor a pénzintézetek szintén számolnak fel díjat.

Tovább olvasom

Mitől lesz alacsonyabb kamata egy hitelnek?

2022.05.30.

Több oka is lehet annak, hogy egy hitel kamata alacsony. Magas havi nettó jövedelem esetén például alacsony kamatú személyi kölcsönt kaphatsz, de az is előfordul, hogy a pénzintézet egy akció keretében csökkenti a személyi kölcsön kamatát.

Tovább olvasom

Mi az online hiteligénylés menete?

2022.05.30.

Rendelkezned kell a szükséges dokumentumokkal. Ilyen a munkáltatói igazolás, a bankszámlakivonat, a személyazonosító okmány és a lakcímkártya, esetleg a telefonszámla. Ezután a pénzintézet weboldalán lehet benyújtani az igénylést. Ha ez megvan, akkor a dokumentumok feltöltése következik. A hitelbírálat után pedig megtörténik a folyósítás.

Tovább olvasom

Milyen dokumentumokra van szükség a személyi kölcsön igényléséhez?

2022.05.30.

A személyi kölcsön igénylésékor személyi igazolvány, lakcímkártya és jövedelemigazolás kell. Alkalmazottnak munkáltatói igazolás, nyugdíjasnak nyugdíjszelvény, vállalkozónak NAV jövedelemigazolás szükséges.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kinek és miért jó?

2019.10.15.

Nézzük meg kinek és miért éri meg az OTP kölcsöne fixen kamatozik a teljes futamidő alatt díjmentes a hitelbírálat és online hiteligénylés esetén a folyósítás is bármire szabadon felhasználhatod

Tovább olvasom

A hitelfelvétel minimum követelményei

2019.10.15.

Minimum követelmények betöltött 21 éves életkor állandó magyarországi lakcím szükséges összesen legalább 6 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónap minimum havi 154.000 nettó fizetés, nyugdíjas esetén legalább 100.000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges KHR listán nem szerepelsz negatív információval

Tovább olvasom

OTP személyi kölcsönről átalános tájékoztató

2019.10.15.

A THM 14,9 – 29,5% között változhat; ezt a felvett hitelösszeg, illetve a futamidő határozza meg. Előbbi 500.000 – 8.000.000 forint lehet, utóbbi pedig 24-84 hónapig terjedhet az OTP személyi kölcsön esetében.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával