Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

A bankok ellenőrzik a kölcsön felhasználását?

2021.09.19.

Igen. És az adósoknak szigorú szabályokhoz kell tartaniuk magukat. Például a hitelt tilos magáncélra használni, ugyanúgy nem lehet saját cégcsoporton belül, valamint a cég vezetőitől, tulajdonosaitól, tisztségviselőitől, és azok hozzátartozóitól vásárolni a kölcsönből.

Tovább olvasom

Milyen költségekkel kell számolni?

2021.09.19.

A hitel alapfeltétele, hogy az éves kamat fix 2,5 százalék. A pénzintézetek nem számolhatnak fel más díjakat, azonban más költségek még vannak. Ilyenek lehetnek például: közjegyzői díj, földhivatali ügyintézés díja, értékbecslés díja, biztosítási díj, garanciaintézményeknek fizetendő kezességvállalási díj fedezetmódosítási díj. A költségek mértéke eltérő lehet, a bankok ajánlataitól függően.

Tovább olvasom

Hogyant lehet NHP Hajrát igényelni?

2021.09.19.

A hitelt kereskedelmi bankoknál lehet igényelni, azoknál a pénzintézeteknél, amelyek szerződtek a Magyar Nemzeti Bankkal. Az igényléshez szükséges dokumentumok és igazolások leadását követően a hitelező, 300 millió forintos kölcsönösszegig, 10 munkanap alatt elvégzi a hitelbírálatot és ha mindent rendben talál, folyósítja az összeget.

Tovább olvasom

Kik vehetnek részt az NHP-ban?

2021.09.19.

Az NHP Hajrá belföldi székhelyű, legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozásoknak biztosít hitelt. Fontos szempont, hogy a cégnek mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak kell lennie a törvény szerint. A program nincs elzárva az egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek előtt sem, ők is részt vehetnek benne, igényelhetnek hitelt.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával